Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Mokré holenie – Vaša kompletná príručka

Nikto si nezaslúži porezať sa počas holenia. V tejto komplexnej príručke o holení sa naučíte, ako sa oholiť čo najhladšie a bez podráždenia pokožky. Dozviete sa všetko - od odporúčaných produktov až po podrobné postupy.

Naučiť sa správne oholiť, je niečo, s čím sa musíme všetci vysporiadať, akonáhle prídeme do puberty. Spolu s mutujúcim hlasom, rastúcimi chlpmi na hrudi a náhlym záujmom o tú krásnu spolužiačku, aj zbavovanie sa prvofúzov je dôležitým krokom na ceste k dospelosti.

A je to pasca!

Je to niečo, čo musíme robiť takmer každý deň. Nikto vtedy priveľmi neriešil to, aké sú správne nástroje na holenie, správna metóda alebo smer holenia - v smere alebo proti smeru rastu chĺpkov?

Možno by bolo lepšie nechať si prvofúz... ale oholili sme sa, pretože sme to tak mali urobiť. A teraz prišiel čas, kedy diskutujeme o tom, ako sa oholiť správne.

Máme dobrú správu - existuje správny spôsob holenia. Máme aj zlú správu - ak stále mutujete alebo ak vaše chlpy na hrudi ešte úplne nevyrástli... nemôžeme vám s tým pomôcť.

Máte len jednu tvár a navždy s ňou budete žiť. Starostlivosť o ňu a správne holenie je najjednoduchší spôsob, ako z nej vyťažiť maximum. S týmto vedomím sme pripravili túto dokonalú príručku o holení. Prečítajte si o tipoch, trikoch a dôverných informáciách, ktoré nám poskytli odborníci.

1 Mokré holenie – vaša kompletná príručka1.1 Mokré holenie vs. suché holenie 1.2 Pomôcky na holenie - sprievodca základmi1.3 Dôležitosť peny1.4 Čo je to štruktúra rastu a prečo je dôležitá?1.5 Ako sa oholiť pomocou holiaceho strojčeka1.6 Vy sa pýtate – my odpovedáme

Mokré holenie vs. suché holenie

Každé ráno čelíme dvom najdôležitejším rozhodnutiam dňa - Bude stačiť iba jedna šálka kávy? Oholiť sa alebo nie?

Čo je mokré holenie?

Mokré holenie je proces holenia pomocou vody a nejakého druhu mydla alebo krému na vytvorenie peny.

Výhody mokrého holenia

  • Hladké oholenie
  • Odlupovanie - Proces posúvania kovovej čepele cez pokožku odstraňuje odumreté kožné bunky
  • Lacnejšie z dlhodobého hľadiska

Čo je suché holenie?

Suché holenie je holenie bez vody (samozrejme) a na odstránenie chĺpkov sa používa elektrický holiaci strojček.

Výhody suchého holenia

  • Lepšie pre citlivú pokožku, pretože sa neodstraňuje vrchná vrstva pokožky
  • Menšie riziko zarastených chĺpkov, ale zvýšená pravdepodobnosť sčervenania a podráždenia

Zatiaľ čo suché holenie je rýchlejšie a jednoduchšie ako mokré holenie, nie je to metóda, ktorú uprednostňujeme.

Môžete nás nazývať, že sme staromódni, ale na rituále mokrého holenia je niečo zvláštne. A kvôli tomuto rituálu sa oplatí ráno vstať, rovnako ako ku šálke kávy.

Pomôcky na holenie - Sprievodca základmi

Môžete sa síce naučiť oholiť sa najhladšie na svete, ale bez správneho vybavenia skončíte aj s porezanou pokožkou a vyrážkami. Holenie je hra zručnosti kombinovaná so správnymi nástrojmi a ich správnym použitím.

Britvy

Keď vám niekto povie slovo britva, predstavíte si Jamesa Bonda v „Skyfall“, alebo šialeného Sweeney Todda, ktorý nosí britvu v uliciach Londýna?

Štýl starej školy a šarm britvy sa nespájajú s hladkým oholením. Áno, človek sa síce stále učí, ale potom je tu aj hladká pokožka a britva, ktorá bude vyzerať tak dobre na vašom pulte v kúpeľni, ako vyzerá vaša tvár v zrkadle.

