Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Štetka na holenie: Vaša kompletná príručka o štetke na holenie

Jazvec, diviak, kôň a syntetika. Pri dnešnom veľkom množstve možností, ktoré sú na trhu, neexistuje ospravedlnenie za to, že sa neviete hladko oholiť. V našom kompletnom sprievodcovi vám vysvetlíme všetko od výberu správnej štetky na holenie až po to, ako ju použiť na dosiahnutie maximálnych výsledkov.

Už ste niekedy premýšľali, na aký účel slúži štetka na holenie, keď máte dve zdravé ruky na to, aby ste si na tvár naniesli krém na holenie? Nie ste sami. Pravá štetka na holenie vám v kombinácii s niektorými rovnako vynikajúcimi prostriedkami na holenie (a bohatou penou) zmení váš život.

Možno nie váš život. Rozhodne však zmení váš zážitok z holenia k lepšiemu a vylepší aj váš štýlový vzhľad.

1 Štetka na holenie: vaša kompletná príručka o štetke na holenie1.1 Čo je to štetka na holenie?1.2 Čo musíte vedieť o stavbe štetky na holenie 1.3 Prečo je dôležitá kvalitná štetka na holenie1.4 Rôzne typy štetiek na holenie 1.5 Ktorá štetka na holenie z jazvečích štetín je najlepšia?1.6 Rukoväte na holenie1.7 Ako zistiť, či ste si vybrali správnu štetku na holenie1.8 Ako používať štetku na holenie1.9 Starostlivosť o štetku na holenie1.10 Vy sa pýtate – my odpovedáme

Čo je to štetka na holenie?

Štetka na holenie (alebo holičská štetka) je malá ručná kefka používaná na nanášanie mydla alebo krému na holenie na tvár pred holením. Skladá sa z rukoväte, ktorá je zvyčajne vyrobená z kovu, dreva, rohoviny alebo syntetického materiálu, a zo štetín z prírodných alebo syntetických materiálov.

Štetky na holenie sú k dispozícii v rôznych tvaroch, veľkostiach a materiáloch, a sú neoddeliteľnou súčasťou pánskej sady na holenie.

Čo musíte vedieť o stavbe štetky na holenie

Určite sa stretnete s výrazmi, ktoré sa týkajú štetiek na holenie a holiacich doplnkov, ktoré ste nikdy predtým nepočuli. Pochopenie ich významu je kľúčom k poznaniu toho, čo je štetka na holenie a ako si vybrať tú najlepšiu.

  1. Štetiny
    Chlpy alebo vlákna, z ktorých je kefa vyrobená. Štetiny môžu pochádzať zo zvierat, ako sú diviaci, kone a jazvece, alebo môžu byť vyrobené zo syntetických materiálov. Každý typ štetiny má svoje výhody aj nevýhody.
  2. Loft
    Loft je dĺžka od korunky štetín po hornú časť rukoväte. Priemerná dĺžka u väčšiny štetiek na holenie je asi 55 mm.
  3. Výška
    Za výšku je považovaná dĺžka rukoväte plus dĺžka loftu. Určuje, aká vysoká je štetka na holenie.
  4. Základňa
    Základňa je na opačnom konci, ako sú špičky štetín. Zvyčajne je plochá a štvorcová, takže sa dá postaviť rovno na povrch. Niektoré štetky majú zaoblenú základňu. Vtedy sa dajú zavesiť do držiaka na štetky alebo do stojanu tak, aby boli smerom nadol.
  5. Uzol
    Uzol je miesto, kde sa stretávajú všetky chlpy alebo štetiny. Sú zlepené vnútri základne rukoväte. Čím väčší je uzol, tým pevnejšia je kefa počas nanášania peny na tvár, a o to viac vody v sebe zadržiava.
  • Pena
    Pena je najdôležitejším faktorom pri určovaní kvality holenia. Je to konečný produkt po tom, ako sa holiaci krém alebo mydlo vyšľahajú. Pena sa potom používa na potieranie tváre počas holenia. Poskytuje ochranu, namaže holiaci strojček a zároveň zvlhčuje pokožku.
  • Drsnosť
    Drsnosť kefy je určené trením medzi vašou pokožkou a štetinami. Štetka s veľkou drsnosťou má spravidla väčšiu tuhosť a pevný uzol a odlupuje pokožku efektívnejšie ako mäkšia štetka s mäkkým uzlom.
  • Zadržiavanie vody
    Zadržiavanie vody je dôležité, pretože vám umožňuje vybudovať bohatšiu a komplexnejšiu penu. Bez dostatočného zadržiavania vody v štetinách nikdy nebudete schopní vytvoriť a udržať penu na tvári, takže nanášanie peny bude veľmi zdĺhavé.
  • Tuhosť
    Tuhosť sa týka toho, aká je tuhá štetka a ako sedí v rukoväti. Zväčšuje so zvyšujúcou sa hustotou štetín alebo vlákien. Čím je tuhosť väčšia, tým je štetka drsnejšia a tým je lepšie olupovanie kože.
  • Hrnček na holenie
    Klasický hrnček na holenie bol v podstate účelová misa, ktorá bola navrhnutá na uskladnenie krému alebo mydla. Dnes sa používa ako miska, v ktorej sa pena vyšľahá.
  • Ohrievač krému na holenie
    Stavíme sa, že neviete, čo to je. Ohrievač krému na holenie je zariadenie, ktoré slúži na zahriatie krému alebo mydla na holenie. Na rozdiel od holenia studenou vodou, teplý krém alebo mydlo na holenie je ideálne na otváranie pórov, čo uľahčuje holenie.

