Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

Sprievodca pre pánov o prepichovaní ušnej dierky

Všetko, čo potrebujete vedieť, keď si chcete dať prepichnúť uši - od typov náušníc, až po proces prepichovania a všetko ostatné medzi tým. S odborným poradenstvom od Hanka Martina, profesionála v piercingoch.

Asi všetci poznáme „toho“ chalana. Ten, kto si na letnom hudobnom festivale trochu viac vypil a prebudil sa s piercingom... a možno s tetovaním. Vytvorili sme túto príručku, aby sme vám zabránili stať sa tým chalanom.

A keďže nie sme experti na piercing, spýtali sme sa Hanka Martina zo štúdia Benny Black Tattoo pre jeho odporúčania a rady. Má viac ako 10 rokov skúseností s piercingom a výsledky hovoria samé za seba. Preto sme presvedčení, že je to človek, od ktorého sa môžeme učiť.

1 Sprievodca pre pánov o prepichovaní ušnej dierky1.1 Nájdite si správne štúdio & pripravte sa1.2 Typy piercingov na uchu 1.3 Bolí prepichovanie?1.4 Starostlivosť o piercing 1.5 Čo urobiť s infekciou?1.6 Ako môžem udržať prepichnutú dierku otvorenú bez viditeľných šperkov?1.7 Starostlivosť o vaše náušnice1.8 Vy sa pýtate - my odpovedáme1.9 Stretnite sa s hankom martinom – profesionálnym piercerom

Nájdite si správne štúdio & Pripravte sa

Jedným z najdôležitejších krokov v procese prepichovania je prieskum. Mali by ste si ho spraviť pred tým, ako sa dostanete do kontaktu s ihlou.

"Pri skúmaní štúdia sa pozrite aj na niektoré online recenzie a zistite, či majú ich prácu odfotenú," hovorí Hank, ktorého oficiálny názov povolania je profesionálny Body Piercer. "Zavolajte im a opýtajte sa na sterilizačné postupy nástrojov na piercing a či používajú jednorazové ihly. Taktiež sa opýtajte, z čoho sú vyrobené ich šperky. Všetky šperky by mali byť vyrobené z chirurgickej nehrdzavejúcej ocele, titánu, 14k zlata, PMFK bioplastu (typ lekárskeho plastu) alebo prírodného dreva a kameňa (pre natiahnuté ušné dierky)."

Ak nástroje nie sú nové alebo poriadne sterilizované, alebo ak sa nedodržiavajú správne hygienické postupy, môžete sa nakaziť krvou prenosnými chorobami, ako je hepatitída typu B a C. Pred plánovaním stretnutia si položte nasledujúce otázky.

  • "Vyzerá byť ich štúdio čisté? Majú oddelené priestory na piercing a tetovanie?"
  • "Používa sa na sterilizáciu nástrojov autokláv? Autokláv je ako tlakový hrniec. Využíva paru, teplo a tlak na sterilizáciu predmetov. Ak ho štúdio nemá (alebo nemá ani jeden plynový alebo tepelný sterilizátor), nikdy by som si tam nedal prepichnúť ušnú dierku."
  • "Pred tým, ako začnú s prepichovaním, otvoria ihly priamo pred vašimi očami? Ja používam len jednorazové predsterilizované ihly. Bezpečnosť je prvoradá."
  • "Používa piercer latexové rukavice? Vždy by mal nosiť rukavice a po každom zákazníkovi všetko vydezinfikovať. Ak sa dotknem niečoho mimo sterilizovanej oblasti, okamžite si vymením rukavice."
  • "Používajú nastreľovaciu pištoľ? Každý profesionálny piercer používa na prepichovanie iba ihlu. Ak používajú nastreľovaciu pištoľ, nie sú profesionáli.“
  • "Cítite sa v štúdiu nepríjemne? Každé štúdio s dobrými sterilizačnými postupmi by nemalo mať žiadny problém s ukázaním autoklávy a vysvetlením postupov. Niečo sa vám nepozdáva? Ak áno... odíďte!"

Akonáhle ste našli štúdio a naplánovali si stretnutie " na prepichovanie sa pripravte tak, že sa zdržíte nadmerného pitia a fajčenia niekoľko dní pred zákrokom. A uistite sa, že ste si do čista umyli oblasť, ktorá má byť prepichnutá. “

Typy piercingov na uchu

Možnosti sú ohromujúce. A preto je veľmi užitočné nájdenie profesionálneho piercera, ktorý môže vniesť svetlo na témy, ako je bolesť, ceny a ako sa správne starať o rôzne typy piercingov.