Výhody používania britvy

  • Šetrná k životnému prostrediu - Model, pri ktorom sa nepoužívajú vymeniteľné čepele, je bez model bez tvorby odpadu. Ostatné typy, ktoré využívajú jednorázové čepele, sú stále nič v porovnaní s 2 miliardami jednorázových holiacich strojčekov, ktoré každý rok v USA skončia v odpade. Nehovoriac o množstve odpadu z obalov. Menej odpadu sa rovná krajšia planéta. A okrem toho budete pekne oholení. Takže britva vyhráva.
  • Hladké oholenie - Britvy poskytujú pravdepodobne najhladšie oholenie na planéte. Existuje dôvod, prečo ich využívajú aj profesionálni holiči a Agent 007.
  • Cenovo dostupné - Cenová dostupnosť je podobná šetrnosti k životnému prostrediu. Existuje počiatočná investícia... a to je všetko. Holiace strojčeky si neustále vyžadujú nové čepele a elektrické holiace strojčeky si vyžadujú batérie alebo nabíjanie.
  • Celkový zážitok - Súčasťou hladkého a čistého oholenia s britvou je aj opatrnosť potrebná na manévrovanie s čepeľou. Je to premyslený proces, pri ktorom sa svetské ranné fušky stávajú príjemným rituálom.

Na čo sa treba zamerať pri kúpe britvy

  • "Čepeľ pripravená na holenie" - Vždy skontrolujte, či je hrana čepele „pripravená na oholenie“. To znamená, že je profesionálne nabrúsená a obťahovaná, a je pripravená na použitie.
  • Rovnováha & Hmotnosť - Vyberte si britvu, ktorá vám bude pevne sedieť v ruke. Ideálne vyváženie je také, kedy je hmotnosť rukoväte a čepele rovnaká. Dávajte pozor na príliš ľahké alebo príliš ťažké britvy.
  • Šírka čepele - Šírka čepele sa meria ako ⅛ palca. Najbežnejšia šírka čepele je ⅝” a väčšie britvy majú až ⅞”. So širšími čepeľami sa ťažšie pracuje okolo nosa a pier. Dobrá šírka na začiatok je „⅝“.
  • Typ ocele - Väčšina čepelí britiev je vyrobená z nehrdzavejúcej alebo uhlíkovej ocele.
  • Uprednostňujeme čepele z nehrdzavejúcej ocele, pretože sú menej náchylné na zhrdzavenie a dlhšie si udržia svoj nabrúsený okraj (ostrosť).
  • Čepele z uhlíkovej ocele neobsahujú chróm, nikel a molybdén a ľahko zhrdzavejú. Sú lacnejšie ako tie z nehrdzavejúcej ocele a vyžadujú si menej času na brúsenie a obťahovanie. Jemnejšiu a ostrejšiu hranu nájdete aj na britvách z uhlíkovej ocele.
  • Typy čepelí - Tipy čepelí zahŕňajú názvy ako Barbers Notch, Spanish Point, French Point a Spike Point. V ponuke máme okrúhle a štvorcové čepele, pretože sú to najbežnejšie typy.
  • Pre začiatočníkov odporúčame okrúhlu špičku, pretože je to obľúbený a bezpečný typ. Koniec britvy vytvára konvexnú krivku bez vytvorenia ostrého bodu. Vďaka tomu je bezpečnejšia ako štvorcová, ak urobíte rýchle zmeny smeru alebo zmeníte uhol holenia.
  • Štvorcová špička na okraji priamo klesá a je ideálna pre
    tvarovanie brady a bokombrady. Toto tvarovanie si vyžaduje určitú úroveň presnosti a uvedomenia - a taktiež opatrnosť a prax.
  • Jednorázové čepele - Mnoho britiev prichádza s
    jednorázovými čepeľami, a preto ich nemusíte brúsiť a obťahovať. Keď sa čepeľ otupí, jednoducho ju vymeníte za novú.
    Väčšina používa dvojsečnú bezpečnostnú čepeľ prerezanú na polovicu. Môže sa vysúvať dovnútra a von z hlavice britvy. Vymeniteľné čepele britvy sú lacnejšie a efektívnejšie pri dosahovaní dokonalého oholenia.

Špeciálne vybavenie na holenie potrebné pre britvy

  • Remeň na obťahovanie britvy & brúska – Nevyhnutnosťou pri holení s britvou je
    Remeň na obťahovanie a brúska.
      - Remeň je pás z hovädzej kože, ktorý sa používa na obťahovanie britvy - rubová strana je vyrobená z ľanu alebo plátna.
      - Brúsenie je proces odstraňovania častí kovu z čepele.
    Dobrú čepeľ zaostrujete iba raz za rok, ale obťahovať by ste ju mali pred a po holení a prípadne aj počas holenia, pokiaľ máte hrubú, hustú bradu.
  • Pasta na obťahovanie – Na uľahčenie obťahovania môžete použiť krém na kožu alebo
    pastu na obťahovanie. Nie je to ale povinné, a mnohí profesionálni holiči uprednostňujú obťahovanie aj bez nej.

Holiace strojčeky

Bezpečnostné holiace strojčeky sú pomenované po strážcovi, ktorý chráni vašu pokožku pred čepeľou, a sú dodávané v jednoduchej (SE) a dvojhrannej (DE) forme.

