Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Navrhovanie hodiniek

Pozrite si, ako navrhujeme naše ďalšie hodinky - od nápadu, až po vaše zápästie.

1 Navrhovanie hodiniek1.1 Kapitola 1: začiatok nového príbehu1.2 Kapitola 2: počatočné náčrty1.3 Kapitola 3: dokončenie špecifikácií a nákresov 1.4 Kapitola 4: záverečné úpravy pred vyrobením vzorového modelu 1.5 Kapitola 5: technické detaily & 3d tlač1.6 Kapitola 6: malý brat

Kapitola 1: Začiatok nového príbehu

Pri tejto novej kolekcii sme sa rozhodli ukázať to, čo "robíme vždy" za zatvorenými dverami a zamerali sme sa na niečo odvážnejšie... zvnútra aj zvonku. Nie je žiadnym prekvapením, že sa do tohto projektu snažíme investovať veľa energie a peňazí. Tento projekt bude mať najvyššiu maloobchodnú hodnotu zo všetkých hodiniek, ktoré sme vyrobili. Ale... kto chce ostať stáť, keď môže ísť vpred?

Konečné materiály a typy poháňania nie sú presne stanovené, ale vieme, že chceme vyrobiť sortiment v hodnote 350 EUR. Inšpirovali sme sa ďalšími skvelými značkami hodiniek a rozhodli sme sa umiestniť túto novú kolekciu pod našu domovú značku Arkai. To nám dáva slobodu, aby sme mohli preskúmať odvážne, prémiové a ambiciózne štýly.

Kapitola 2: Počatočné náčrty

Prvé náčrty sú hotové a - po mnohých opakovaných procesoch - máme niečo, z čoho sme nadšení. Navrhli sme puzdro z pevnej nehrdzavejúcej ocele a skeletový číselník. Aký by mal zmysel mechanický pohyb, ak ho nebudeme vidieť?

Chceme zdôrazniť pohyb vo všetkých jeho zložitých detailoch. A navyše vám ho chceme ukázať. Zaujíma nás smer, ale máme nezodpovedané otázky: Aký typ poháňania zvolíme? Akú sponu použijeme? Kde presne by malo byť umiestnené logo na priehľadnej prednej strane? Nebudú hodinky príliš ťažké, keď budú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele?

Kapitola 3: Dokončenie špecifikácií a nákresov

Dali sme dokopy dizajn puzdra a sme bližšie k návrhu číselníka a ručičiek, ktoré zodpovedajú štýlu. Ako vidíte, na korunke bude vyryté A ako Arkai. Je to jeden z malých detailov, ktoré nie sú úplne viditeľné, ale nositeľovi dodajú niečo navyše.

Puzdro bude pravdepodobne vyrobené najmenej z 2 častí, pretože vrchná časť je navrhnutá s uhlami a fazetami. Zvýši to náklady? Pravdepodobne. Stojí to za to? S najväčšou pravdepodobnosťou áno.

Stanovili sme tiež počiatočné rozmery, ktoré sa môžu zmeniť, keď uvidíme 3D model.

  • Priemer číselníka: 32 mm
  • Priemer rámu: 42 mm
  • Hrúbka puzdra: 12,5 mm

Kapitola 4: Záverečné úpravy pred vyrobením vzorového modelu

Teraz prichádza tá zábavná časť. Zoberieme náčrty a špecifikácie, a transformujeme ich do digitálnych vzorov pre výrobcu. Je to naša šanca preskúmať farby a jemnejšie detaily, ako je povrchová úprava na pevnej nehrdzavejúcej oceli - používame brúsenie pre prvotriedny vzhľad.

Keď už hovoríme o dôležitých detailoch, použili sme mechanický pohyb Miyota 2065, tvrdé zafírové sklo a trvácnu chirurgickú nehrdzavejúcu oceľ.

  • Mechanický pohyb Miyota 2065 Skeleton - srdce hodiniek a kľúč k ich presnosti
  • Zafírové sklo - pre najvyššiu odolnosť voči poškriabaniu
  • Pevné puzdro a remienok z nehrdzavejúcej ocele 316L (s pevnými koncovkami)
  • V tejto fáze sme hodinky pomenovali - Mateo, vitaj na svete.

