365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

Ako zmeniť veľkosť pánskeho prsteňa?

Takže vaše prsty zmenili tvar a teraz vám nesedia žiadne prstene.

V tomto článku nájdete všetko, čo potrebujete vedieť o zmene veľkosti prsteňa, či už ho potrebujete viac utiahnuť alebo povoliť.

1 Ako zmeniť veľkosť pánskeho prsteňa?1.1 Ako zmeniť veľkosť prsteňa, aby bol menší?1.2 Ako zmeniť veľkosť prsteňa, aby bol väčší?1.3 Veľkosť akých prsteňov sa dá a akých sa nedá zmeniť?1.4 Môžete zmeniť veľkosť prsteňa sami?

Ako zmeniť veľkosť prsteňa, aby bol menší?

1. Krúžky na zmenu veľkosti

Sú to malé krúžky z ušľachtilého kovu, ktoré do vnútra prsteňa pridá klenotník, aby lepšie prsteň priliehal. Sú semipermanentné, ale ľahko odnímateľné, ak potrebujete neskôr znova zmeniť veľkosť prsteňa.

2. Pružinová vložka

Jedná sa o kovovú alebo silikónovú pružinu, ktorú oviniete okolo vnútornej strany prsteňa, aby ste ho utiahli. Je pružná, odtiaľ aj názov, a dá sa omotať a odňať tak často, ako chcete. Ideálne na to, aby bol 1 prsteň nositeľný na viacerých prstoch.

3. Veľkostná lišta

Ide o malý prúžok kovu, silikónu, gumy alebo dokonca peny, ktorý sa pridáva do vnútra prsteňa. Odporúčame práve túto metódu, pretože je neviditeľná a ľahko odnímateľná v prípade, ak chcete prsteň nosiť na inom prste. Zistite to

4. Odrežte ho a zmenšite

Odrezanie malého kúska a následné prispájkovanie je trvalé riešenie, ktoré by mal robiť iba profesionál. Aj vtedy sa ale môže na vašom prsteni zanechať viditeľná jazva.

5. Silikónová vložka

Dôkladne vyčistite a osušte vnútro prsteňa a naneste tenkú vrstvu akváriového silikónu. Vyhlaďte ho a nechajte uschnúť. Táto metóda je reverzibilná, pohodlná a odolná, ideálna pre neinvazívnu a flexibilnú možnosť zmeny veľkosti, ktorá umožňuje, aby sa prsteň dokonale prispôsobil vášmu prstu.

Ako zmeniť veľkosť prsteňa, aby bol väčší?

1. Naťahovanie

Špeciálne nástroje môžu prsteň trochu zväčšiť natiahnutím. Táto metóda sa dá použiť len na malé úpravy a nebude fungovať pre titán, nehrdzavejúcu oceľ, volfrám a iné extrémne tvrdé kovy.

2. Odrežte ho a rozšírte

Toto zahŕňa odrezanie pásky a pridanie ďalšieho kusu kovu do medzery. Opäť by to mal urobiť odborník, ale môže to zanechať viditeľnú stopu.

Veľkosť akých prsteňov sa dá a akých sa nedá zmeniť?

Veľkosť väčšiny prsteňov vyrobených z drahých kovov, ako je zlato, striebro alebo platina, sa dá zmeniť. Veľkosť prsteňov s plným diamantovým alebo drahokamovým pásom, ako sú prstene Eternity, nie je možné zmeniť bez ovplyvnenia ich dizajnu. To isté platí pre prstene z volfrámu, nehrdzavejúcej ocele alebo iných tvrdých kovov, a prstene s výložkami z prírodného kameňa alebo dreva.

Na záver otázka za milión:

Môžete zmeniť veľkosť prsteňa sami?

V niektorých prípadoch áno.

  1. Zmenšenie veľkosti pomocou silikónu: Na vnútornú stranu môžete pridať silikónovú vrstvu, aby vám prsteň lepšie sedel.
  2. Pomocou kladivka: Prsteň môžete natiahnuť jemným zatĺkaním, ale buďte veľmi opatrní, aby ste ho nepoškodili. Neodporúčame to skúšať so žiadnymi cennými prsteňmi, pretože riziko je v tomto prípade príliš veľké. Vezmite ho radšej klenotníkovi.
  3. Naťahovanie kliešťami: Vyžaduje si to špeciálny nástroj na naťahovanie prsteňov a veľkú opatrnosť. Ak si nedáte pozor, prsteň môžete jednoducho natiahnuť.
  4. Zmenšenie pomocou klieští: Prsteň môžete zmenšiť tak, že ho stlačíte kliešťami. Neodporúčame túto metódu použiť na žiadnom kúsku, na ktorom vám príliš záleží, pretože je jednoduché prsteň natrvalo zdeformovať.

Takže tu to máte, páni. Existuje množstvo nepermanentných riešení na zmenšenie vašich prsteňov, ale keď ich chcete natiahnuť, najlepšie je nechať to na profesionálov. Najlepšie riešenie: uistite sa, že ste si vybrali prsteň, ktorý dobre sadí na vašom prste. Prečítajte si tento článok o tom, ako zistiť veľkosť prsteňa. Našu ponuku pánskych prsteňov si môžete pozrieť tu.