Tým, že sa muži zbavili potreby obťahovania a brúsenia, a začali používať jednorazové vymeniteľné čepele, ušetrili tým tisíce hodín.

Výhody používania holiaceho strojčeka:

  • Cenovo dostupné - Najvyššie náklady tvorí počiatočná investícia, pretože náhradné čepele sú podstatne lacnejšie ako jednorazové hlavice.
    Keď sa jedna strana čepele s dvomi hranami otupí, prevráťte ju a použite druhú stranu. To nemôžete urobiť s hlavicovými holiacimi strojčekmi na jedno použitie.
  • Vhodné pre citlivú pokožku - Televízne reklamy nás presvedčajú, že viac čepelí na holiacom strojčeku sa rovná hladšiemu oholeniu. Toto ale nie je pravda. Je to dokonca príčina červenej, podráždenej pokožky. Akú výhodu môžu mať pre vás kúsky kovu, ktoré vám poškriabali tvár?
      - Holiace strojčeky využívajú jednu čepeľ, na ktorú stačí vyvinúť menší tlak ako pri použití hlavicových holiacich strojčekov. Menší tlak sa rovná menšie poškodenie pokožky.
  • Esteticky potešujúce - Dobre, je to subjektívne, ale myslíme si, že holiaci strojček, ktorý
    visí na stojane z nehrdzavejúcej ocele je inovácia, ktorú potrebuje každá kúpeľňa.

Na čo sa zamerať pri kúpe holiaceho strojčeka

  • Čepeľ s jednou hranou alebo s dvojitou - Väčšina bezpečnostných holiacich strojčekov dnes používa DE (čepele s dvojitou hranou), pretože čepele SE (s jednou hranou) sa považujú za príliš agresívne. Pomocou bezpečnostných holiacich strojčekov DE ušetríte peniaze, pretože je možné použiť obe strany čepele.
  • Rukoväť - Zamerajte sa na to, aby sa rukoväť pohodlne zmestila do ruky a mala vhodnú hmotnosť a rovnováhu. Ťažšia rukoväť poskytuje väčšiu kontrolu.
  • Hlava - Hlava holiaceho strojčeka je vymedzená bezpečnostnou tyčou (hrebeň) a delí sa na otvorené a uzavreté typy hrebeňa.
     - Otvorené hrebene sú agresívnejšie, pretože pokožka je bližšie k čepeli. Uzavreté hrebene sa všeobecne jednoduchšie používajú a poskytujú väčšiu ochranu pred škrabancami a rezmi.
     - Hlavy holiacich strojčekov sú dodávané v 1, 2 alebo 3 kusoch. Počet kusov má málo spoločného s kvalitou holenia. Jednodielne hlavy sa nazývajú motýlie otvorené holiace strojčeky a ľahko sa do nich vkladajú nové čepele.
  • Rovná alebo šikmá tyč - V bežnom holiacom strojčeku s dvojitou hranou je čepeľ prichytená kolmo na rukoväť. Šikmé tyče prichytávajú čepeľ pomocou ohnutia, ktoré spôsobuje lepšie rezanie a výsledkom je čistejšie oholenie už pri prvom pohybe. Holiace strojčeky sú agresívnejšie, ale sú dobrou voľbou pre citlivú pokožku, pretože si nevyžadujú viacnásobné ťahy.

Hlavicové holiace strojčeky

Otvorte ľubovoľný pánsky časopis a uvidíte reklamu na hlavicové holiace strojčeky. Výhody týchto strojčekov, ktoré sú prezentované v reklamách, je zvyčajne to, že majú viac čepelí pre hladké oholenie a lubrikačný pás. Tento typ holiaceho strojčeka bol vytvorený tak, aby sa holenie stalo pohodlnejším - ale nebol vytvorený, aby sa holenie zlepšilo.

Hlavnou výhodou hlavicových holiacich strojčekov je to, že ich použitie je rýchle a relatívne bezpečné - s takýmto strojčekom je naozaj ťažké urobiť nejaké extrémne škody (na rozdiel od britvy). Tieto strojčeky sú vryté v našej mysli ako správna metóda starostlivosti o bradu. Ďakujeme, televízia.

Zoznam dôvodov, prečo neinvestovať do tohto holiaceho strojčeka, je dlhý. Zatiaľ čo počiatočný produkt (rukoväť) môže byť lacný, hlavice už nie sú. Po každých šiestich holeniach si musíte kúpiť nové... množstvo, ktoré spotrebujte závisí od toho, koľko odumretej pokožky, chlpov a krému na holenie sa upchá na čepele.

Použitie viacerých čepelí tiež nie je lepšie. Jedna dobrá čepeľ je všetko, čo potrebujete, a je šetrnejšia k vašej pokožke.