  1. Helix – Dierka v hornej chrupavke
  2. Industrial – Dve dierky na ušnici sú spojené jedným šperkom
  3. Ušnica – Dierka na okraji chrupavky v blízkosti vonkajšej časti ucha
  4. Predný Helix – Predný čelný vpich do hornej chrupavky
  5. Snug – Prepichnutie zvislej časti vo vnútornej oblasti chrupavky nad antitragusom
  6. Rook – Prepichnutie hrubej vrásky na chrupavke vo vnútri ucha
  7. Orbital – Dve dierky v chrupavke spojené jedným šperkom, obyčajne umiestnený v oblasti helix
  8. Daith – Dierka v chrupavke vo vnútri ucha
  9. Conch – Vnútorné alebo vonkajšie prepichnutie chrupavky v oblasti ušnej mušle
  10. Tragus – Dierka v chrupavke v strednej časti ucha
  11. Antitragus – Otvor v chrupavke vo vnútornom uchu oproti tragusu
  12. Ušný lalok – Otvor v dolnej časti laloku
  13. Horný lalok – Otvor v hornej časti laloku
  14. Priečny lalok – Horizontálny otvor cez ušný lalok

Bolí prepichovanie?

Pre Hanka, ktorý má ušné laloky natiahnuté na 20 mm a prepichnutú nosnú prepážku, nie je žiadna bolesť pri prepichovaní cudzia. "Všetky piercingy bolia do určitej miery. Bolesť by mala trvať len sekundu, ale oblasť prepichnutia môže byť citlivá okolo jedného týždňa. Ušné laloky sú najmenej bolestivé... a bradavky veľmi bolia.

Starostlivosť o piercing

V závislosti od umiestnenia "môže proces hojenia trvať od 2 do 6 týždňov pre ušný lalok a 6-12 mesiacov pre piercing v pupku“. Hank odporúča každému klientovi, ktorý si urobí piercing u Benny Black "používať 2-krát denne nesterilizované antibakteriálne mydlo a 2 až 4-krát denne roztok slanej vody“.

Zamedzenie infekcie stojí extra úsilie. Čo sa týka roztoku slanej vody, väčšina lekární predáva roztok na umývanie rán na báze slanej vody, ktorý je vhodný na tento účel. Opýtajte sa svojho piercera pre viac informácií.

  • Nedotýkajte sa piercingu alebo šperkov. Špinavé ruky prenášajú baktérie a baktérie spôsobujú infekciu. Pred dotykom uší alebo náušníc si dôkladne umyte ruky.
  • Nezabudnite na novo-prepichnuté uši počas bežných denných aktivít. Vyhýbajte sa nárazom do uší pri obliekaní, nasádzaní okuliarov, používaní telefónu alebo úprave vlasov.
  • Chráňte si prepichnutú dierku aj počas spánku. Mali by ste zabrániť tomu, aby ste mohli položiť hlavu na stranu nového piercingu.
  • Na piercing nepoužívajte peroxid vodíka ani alkohol. Tieto produkty môžu podráždiť tkanivo, ktoré je v procese liečenia.
  • Na piercing nepoužívajte antibiotické masti, gély ani krémy. Môžu zachytiť nečistoty a zabrániť prístupu vzduchu do prepichnutej oblasti.

Čo urobiť s infekciou?

Prekvapilo nás, že Hank odporúča, aby ste si piercing nevyberali, ak si myslíte, že je infikovaný. „Ak si myslíte, že máte infekciu, kontaktujte svojho piercera a porozprávajte sa s ním o možnostiach. NEVYBERAJTE ho. Ak to urobíte, koža by sa mohla liečiť ďalej cez infikovanú časť a spôsobiť tým viac problémov. Problém býva často v procese čistenia alebo v type prípravku na čistenie.

V mnohých prípadoch je infekcia spôsobená dotykom šperku a/alebo dierky so špinavými rukami a/alebo nepravidelným praním posteľného prádla. Baktérie sa šíria ako olej na vode. Takže sa vždy uistite, že sú vaše ruky čisté predtým, ako sa dotknete piercingu, a že si pravidelne periete a meníte posteľná bielizeň. Infekciu môžete dostať aj vtedy, keď je vonku horúco a viac sa potíte. V tomto prípade pomáha častejšie používanie roztoku slanej vody.“

Dobrou správou je, že existujú kroky, ktoré môžete urobiť, aby ste zabránili vzniku infekcii.

