Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

5 tipov na starostlivosť o bradu – Priamo od holiča

Všetko, čo potrebujete vedieť o tom, aby vaša brada vyzerala a voňala čo najlepšie - od toho, ako ošetriť suchú, podráždenú pokožku, až po jej strihanie. S odborným poradenstvom od Alana Dashtiho, profesionálneho holiča.

Keď sme vkročili do Dashtisovho holičstva, cítili sme sa veľmi dobre. Je to pokojné miesto, kde nie je žiadny zhon, ako to býva v iných holičstvách. Vo vzduchu cítiť serióznosť. A zameranie. Keď sme tam, máme pocit, že konáme správne - niečo, čo by mali muži robiť, pretože je to to, čo muži vždy robili.

Napriek tichu sa cítime uvoľnene. Vieme, že sme na správnom mieste so správnymi ľuďmi, ktorí pre nás robia niečo užitočné. Čakáme na niekoho, kto dokáže obratne pracovať s nožnicami, vlasmi a hrebeňom.

Prišli sme do centra mesta Horsens v Dánsku, aby sme sa stretli s uznávanými bratmi Dashtiovcami - odbornými holičmi, ktorí vedia viac o strihaní, tvarovaní a olejoch na bradu ako ktokoľvek iný, koho poznáme. S viac ako 20 ročnými skúsenosťami so starostlivosťou o mužov a brady, na ktoré nemôžeme prestať pozerať, sme presvedčení, že sú to páni, od ktorých sa môžeme niečo naučiť.

1 5 tipov na starostlivosť o bradu – priamo od holiča1.1 1. poznajte samých seba1.2 2. buďte trpezliví 1.3 3. spriateľte sa s olejom na bradu1.4 4. dbajte o to, aby bola čistá1.5 5. strihajte ju1.6 Vy sa pýtate - holič odpovedá1.7 Stretnite sa s dashtisom1.8 Nakupujte u nás

1. Poznajte samých seba

Rovnako ako Rím nebol postavený za deň, ani vaša brada za deň nenarastie. „Prvá vec, ktorej treba porozumieť, je tvar tváre. Ak máte tenkú tvár, budete chcieť, aby sa brada viac rozrastala a vyrovnala jej tvar. Ak máte širšiu čeľusť, krátka brada bude vyzerať lepšie."

2. Buďte trpezliví

Začiatky v pestovaní peknej brady sú skutočnou skúškou trpezlivosti, priateľstva a vzťahov. „Žiadame všetkých klientov, aby nechali svoje brady rásť 2-3 mesiace pred tým, ako k nám chcú prísť. Až potom môžeme bradu strihať a tvarovať ju. Robíme to preto, aby sme dávali bradám čas na rast a vývoj. Po tomto čase je už brada dostatočne dlhá na to, aby sme s ňou mohli pracovať. Snažiť sa vytvarovať týždňovú bradu sa neoplatí.“

Spýtali sme sa Dashtisa, čo sa deje počas obdobia rastu brady... existuje niečo, čo môžeme urobiť, aby sme nevyzerali ako rozcuchané vtáčatko? "Nie. Prvé mesiace budete vyzerať ako idiot. Myslite na to, že to bude naozajstná skúške vášho vzťahu. Ak vaša partnerka zostane počas tohto obdobia s vami, mala by to byť tá pravá.

Ale nečakajte 3 mesiace, kým začnete používať produkty na bradu. Kľúčom k úspechu je dať vašej brade správny základ. Zásobte sa olejmi a balzamami, a udržujte pokožku hydratovanú pomocou vhodného hydratačného prípravku.

Príďte k holičovi so zdravou bradou a on s ňou bude môcť urobiť zázraky. Nie je dobré, ak sa tu ukážete so špinavým a zaprášeným strniskom.“

Tí, ktorí si počkajú, dosiahnu naozaj pekný výzor. Ale čo ten pán, ktorý praktizuje trpezlivosť podobnú Konfuciusovi a skončí s nesúmernou bradou?

Ako upraviť nesúmernú bradu

Dashtis naznačuje, že ak ste prekliaty a vaša brada vždy rastie nepravidelne, nemali by ste si ju potom nechať dorastať.