Ak nie ste úplne pripravení vzdať sa pohodlia, aspoň sa uistite, že hlavicový holiaci strojček je naozaj kvalitný.

Holiace strojčeky vs. hlavicové holiace strojčeky

Náš verdikt pri tejto otázke je takýto - holiaci strojček, ktorý si vyberiete, závisí od vašej osobnej preferencie. Možno to nie je odpoveď, ktorú ste chceli počuť, ale je to odpoveď, za ktorou si stojíme.

Ak je vašou prioritou starostlivosť o vaše telo a máte čas venovať sa každodennému rituálu holenia - pre vás je vhodný bezpečnostný holiaci strojček.

Ak sa chcete oholiť rýchlo a minúť veľa peňazí za náhradné hlavice - potom je to hlavicový holiaci strojček. Len sa uistite, že je to vaša voľba a nestali ste sa obeťou veľkej marketingovej kampane.

Bezpečnostné holiace strojčeky sú navrhnuté tak, aby dosahovali dobré výsledky iba pri jednom ťahu, zatiaľ čo hlavicové holiace strojčeky si vyžadujú až niekoľko ťahov, aby sa dosiahla rovnaká kvalita oholenia. Viac ťahov vedie k zvýšenému podráždeniu a sčervenaniu.

Štetka na holenie

Štetka na holenie (alebo holičská štetka) je malá ručná kefka používaná na nanášanie mydla alebo krému na tvár pred holením. Dizajn sa skladá z rukoväte, ktorá je obvykle vyrobená z kovu, dreva, rohoviny alebo syntetického materiálu a má prírodné alebo syntetické štetiny.

Toto je obrovská téma s väčším počtom podtém, a venovali sme sa jej v tomto článku. Získanie skvelej, bohatej peny je rozhodujúce pre dokonalé oholenie.

Kliknite sem a prečítajte si viac o štetkách na holenie a dôvodoch, prečo sú jazvečie štetiny tie najlepšie.

Krémy a mydlá na holenie

Správna štetka a perfektný holiaci strojček nie je kompletná výbava pre kvalitné oholenie. Potrebujete správne mazivo, aby ste zaistili dobré kĺzanie čepele po tvári bez toho, aby ste si strhli vašu cennú pokožku. Kvalitný krém alebo mydlo hydratuje pokožku, čo vedie k lepšiemu pocitu po holení.

Krémy na holenie sa jednoducho používajú a zaberajú menej času vytváraním teplej peny. Mydlá prichádzajú v tvrdej forme - ako štandardné mydlo na umývanie - a na spenenie je potrebné použiť viac vody a dlhšie pracovať so štetkou.

Najdôležitejšie faktory, ktoré treba pri nákupe krému alebo mydla na holenie zohľadniť, sú „jemnosť“ a „hladkosť“ konečnej peny. Tieto dve vlastnosti sa týkajú ochrany pred čepeľou (jemnosť) a úrovňou kĺzania (hladkosť), ktoré poskytuje holiacemu strojčeku.

Dôležitá je aj vôňa. Doprajte si santalové drevo alebo sa prebúdzajte s mentolom – dnes už nemusíte cítiť nepríjemnú vôňu aerosólov v kréme na holenie.

Misky a hrnčeky na holenie

Základným účelom misiek a hrnčekov na holenie je vytvoriť krémovú penu a udržať ju v teple. Konečná pena závisí viac od štetky a krému ako od misky alebo hrnčeka.

Mnohé mydlá na holenie prichádzajú vo vlastnej miske. Zvyčajne ide o rovnakú veľkosť ako je veľkosť mydla. Nie je to dobré, pretože skončíte s penou, ktorá je úplne všade. Najlepšia bude investícia do hlbšej misky na holenie, ktorá bola vyrobená výlučne na vytvorenie peny.

Oleje pred holením

Používanie produktov na prípravu bradu a pokožky pred použitím krému na holenie je téma osobnej preferencie. Ak máte hrubé chlpy, určite bude prospešné ich ošetrenie ešte pred holením. Existuje veľa vynikajúcich produktov, ale my vám odporúčame použiť organický kokosový olej.

Kokosový olej je dostupný a zjemňuje chlpy a pokožku, čím ich pripravuje na samotný akt holenia. A je to cenovo dostupnejšie riešenie ako rôzne farmaceutické výrobky.

Použitie: Malé množstvo oleja naneste do rúk a nechajte ho roztopiť. Potom ho votrite na miesto, ktoré si chcete oholiť.

Prípravky po holení

Kým produkty po holení majú peknú vôňu, nie je to ich jediný účel. Je to dobrá voľba, ak máte akné alebo ak ste po holení náchylní na podráždenie a začervenanie.

Produkty po holení sa používajú na odstránenie baktérií z pórov, ktoré sa tam dostali z čepele holiaceho strojčeka alebo krému na holenie. Väčšina z nich má sťahujúce účinky, čo znamená, že napnú tvár a dodajú jej svieži vzhľad.