  • Dbajte na to, aby ste udržiavali prepichnutú oblasť mimo telesných tekutín iných ľudí, ako sú sliny a pot. Nedovoľte, aby sa niekto dotýkal, bozkával alebo lízal túto oblasť, kým sa stále hojí.
  • Udržujte čistý telefón, slúchadlá,
    okuliare, klobúk, cyklistickú prilbu a čokoľvek, čo prichádza do styku s piercingom.
  • V blízkosti piercingu nepoužívajte kozmetiku, pleťové vody a lak na vlasy.
  • Neponárajte sa do horúcej vane ani neplávajte v bazéne alebo v jazere, kým nebude dierka zahojená.
  • Vyhýbajte sa priamemu slnečnému žiareniu, soláriám, piesku, opaľovacím olejom a pleťovým vodám, pretože môžu popáliť a podráždiť piercing.
  • Znížte stres, vyhnite sa fajčeniu, drogám a alkoholu, pretože negatívne ovplyvňujú proces hojenia.

Ako môžem udržať prepichnutú dierku otvorenú bez viditeľných šperkov?

Vieme, že nie na každom pracovisku sa povoľujú náušnice. Hank navrhuje opýtať sa, či by bol prijateľný aspoň tzv. retainer. "Je to priehľadný stud z bioplastu s malým plochým diskom na oboch koncoch." Ak vám to nedovolia, "náušnicu si počas práce dojte dole a vložte ju späť hneď, ako opustíte budovu".

Obávate sa, že vám dierka zrastie, kým budete zaneprázdnení papierovaním? "Ak máte dierku prepichnutú iba krátky čas, dierka by sa v priebehu jedného dňa mohla zatvoriť. Obzvlášť vtedy, keď bola prepichnutá ihlou, ktorá nepoškodzuje pokožku tak ako nastreľovacia pištoľ. Ak ju máte prepichnutú viac ako rok, môžete ju nechať prázdnu aj niekoľko dní. Ale aj vtedy sa môže uzavrieť, ak je tkanivo zdravé."

Starostlivosť o vaše náušnice

"Počas procesu hojenia náušnicu nevyberajte. Aby ste sa vyhli infekcii musíte sa o prepichnuté miesto dôkladne starať. Keď sa dierka uzdraví, je malá šanca na vznik infekcie, ale vaše náušnice by mali byť raz za čas vyčistené, aby sa zabránilo zápachu. Ak ich chcete vyčistiť, namočte ich do malej sklenenej nádoby s antibakteriálnym mydlom a vodou, potom použite jemnú kefku na šperky a na záver ich dôkladne opláchnite."

Teraz prejdime na zábavnejšiu časť! Váš piercer môže mať špecifické odporúčanie pre prvý piercing a určite by ste mali dodržiavať na jeho varovania. Akonáhle si budete môcť náušnicu vymeniť... iba vesmír vás môže obmedziť! Nájdenie náušnice, ktorá najlepšie rozpovie váš príbeh je oveľa zábavnejšia ako riešenie autokláv a soľných roztokov.

Vy sa pýtate - My odpovedáme

Kedy sa začali robiť piercingy?

Prvý známy piercing bol práve u muža. Ľadový muž Ötzi je staroveká múmia, ktorá bola nájdená zamrznutá v Alpách. Odhaduje sa, že je stará asi 5.300 rokov a má tetovanie a piercing. Skutočná rocková hviezda tých dôb.

Biblia spomína piercing ucha, ktorý bol populárny aj na konci 16. storočia počas anglickej renesancie (hovorí vám niečo meno Shakespeare?). V určitom okamihu bol piercing iba dámska záležitosť, ale teraz si získal znovu popularitu u mužov, a zdá sa, že to tak zostane.

Kde si môžem dať prepichnúť ucho?

To závisí od toho, kde žijete. Ak budete niekedy v Dánsku, odporúčame Hanka Martina zo štúdia Benny Black Tattoo. A Hank je v Horsens… zastavte sa a pozdravte ho!

Aké sú súčasné trendy pánskych náušníc?

"Zdá sa, že muži v mojom štúdiu dávajú prednosť studom. Konkrétne je to labret, ktorý sa skladá z tyčky, disku na jednej strane a kovovej guľôčky na druhej strane."

Odráža cena kvalitu?

"Pokiaľ ide o prepichovanie, cena zvyčajne odráža to, čo si ľudia účtujú v oblasti vašej krajiny a/alebo mesta. Pokiaľ ide o šperky, piercer by mal používať kvalitné šperky a cenový rozdiel je zvyčajne kvôli tomu, že šperk má aj ďalšie dekoratívne prvky, ako je napríklad drahokam. To znamená, že ak si niekto účtuje naozaj nízke ceny v porovnaní s inými štúdiami, môže to byť odrazom kvality šperkov.“

Koľko trvá, kým sa dierka v uchu zahojí?