"Niektorí muži nedostali do vienka to, aby si mohli vypestovať hustú bradu." Ak ste ten typ, ktorému sa vytvárajú holé miesta tam, kde by mali rásť chlpy, váš holič môže pracovať s tým, čo máte, a tvarovať bradu tak, aby výsledok vyhovoval vašej tvári. Ak máte skutočne nerovnomernú bradu, možno sa budete musieť oholiť a skúsiť iný vzhľad. Zatiaľ sme sa nedozvedeli, ako podporiť rast brady. Ak nájdete holiča, ktorý to vie... dajte nám vedieť.

Jedna vec, ktorá vám pomôže, je pripraviť vašej pokožke a brade čo najlepšie podmienky - udržujte pokožku a bradu hydratovanú. Nechajte svojho holiča, aby pre vás našiel ten správny tvar a štýl. Je to najvhodnejší človek pre poradenstvo v oblasti česania, starostlivosti a tvarovania.“

3. Spriateľte sa s olejom na bradu

Dorastanie brady je iba malou časťou celého procesu. „Prvým krokom, ktorý by ste mali spraviť pre bradu je hydratácia. Zdravá brada je dobre hydratovaná. Ak je vaša brada suchá a šupinatá, mali by ste nosiť šál dosť veľký na to, aby ste ju skryli.

Mnoho mužov si kúpili ako prvý balzam na bradu. Myslia si, že ochrana brady je tou správnou cestou. Dôležitejšie ale je, ak budete používať olej na bradu, pretože sa vstrebáva hlboko do pokožky a ochráni vašu pokožku pred svrbením, začervenaním a podráždením.

Balzam na bradu je na brady a olej na bradu je na pokožku.

Balzam na bradu je tiež dôležitý, pretože je hustejší a poskytuje brade výživu. Najlepšie je, ak budete každé ráno používať olej na bradu, ktorý si vyumývate s teplou vodou večer pred tým, ako pôjdete do postele. Olej prenikne na pokožky a pred spaním sa dá ľahko umyť. Ak je vaša brada suchá a potrebuje vlhkosť, použite aj balzam na bradu.

Vidíme obrovský rozdiel medzi klientmi, ktorí používajú rôzne produkty, a ktorí ich nepoužívajú. Jedni prichádzajú s bradou, s ktorou sa ľahšie pracuje, a druhí majú suchú bradu a pokožku, ktorá sa počas práce podráždi.

Používanie správnych produktov znamená, že pokožka pod bradou bude zdravá. Je to skvelá správa aj vtedy, ak ju chcete oholiť... ale, kto by to chcel urobiť, však?!“

4. Dbajte o to, aby bola čistá

“Umývnie brady sa líši od umývania ostatných častí tela. Mali by ste si bradu umývať šampónom na bradu 1-2 krát týždenne - používanie mydla alebo šampónu každý deň môže spôsobiť vznik lupín alebo suchú a podráždenú pokožku.

Vyberte si šampón, ktorý je navrhnutý pre bradu… nie je to ten istý, čo používate na umývanie nôh alebo dokonca na vlasy. Potrebujete produkt, ktorý je určený na bradu a nevysušuje. Potom si bradu veľmi jemne osušte uterákom - príliš drsné šúchanie môže spôsobiť rozštiepené konce a zamotanie chlpov.”

Česanie a kefovanie je ďalším dôležitým krokom v procese umývania a starostlivosti. „Áno, musíme povedať, že každodenné česanie s kefou je naozaj dobré. Má totižto viac pozitívnych vplyvov. Nielenže rozčesáva bradu, ale aj distribuuje prírodné oleje a podporuje rast zlepšením krvného obehu.”

Ako správne čistiť kefu na bradu

Ak ste už niekedy používali kefu na bradu, určite viete, že balzam na bradu a vlasy kefe uľahčujú prečesávanie. Skončíte s lepkavou kefou, ktorá nefunguje tak dobre, ako predtým, a môže prenášať baktérie, ktoré vedú k poškodeniu a podráždeniu pokožky.

Postupujte podľa týchto 5 krokov, aby ste si udržali čistú kefu na bradu a zaručili, že svojej brade dáte lásku, ktorú si zaslúži.