Zložky, ktoré treba hľadať:

  • Hamamel
  • Aloe vera
  • Éterický olej z čajovníka

Zložky, ktorým sa treba vyhnúť:

  • Alkohol - Alkohol vysušuje pokožku a spôsobuje podráždenie

Tieto produkty nanášajte po tom, ako ste si opláchli zvyšný krém na holenie studenou vodou.

Kozmetická taška

Aj keď nie je pre holenie nevyhnutná, je potrebné zvážiť jej kúpu. Vaša kozmetická alebo toaletná taška musí byť dostatočne priestranná na to, aby sa do nej zmestilo všetko potrebné príslušenstvo na holenie a aby bola vodeodolná (v prípade, že sa balíte v zhone a nemáte čas na vysušenie vecí).

Dôležitosť peny

Ak chcete získať najlepšie oholenie, potrebujete hustú penu. Pena zjemní holiaci strojček a umožňuje mu kĺzať po koži namiesto poskakovania alebo zasekávania. Výsledkom je menšie podráždenie a čistejšie oholenie.

Môžete si vytvoriť penu v miske, hrnčeku, v ruke alebo dokonca priamo na tvári.

Odporúčame vám použiť misku na holenie a riadiť sa podľa metód uvedených nižšie:

Mydlo na holenie: Ako vytvoriť penu v 7 krokoch

  1. Naplňte misku alebo hrnček teplou vodou.
  2. Štetku na holenie namočte do vody na 1-2 minúty, aby ste uvoľnili štetiny.
  3. Štetku vyžmýkajte (a niekoľko krát ňou zatraste), aby ste odstránili väčšinu (nie všetku) vodu.
  4. Vylejte vodu z misky alebo hrnčeka.
  5. Nakvapkajte na mydlo niekoľko kvapiek vody, aby zmäklo. Vezmite štetku a krúžte ňou na mydle, aby ste začali vytvárať penu.
  6. V prípade potreby pridajte vodu.
  7. Začnite štetku krútiť (s mydlom na nej) v miske a vytvorte bohatú penu - trvá to asi 30 sekúnd.

Krém na holnie: Ako vytvoriť penu v 7 krokoch

  1. Naplňte misku teplou vodou.
  2. Štetku na holenie namočte na 1-2 minúty, aby ste uvoľnili štetiny.
  3. Vyberte štetku a jemne ju vyžmýkajte. Vodu zo štetky neodstraňujte úplne.
  4. Vylejte vodu a dovnútra pridajte krém na holenie vo veľkosti mandle.
  5. Penu vytvoríte rýchlymi kruhovými pohybmi. Môže to trvať niekoľko minút.
  6. Ak je pena príliš suchá, pridajte pár kvapiek vody.
  7. Pena bude pripravená, keď sa vytvoria výčnelky a nebudú prítomné žiadne bubliny.

Ako vytvoriť penu bez štetky na holenie

  1. Navlhčite si tvár.
  2. Dajte si na ruky krém na holenie.
  3. Rukami potrite líca.
  4. Užite si penu... a rozmyslite si, kedy si objednáte štetku na holenie.

Fázy vytvárania peny

Ideálna pena

  • Žiadne bubliny
  • Ľahko sa nanáša na štetku
  • Výbežky si zachovávajú svoj tvar
  • Dobre sa aplikuje na tvár
  • Zostáva na mieste bez vysychania alebo odlupovania

Ideálna pena je túžbou všetkých mužov, ktorí sa holia. Takáto pena má krémovú konzistenciu podobnú jogurtu - výsledkom čoho je čepeľ, ktorá sa kĺže po tvári.

Aby ste dosiahli ideálnu textúru peny, začnite suchou penou a pomocou štetky na holenie pomaly pridávajte kvapky vody.

Suchá pena

  • Neaplikuje sa dobre na tvár
  • Nepríjemné holenie
  • Čepeľ sa nedá ľahko čistiť, pretože pena je príliš lepkavá
  • Môže vyschnúť a odlupovať sa z tváre

Suchá pena sa vyznačuje hustou, lepivou textúrou. Stáva sa to vtedy, keď štetka nenasiakla dostatok vody na podporu procesu napenenia.

Vlhká pena

  • Žiadne výbežky
  • Veľké bubliny
  • Väčšia pravdepodobnosť porezania
  • Zvýšené podráždenie a bolestivosť, pretože pena nie je natoľko pevná, aby zjemnila a ochránila vašu pokožku

Tento typ peny sa vyskytuje u väčšiny začiatočníkov a dá sa jej ľahko vyhnúť niekoľkými krúživými pohybmi štetky v miske.