Ako by mala vyzerať limitovaná edícia? Ak by ste mali vydať limitovanú edíciu, aká by bola? Sem napíšte váš nápad.

Kapitola 5: Technické detaily & 3D tlač

V niektorých prípadoch je výroba hodiniek jednoduchšia, ako by ste očakávali. V iných prípadoch je to neuveriteľne ťažká úloha. Zoberte si napríklad puzdro a číselník. Akonáhle sú na svojom mieste, musíte nájsť pohon, ktorý sa k nim bude hodiť. Keď ho nenájdete... musíte sa vrátiť o krok späť na návrhy číselníkov a puzdier. Snažíme sa prekážkam vyhnúť, ale radi vyrábame hodinky v štýle whisky... až keď sa všetko zjednotí, vieme, čo máte.

Jedným zo spôsobov, ako udržať naše náklady na nízkej cenovej úrovni (a aj vaše!), je 3D tlač puzdier. Boli by ste prekvapení, aký veľký vplyv môže mať jeden milimeter na celkový vzhľad hodiniek. Použitie 3D vykreslenia nám umožní vidieť rozmery a proporcie, a pohrať sa s farbou a materiálom.

Hore sa zobrazuje 3D vykreslenie puzdra na hodinky. Čo by sa stalo, keby sme rám pozlátili?

Kapitola 6: Malý brat

Len pre srandu sme chceli zistiť, ako bude vyzerať quartz verzia týchto hodiniek. Bola by lacnejšia a ak by sme tento návrh odklepli, stále by mal krásny vzhľad. Ušetrili sme čas na vyrábanie náčrtov, pretože sa puzdro nezmenilo a mohli sme sa digitálne pohrať s číselníkom.

Rozhodli sme sa ísť do číselníka s fázami Mesiaca a pohybom Miyota 6P20 kvôli krásnej hĺbke. Chceme im dať úplnú kontrolu pomocou korunky. Bolo dôležité udržať čistý profil, ktorý je podobný ako u staršieho brata Matea.

Všimnite si, že malé detaily, ako je vyryté A, sme ponechali ... a tiež trvácne materiály, ako je safírové sklo a chirurgická oceľ. Táto edícia poháňaná na batérie sa volá Mace.

Ak by ste navrhli hodinky, ako by ste ich pomenovali? Sem napíšte váš nápad.

Kapitola 7: Navrhovanie skúsenosti

Prvé vzorky dorazili a musíme uznať - výber pevnej nehrdzavejúcej ocele 316L a zafírového skla skutočne urobil rozdiel. Okamžite to pocítite, keď chytíte niektoré z hodiniek do ruky. Väčšia hmotnosť na ruke. Spôsob, akým svetlo prechádza sklom priamo do samého srdca hodiniek. Stojí to za ten čas, ktorý sme nad nimi strávili.

Zmenili sme hrúbku puzdra, aby sa pohodlnejšie nosili a mali elegantnejší vzhľad.

  • Mateo s mechanickým strojčekom Miyota 8N24: 11,6 mm
  • Mace s fázami mesiaca a strojčekom quartz Miyota 6P20: 10,2 mm

Okrem toho, že sme do kolekcie pridali bronz, navrhli sme limitovanú edíciu s 999 kusmi. A vytvorili sme obal vhodný pre konečný produkt. Chceme, aby ste tieto hodinky nielen nosili... ale ich aj naozaj zažili.

Prebieha finálna výroba a pri tomto tempe ich budete mať na zápästí ešte skôr, ako sa nazdáte.

Kapitola 8: Nové štýly dostupné teraz

Čakanie sa skončilo!

Sme hrdí na to, že môžeme predstaviť najnovšie doplnky v kolekcii pánskych hodiniek - starostlivo vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a zafírového skla chirurgickej kvality. Poháňané presnými strojčekmi od Miyota.

Kompletnú kolekciu nájdete nižšie.

PRIPOJTE SA A VYHRAJTE 400 €

Prihláste sa na odber tipov o štýle, špeciálnych ponúk a informácií o uvedení nových produktov na trh. Automaticky sa zapojíte do mesačného žrebovania o darčekovú poukážku v hodnote 400 €.

Súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov spoločnosti Trendhim. Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.