  1. "Začnite tým, že odstránite všetky vlasy, prach a usadené zvyšky prípravkov s hrebeňom, ktorý má jemné zúbky. Čistenie od podkladu by malo uvoľniť väčšinu špiny. Mali by ste to robiť každý deň, hneď po použití."
  2. "Do misky nalejte malé množstvo teplej vody (voda by mala byť dosť hlboká na to, aby ste do nej kefu napoly ponorili) a pridajte niekoľko kvapiek šampónu na bradu alebo jemného detského šampónu. Urobte to každý druhý týždeň alebo aj častejšie, ak to bude potrebné."
  3. "Bez toho, aby ste navlhčili drevo, ponorte štetiny do vody a traste kefou, kým sa nevytvorí pena."
  4. "Opláchnite štetiny teplou vodou a opakujte to, až kým sa nevyplavia všetky zvyšky. Ak je ich príliš veľa, je to znamenie, že by ste mali kefu čistiť častejšie!"
  5. "Pred opätovným použitím vyklepte nadbytočnú vodu a nechajte kefu úplne vyschnúť. Pri sušení ju postavte na štetiny, inak by drevenú rukoväť poškodila voda."

Ako sa zbaviť lupín z brady?

Lupiny v brade môžu trápiť aj tých najlepších a najčistejších mužov. „Ak sa chcete vyhnúť lupinám, dôležité je používanie oleja na bradu. Zjemňuje, hydratuje a lieči suchú pokožku s lupinami.

Ak máte s lupinami veľký problém, skombinujte olej s balzamom na bradu, čím získate mimoriadnu ochranu a hydratáciu. Mnoho mužov použije túto kombináciu iba raz a myslí si, že problém zmizne. Nezmizne.

Nemôžeme ísť s vami domov a dozrieť na to, aby ste sa o seba postarali. Ak budete používať olej tak, ako odporúčame, problém zmizne asi o mesiac a potom môžete opäť hrdo zdvihnúť bradu aj na verejnosti.“

5. Strihajte ju

Ako často sa vyžaduje strihanie brady? "Závisí to od brady a od toho, ako rýchlo rastie a kedy vás jej tvar a dĺžka začne obťažovať." Pre väčšinu ľudí je to každé 2 týždne. Pre ostatných je to raz mesačne.

Musíte sa cítiť sebaisto. Venovali ste čas jej rastu a trávite čas staraním sa o ňu s olemij a balzamami na bradu a správnymi šampónmi - nezmárnite celú vašu snahu tým, že ju nebudete strihať. Choďte radšej navštíviť svojho holiča.“

Dashtis má pre vás jednu radu v mene všetkých holičov: „Nepokúšajte sa upravovať konce doma. Keď sa snažíte bradu tvarovať doma, váš holič s ňou bude mať viac práce.

Vy sa zamerajte na starostlivosť o pokožku a bradu, a nechajte nás robiť si svoju prácu. Dobrý holič použije holiaci strojček, pretože sa s ním dajú jednoduchšie vytvárať čisté línie a dosiahnuť presne to, čo chcete."

Vy sa pýtate - holič odpovedá

Čo mi môže poskytnúť holič, čo nikde inde nenájdem? Prečo mám ísť k holičovi?

"Radu. Na internete nemôžete získať špecifickú radu. Holič vám presne poradí, ako by ste sa mali postarať o vašu bradu, a to je rozdielne od rád na internete.

Celý deň pracujeme s mužmi a vieme, čo funguje a čo nie. Môžete veriť tomu, že holič pozná výrobky, techniky a ukáže vám správny spôsob, ako sa postarať o vašu bradu a udržiavať ju.

Je to ako ísť k doktorovi. Ak ste chorí, nehľadáte liek na zápal slepého čreva na internete - vyhľadáte odbornú pomoc. Vaša brada je to isté. Nedôverujte vašej tvrdej práci počas dvojsekundového vyhľadávania na internete. Nájdite si holiča, ktorému dôverujete, dohodnite si stretnutie, aby sa na vás odborne pozrel.

Kým vám niečo hovoríme, nekývte hlavou a nehovorte „áno“. Vypočujte si našu radu a riaďte sa podľa nej.“

Aké triky sa môžem naučiť od holiča?