Tipy na zapamätanie pre dokonalé oholenie

Bubliny v pene znamenajú, že je v nej príliš veľa vody - pridajte viac krému, aby sa pomer vyrovnal. Šľahajte, až kým nedosiahnete správnu konzistenciu. Priemerná doba šľahania je 1 - 2 minúty ... takže sa nevzdávajte príliš skoro.   Ak je vaša pena príliš hustá, pridajte niekoľko kvapiek vody a pokračujte v krúžení, aby ste získali správnu textúru. Výbežky sú znamením, že je pena pripravená na použitie.

Čo je to štruktúra rastu a prečo je dôležitá?

Štruktúra rastu je smer, ktorým rastie vaša brada.

Pohybujte rukou po svojom strnisku, aby ste určili, akým smerom rastie vaše brada. Drsnosť určuje smer proti rastu.

Typický rast chlpov

To, čo môže vyzerať dobre na tričku alebo na marketingovm plagáte - "Holte sa proti smeru rastu!“ - nemusí byť najlepšia rada pri holení.

Ako sa holíte vy? Väčšina mužov sa v určitom okamihu svojho života holí proti smeru rastu a tvrdí, že sa takýmto spôsobom oholia hladšie. Myslíme si to isté, ale... Oholenie je síce hladké, ale riziko podráždenia a škrabancov je väčšie.

Holenie proti smeru rastu - odreže vlasový folikul zdola a čepeľ sa dostane do tesného kontaktu s pokožkou. Akonáhle sú tieto chlpy oholené, spodná časť sa stiahne a môže zarastať, keď začne znova dorastať.

Holenie v smere rastu - čepeľ prichádza najprv do kontaktu s chlpmi. Výhodou je kratší čas, kedy bude ostrá čepeľ v kontakte s vašim telom. A to nikdy nie je na škodu.

Rovnaká hladkosť, ktorú dosiahnete holením proti smeru rastu, sa dá dosiahnuť použitím viacerých ťahov pozdĺž smeru rastu. Bez viacerých ťahov vám ale pravdepodobne strnisko zostane.

Nie je nebezpečné holiť sa proti smeru rastu. A so správnou rutinou pred holením a po holení nemusíte nikdy zažiť podráždenie, ktoré pociťujú ostatní. Pri nanášaní peny nezabudnite použiť štetku na holenie na dvihnutie chĺpkov... a namiesto hlavicového holiaceho strojčeka používajte bezpečnostný holiaci strojček.

Ako sa oholiť pomocou holiaceho strojčeka

Nedovoľte, aby vám zastrašujúci vzhľad holiaceho strojčeka znechutil tento spôsob holenia. Zvládnutie tejto zručnosti vám poskytne najhladšie oholenie a získate plusové body v štýle.