Čas hojenia závisí od miesta prepichnutia, “hojenie ušného laloka trvá približne 2-6 týždňov”. Opýtajte sa vášho piercera pre viac informácií.

Prečo prepichnutá ušná dierka zapácha?

Tento zápach môže byť dôsledkom kožných buniek, telesnej mastnoty a baktérií. Zmiešajte tieto 3 aspekty a ocitnete sa na divokej, páchnucej jazde. Zápachu sa môžete zbaviť čistením dierky mydlom alebo fyziologickým roztokom soli.

Ak je prepichnutá dierka červená, opuchnutá alebo z nej tečie hnis... je pravdepodobne infikovaná a musíte navštíviť profesionála.

Sú nastreľovacie pištole bezpečné? Alebo by som mal radšej zvoliť ihlu?

"Pomocou nastreľovacej pištole sa pretlačí tupý predmet cez kožu, čo spôsobuje poškodenie tkaniva a môže to mať za následok keloidnú jazvu (rana na zadnej strane ucha). Pištoľ taktiež nemôžete sterilizovať autoklávom, takže sa používa iba dezinfekčná kvapalina alebo sa utrie, aby sa očistila. To môže viesť k tomu, že baktérie a vírusy prenášané krvou nebudú úplne odstránené z nástroja."

"Ihla sa sterilizovať dá. Je veľmi ostrá a spôsobuje oveľa menšie škody na prepichnutej časti kože. Šanca na keloidné zjazvenie je veľmi minimálna."

Môže prepichnuté ucho pomôcť pri migréne?

Niektorí ľudia tvrdia, že piercing ucha - konkrétne tzv. daith piercing, čo je piercing ušnej chrupavky - môže znížiť migrény, pretože zasiahne konkrétny tlakový bod. Avšak neexistuje žiadny vedecký dôkaz, ktorý potvrdzuje túto teóriu.

Môže sa infekcia z piercingu ucha rozšíriť?

Ak zistíte, že vám piercing krváca, je zapálený alebo bolí, a nezlepšuje sa to ani pravidelným čistením... pravdepodobne máte infekciu. Poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom.

Je zriedkavé, aby sa infekcia rozšírila na iné miesta. Ale my nie sme lekárska klinika! V každom prípade, by sa mal na to pozrieť odborník.

Uzavrie sa prepichnutá ušná dierka?

Áno. A nie je to dobré? Predstavte si, že by sa žiadna rana nikdy neuzavrela... všetci by sme boli vystrašený z akýchkoľvek úlomkov, ktoré by sa nám dostali pod kožu! "Prepichnutá dierka sa často uzavrie vtedy, ak si z nej šperk vyberieme. Pokiaľ sa tkanivo nepoškodilo a nie je natiahnuté do veľkej veľkosti, spravidla sa dierka vždy zatvorí. “

Zanechá piercing ucha jazvy?

Jazvy sa môžu vyskytnúť vtedy, keď ucho nešetrne prepichujeme nastreľovacou pištoľou. Či budete mať jazvu, závisí od vášho tela a ako bol piercing urobený.

Aký piercing ucha by som si mal dať spraviť?

Je to na vás a na príbehu, ktorý ním chcete povedať. Váš piercer môže mať požiadavku na vaše prvé náušnice na základe materiálu, hmotnosti, atď ... takže počúvajte jeho.

Pre výber náušníc, ktoré chcete nosiť po zahojení dierky, sa pozrite na náš výber. Náušnice sme zoradili na základe popularity. Niekedy je dobré vedieť, čo majú radi ostatní muži. A toto je presne ten prípad. Či tak alebo onak, všetko by malo viesť k tomuto - noste náušnicu so sebadôverou.

Stretnite sa s Hankom Martinom – Profesionálnym piercerom

Hank Martin pochádza z Austinu, Texas (USA) a žil a pracoval v Dánsku a Nemecku viac ako 5 rokov. Má viac ako 10 ročné skúsenosti v piercingovom priemysle a môže sa pýšiť precíznosťou, čistotou a profesionalitou.

Hank sa snaží vytvoriť pre svojich klientov zábavnú a príjemnú atmosféru, aby mali čo najlepšie skúsenosti. V Dánsku ho môžete nájsť v štúdiu Benny Black Tattoo.

PRIPOJTE SA A VYHRAJTE 400 €

Prihláste sa na odber tipov o štýle, špeciálnych ponúk a informácií o uvedení nových produktov na trh. Automaticky sa zapojíte do mesačného žrebovania o darčekovú poukážku v hodnote 400 €.

Súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov spoločnosti Trendhim. Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.