365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

7 TIPOV | AKO ODSTRÁNIŤ ZÁPACH Z KOŽENEJ TAŠKY?

So správnym prístupom môžete dosiahnuť, aby koža voňala krásne sviežo bez poškodenia jej celistvosti. Tu je jednoduchý návod, ktorý vám pomôže odstrániť nežiaduce pachy z kože:

1. Začnite s čistým štítom

Začnite jemným utretím vonkajšej a vnútornej časti tašky mäkkou vlhkou handričkou. Tým sa odstránia povrchové nečistoty, ktoré môžu prispievať k nepríjemným zápachom.

Zistite, ako zabezpečiť, aby vám kožené produkty dlho vydržali?

2. Vyvetrajte ju

Koža niekedy potrebuje trochu čerstvého vzduchu. Nechajte tašku niekoľko hodín otvorenú na dobre vetranom mieste a mimo dosahu priameho slnečného žiarenia. Tento postup môže pomôcť rozptýliť povrchové pachy bez použitia agresívnych chemikálií.

3. Kúzlo sódy bikarbóny

Jedlá sóda je prírodný pohlcovač pachov. Tu je návod, ako ju použiť:

  1. Naplňte malé látkové vrecko alebo starú ponožku sódou bikarbónou.
  2. Umiestnite vrecko alebo ponožku do koženej tašky a zazipsujte ju alebo ju pevne zatvorte.
  3. Nechajte sódu pôsobiť cez noc alebo aj niekoľko dní, a pravidelne produkt kontrolujte.
  4. Sóda bikarbóna by mala absorbovať nepríjemné pachy a zanechať tašku čistejšiu.

4. Zvážte použitie vhodného čistiaceho prostriedku na kožu

Ak zápach pretrváva, zvážte použitie čistiaceho prostriedku na kožu určeného na odstránenie zápachu. Vždy ho najskôr vyskúšajte na malej, nenápadnej ploche, aby ste sa uistili, že kožu nezašpiní.

5. Hydratujte ju

Po vyčistení naneste kondicionér na kožu. Pomáha pri vysušovaní spôsobenom čistiacim procesom a zanechá vašu tašku sviežu a pružnú.

6. Zabráňte ďalším pachom

Aby ste sa vyhli ďalšiemu prípadnému zapáchaniu, nechajte v taške vrecká so silikagélom, ktoré pomáhajú pohlcovať vlhkosť. Skladujte tašku na chladnom a suchom mieste. Môžete ju aj vypchať papierom, aby ste zabránili hromadeniu vlhkosti a aby si taška zachovala svoj tvar.

7. Ak máte pochybnosti, požiadajte o odbornú pomoc

Ak sa zápachu nezbavíte alebo sa obávate, že svoju drahocennú tašku poškodíte, obráťte sa na profesionálnu čistiareň kože, ktorá dokáže problém odstrániť bez toho, aby došlo k narušeniu jej kvality.

Koža je prírodný materiál, ktorý si vyžaduje jemný prístup – najmä pri riešení pachov. Dodržiavaním týchto krokov môžete zaistiť, že vaša kožená taška zostane bez zápachu počas dlhých rokov. Pozrite si náš výber kvalitných kožených tašiek tu, a zistite, akých 7 pánskych tašiek by mal mať každý muž tu.

Najnovšie články

1 7 tipov | ako odstrániť zápach z koženej tašky?