  • Sprcha. Teplá sprcha otvára póry a zjemňuje vašu bradu. Ak sa nemôžete osprchovať, aspoň si pomocou teplej vody pripravte pokožku alebo si na pár minút pridržte teplý uterák na tvári a krku. Vyhnite sa horúcej vode, pretože odstráni aj prírodné oleje z pokožky.
  • Namočte štetku. Kým sa sprchujete a pripravujete si svoju tvár, namočte
    štetku do teplej vody. Nepoužívajte horúcu vodu, pretože rozširuje štetiny a môže roztaviť lepidlo, ktoré drží uzol.
  • Používajte olej pred holením. Niekoľko kvapiek oleja na holenie namastí kožu a ochráni ju pred tým, čo má prísť. Kokosový olej je lacnou alternatívou a nebude upchávať čepeľ.
  • Vmasírujte ho do chlpov a opláchnite si tvár. Mali by ste odstrániť väčšinu, ale nie všetok olej.
  • Vytvorte penu a naneste ju. Perfektná pena má konzistenciu jogurtu bez bublín. Naneste ju štetkou na holenie na tvár a krk. Pokryte celú oblasť rýchlymi kruhmi, aby sa chlpy vytiahli nahor - všetko by malo prebiehať hladko.
  • Dashthis, náš obľúbený dánsky holič, navrhuje: „Venujte viac času krku, pretože je bežné, že práve tu chĺpky zarastajú. Pár minút naviac na prípravu tejto oblasti je kľúčom k dobrému oholeniu. Zvyčajne by ste mali venovať 2-3 minúty krku. Čas strávený v prípravnej fáze je nevyhnutný na dokonalé oholenie.“
  • **Holenie! ** Napnite pokožku pred každým ťahom pomocou voľnej ruky. To vyhladí všetky vrásky alebo vystúpené časti a odhalí viac chĺpkov. Dávajte pozor, aby ste príliš neťahali (a nespôsobili si bolesť).
    Prílišné natiahnutie pokožky počas holenia môže spôsobiť zarastené chĺpky.
  • Robte krátke ťahy (okolo 50 mm) a vyvíjajte veľmi malý tlak. Hmotnosť holiaceho strojčeka sa postará o holenie. Väčší tlak môže spôsobiť podráždenie pokožky alebo poskakovanie čepele. Holte sa pod uhlom 30 stupňov. Hlavicový holiaci strojček sa dokáže prispôsobiť krivkám a tvaru vašej tváre ... bezpečnostný holiaci strojček sa nedokáže.
  • Pri prvom ťahu prechádzajte v smere rastu. Ak cítite, že sa čepeľ pri pohybe trhá, vymeňte ju. Vždy používajte ostrú čepeľ. Kvalitná čepeľ poskytne v priemere 4 - 6 hladkých oholení.
  • Vždy si na holenie nájdite čas a vyhnite sa holeniu bez peny. Ak sa holíte príliš dlho a pena začne vysychať, naneste viac peny.
  • Opláchnite čepeľ a holenie zopakujte. Oplachujte čepeľ teplou vodou po každých 5-6 krátkych ťahoch. Po prvom kole si opláchnite tvár. Je čistá a hladká? Ak áno ... skvelé! Ak nie, zopakujte kroky (vrátane použitia peny).
  • Možno sa budete chcieť oholiť pri 2. ťahu proti smeru rastu... ale to závisí od úrovne pohodlia pri holení týmto štýlom..
  • ** Záver. ** Ak ste s holením spokojní, opláchnite si tvár studenou vodou a osušte ju (neotierajte) čistou utierkou. Keďže sa počas holenia odstránia prirodzené oleje z pokožky, odporúčame vám použiť hydratačné alebo
    zvlhčovacie prípravky na ochranu vašej peknej tváričky.
  • Nezabudnite
    očistiť vašu štetku pred ďalším oholením, opláchnuť čepeľ a uložiť všetky pomôcky na miesto, kde môžu uschnúť.
    Ak potrebujete čepeľ skladovať dlhšiu dobu, pred jej uložením na ňu naneste olej. Tým sa zabráni korózii, ktorú spôsobuje vlhkosť vo vzduchu. Ak je čepeľ hrdzavá, nepoužívajte ju. Vymeňte ju.

Podržte ho... Najlepší spôsob, ako držať holiaci strojček

Keď budete holiaci strojček držať blízko hlavy (časť, ktorá vykonáva rezanie), môžete na čepeľ vyvinúť príliš veľký tlak a výsledkom by mohli byť rezné rany alebo zošúchanie kože. Ak ho dáte do pravého uhla, umožní to hmotnosti holiaceho strojčeka robiť prácu za vás. Strojček sa bude jemne kĺzať po tvári.

Holiaci strojček s krátkou rukoväťou držte s 3 prstami a používajte 4 prsty pri holiacom strojčeku s dlhšou rukoväťou. Holiace strojčeky s krátkou rukoväťou by ste mali držať nižšie na rukoväti.

Cieľom pri holení je vyvinúť čo najmenší tlak. Toto je obrovský rozdiel oproti hlavicovému holiacemu strojčeku. Nezabudnite nechať holiť čepeľ... a nepoužívajte vašu hrubú silu.

Vy sa pýtate – My odpovedáme

Ako sa môžem zbaviť zarastených chĺpkov a zabrániť, aby sa nevytvárali?

Podľa prieskumu uverejneného v Medzinárodnom denníku kozmetických vied, existuje niekoľko krokov v boji proti zarasteným chĺpkom a na zabránenie ich vzniku.

  • Umývanie tváre pred holením na zjemnenie chlpov a uvoľnenie zarastených a nízko položených chlpov.
  • Na zníženie sily potrebnej na holenie použite bohaté krémy na holenie. Vaša pokožka je najšťastnejšia, keď na ňu nie je vyvíjaný tlak, a keď sa na nej môže strojček jemne posúvať.
  • Holte sa pravidelne a vykonávajte ľahké, krátke ťahy. Ukázalo sa, že denné holenie má pozitívny vplyv na redukciu zarastania chlpov.
  • Vždy po holení používajte hydratačný produkt.

Ak máte zarastené chlpy, úľavu môžete nájsť pomocou exfoliačného umývania tváre.

Medzi ďalšie prostriedky patrí umiestnenie teplého uteráku na tvár po dobu 5-7 minút na otvorenie pórov a nadvihnutie chlpov.

Ako sa ochránim pred vznikom vyrážok po holení? Ako sa ich môžem zbaviť?

Vyrážkam po holení môžete zabrániť náležitou prípravou pokožky pred holením a použitím čistých, ostrých čepelí a bohatej, zvlhčujúcej peny na holenie.

Ak máte podráždenú pokožku na tvári a nepríjemné vyrážky, naneste na ňu tenkú vrstvu kokosového oleja. Kokosový olej má protizápalové a antiseptické vlastnosti a často sa používa na upokojenie podráždenej pokožky a pomáha pri vyrážkach po holení.