“Nemôžeme prezradiť všetky naše triky, ale môžeme vám dať 2, ktoré úplne zmenia spôsob starostlivosti o vašu bradu.

Spôsob, akým používame produkty, je iný, ako si myslíte. Zistili sme, že klienti používajú príliš veľké množstvo prípravkov a plytvajú s nimi.

Vezmime si napríklad olej na bradu. Používame 1-2 kvapky oleja a vmasírujeme ho. Pre vosky na bradu platí, že stačí naniesť len množstvo na špičke nechta. Záleží na spôsobe použitia produktu, nie na množstve. Myslite na to, keď budete sedieť u vášho holiča.

Ďalším tipom je starať sa o pokožku hneď od začiatku. Mnoho mužov si nakoniec oholí svoju bradu, pretože ich svrbí a nemajú nad ňou kontrolu.

Ak sa o ňu budete starať od začiatku, nebudete ju musieť neskôr ostrihať. Uistite sa, že pokožka pod bradou je jemná - pokožka na tomto mieste nemá dostatok vzduchu a potrebuje kvalitné výrobky, aby ostala zdravá.”

Aké kroky by som nemal nikdy vynechať, keď si pestujem veľkú bradu?

“S bradou alebo bez brady - musíte používať hydratačný krém na pokožku. Nájdite taký, ktorý nie je mastný a ubezpečte sa, že nie je komedogénny (neupcháva póry). Ak si vyberiete jeden so SPF, je to ešte lepšie.

Ak si nechávate narásť bradu, musíte používať olej na bradu. Nemôžeme dostatočne zdôrazniť jeho hodnotu. Olej na bradu je jednotka!”

Môžem používať olej na bradu každý deň?

“Môžete a mali by ste používať olej na bradu každý deň. Nepoužívajte ho iba vtedy, keď chcete mať podráždenú a svrbiacu bradu."

Máte nejakú radu aj pre mužov s kučeravými bradami? Ako narovnať kučeravú bradu?

“Prečo by ste ju chceli narovnať? Myslíme si, že ak ste sa narodili s kučeravými vlasmi, potom to roztočte aj s bradou. Vďaka menším kučerám môže brada vyzerať plnšie. Ošetrite ju výrobkami, aby bola mäkká a uistite sa, že jej tvar zodpovedá vašej tvári.”

Malo by mať viac mužov bradu?

“Určite si to myslíme. Mať bradu umožní svetu vidieť vašu mužskosť. Ukážete, že ste si našli čas na seba a ste zrelí pre starostlivosť.

Chalani oholení dohola môžu samozrejme vyzerať mužne... ale keď dospejú, možno si budú tiež priať dlhú bradu.”

Zrýchli mi česanie rast brady?

“Kým kefovanie rozvádza prírodné oleje a povzbudzuje rast zlepšením krvného obehu, neznamená to, že vám brada narastie za pár nocí. Nevieme o žiadnych magických kefách, ktoré by mohli urýchliť jej rast. Vďaka česaniu a kefovaniu bude vaša brada vyzerať plnšie a upravenejšie, čo bude určite vyzerať lepšie.”

Stretnite sa s Dashtisom

Bratia Dashtiovci vlastnia jeden z najslávnejších dánskych holičstiev – The Dashtis. Obchod bol založený v roku 2010 a ponúka klasický holičský štýl, ktorý bol prispôsobený modernej dobe. Bratia sú Kurdi z Iránu a teraz považujú za svoj domov Dánsko.

Vďaka viac ako 21-ročným profesionálnym skúsenostiam sa The Dashtis pýši svojimi pokročilými technikami, vysokou úrovňou zručností a schopností, aby každý muž vyzeral neodolateľne.

Nakupujte u nás

Všetky produkty pre staroslivosť o bradu

PRIPOJTE SA A VYHRAJTE 400 €

Prihláste sa na odber tipov o štýle, špeciálnych ponúk a informácií o uvedení nových produktov na trh. Automaticky sa zapojíte do mesačného žrebovania o darčekovú poukážku v hodnote 400 €.

Súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov spoločnosti Trendhim. Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.