Je dobré holiť sa každý deň?

Holenie nemusí byť pre pokožku škodlivé ani bolestivé. Ak sa pravidelne holíte a pravidelne hydratujete pokožku, vaša každodenná starostlivosť sa môže dokonca stať niečím, na čo sa tešíte.

Nezabudnite na olej pred holením, kvalitnú štetku na holenie, ostrú čepeľ a hydratačný prostriedok po holení.

Ako často by sa mal človek holiť?

Preč sú tie dni, kedy vám stačilo holiť sa každý druhý týždeň. Teraz, keď ste už veľkí, holiť by ste sa mali tak často, ako potrebujete. Vyžaduje si vaša práca čistý vzhľad? Rastú vaše chlpy nadzvukovou rýchlosťou?

Ak sa nechcete holiť každý deň, nájdite rovnováhu medzi jemným strniskom a bodom, kedy vystrašení dedinčania s fakľami začnú obliehať váš apartmán.

Môže mi vďaka holeniu zhustnúť brada? Môžem urobiť niečo, aby mi rástla rýchlejšie?

Pravdepodobne sme to počuli všetci v určitom okamihu nášho života. Niektoré deti v triede tvrdili, že holenie urýchli rast brady... a potom sme všetci bežali domov a prosili našich otcov, aby nám ukázali, ako sa máme holiť.

Pravdou ale je – holenie nespôsobí, že vaša brada bude rásť rýchlejšie ani nebude hustejšia. Keď rastie, môže sa zdať, že je drsnejšia a dokonca sa môže javiť ako tmavšia, ale nie je hustejšia. A holenie nepomôže k tomu, aby vám brada dorástla za menej, ako je jej prirodzený čas rastu.

Je lepšie holiť sa pri umývadle alebo v sprche?

Po teplej sprche odporúčame holenie pri umývadle. Prečo? Lebo zrkadlo. Okrem toho je jednoduchšie mať všetky pomôcky umiestnené na kúpeľňovom pulte ako niekde na vani.

Holenie pri umývadle

  • Výhoda - Holiace pomôcky sa medzi jednotlivými použitiami ľahko prepláchnu
  • Nevýhoda - Každodenné holenie môže byť časovo náročné
  • Nevýhoda - Ak nie je pokožka správne pripravená, na vašej koži sa môžu objaviť vyrážky

** Holenie v sprche**

  • Výhoda - Para udržuje vašu pokožku pružnú
  • Nevýhoda - Pena sa ľahko zmýva a vyžaduje sa použitie väčšieho množstva prípravku
  • Nevýhoda - Príliš veľa vody môže spôsobiť preskakovanie holiaceho strojčeka - najmä v prípade, že sa pena vymýva
  • Nevýhoda - Kam umiestnite všetky vaše veci?!

Ako prejdem zo suchého na mokré holenie?

Vitajte! Prechod zo suchého na mokré holenie je veľká vec, a nejde to tak ľahko.

Prispôsobenie sa novej metóde holenia trvá asi mesiac. Dajte pokožke trochu času, kým si zvyknete na nový spôsob. Bude ju potrebovať ešte predtým, ako odhodíte uterák a vrátite sa k starej metóde.

Ako zastaviť krvácanie po holení?

Oholili ste sa. Gratulujeme, ste muž! Nasledujúce techniky sa vám môžu hodiť za predpokladu, že nemáte krk prerezaný na plátky.

Toaletné vreckovky. Všetci sme to videli - malé kúsky toaletného papiera prilepené na tvári nejakého chudáka ráno v nočnom vlaku. Mal zlé ráno, ale môžeme sa od neho poučiť.

Rez utrite toaletným papierom, aby ste oblasť vysušili a zastavili krvácanie. Po holení opláchnite tvár, naneste hydratačný prípravok a potom na poranené miesto prilepte malý kúsok toaletného papiera.

Po zaschnutí (asi 5 minút) môžete dať papier dole a umyť sa vodou, aby ste vyčistili všetku vysušenú krv. Poučenie, ktoré si z tohto chlapa môžete vziať je toto - neholte sa, keď meškáte do práce! Vždy si doprajte čas na prípravu.

Kocky ľadu. Na porezanom mieste držte kocku ľadu, aby sa zúžili cievy a aby sa rýchlejšie vytvorila krvná zrazenina.

Balzam na pery. Uistite sa, že je to čistý balzam v tube a trochu ním potrite porezané miesto, aby sa rez zocelil.

Kamencová tyčinka. Ľahko použiteľné tyčinka zo síranu hlinitého pomáha zrážať a sťahovať póry na pokožke. Antibakteriálne vlastnosti zaisťujú, že rez zostane čistý a bez infekcie.