Prečo je dôležitá kvalitná štetka na holenie

Štetky na holenie najvyššej kvality urýchľujú holenie a pomôžu vám oholiť sa hladšie. Preniknú každým chlpom a súčasne ho zmäkčia. Ak máte dobre zaoblenú štetku, odstránia sa aj odumreté kožné bunky a vaša pokožka sa pekne olúpe - niečo, čo nedokážete urobiť prstami.

Kvalitná štetka na holenie vytvorí bohatú penu tým, že vtiahne vzduch do krému alebo mydla na holenie. Pena ochráni a namaže pokožku tak, aby bola pripravená na hladké oholenie. Ak sa to urobí správne, pena umožní holiacemu strojčeku hladko kĺzať po koži, čím sa znižuje podráždenie a dodá jej pružný povrch.

Bez správnej štetky na holenie nikdy nevytvoríte vhodnú penu. A bez vhodnej peny by ste sa mohli tiež vyskúšať oholiť s mokrou topánkou.

Rôzne typy štetiek na holenie

Keď si začnete pozerať všetky druhy štetiek na holenie dostupné na trhu, pravdepodobne to dopadne tak, že budete nechápavo krútiť vašou neoholenou hlavou. Rozobrali sme najbežnejšie štetky na holenie a ich výhody. Keď pochopíte silné a slabé stránky štetiek, budete lepšie pripravení na kúpu štetky, ktorá bude vyhovovať vašim preferenciám.

Štetka na holenie s diviačími štetinami

Štetky na holenie s diviačími štetinami sú pevnejšie a dobre zdvíhajú chlpy z povrchu pokožky. Pena sa tak jednoduchšie dostane pod každý chlp pre uspokojenie zážitku z holenia.

Štetka na holenie s diviačími štetinami je dobrá na začiatok, ak ste si ju nikdy predtým nekúpili ani ju nepoužívali.

Výhody

  • V priebehu času zmäkne
  • Lacnejšia ako štetka s jazvečími štetinami
  • Účinná pri zdvíhaní chlpov z pokožky

Nevýhody

  • Môže byť nepríjemne tvrdá počas prvých holení
  • Zachytáva menej vody ako štetka z jazveca
  • Štetiny rýchlejšie blednú v porovnaní s inými štetina kvôli jemnej srsti diviakov

Štetka na holenie s konskými štetinami

Štetka na holenie s konskými štetinami sa len teraz vracia do módy. A hoci nedrží v sebe toľko vody ako niektoré syntetické štetky alebo jazvečie štetiny, je viac ako dostatočná na použitie, ak chcete oholenie strednej kvality.

Výhody

  • Mäkšia ako diviačie štetiny

Nevýhody

  • Zachytáva menej vody ako štetka z jazvečích štetín a niektorých syntetických materiálov
  • Počas prvých pár použití môžete cítiť mierny zápach (šampón pre domáce zvieratá môže pomôcť odstrániť nepríjemné pachy)
  • Tieto štetiny si vyžadujú viac starostlivosti ako jazvečie štetiny, čo znamená, že ak sa nepoužívajú, musia sa riadne vyčistiť a uložiť, aby sa zabránilo ich predčasnej strate

Štetka na holenie so syntetickými vláknami

Syntetické štetky strednej až nízkej kvality sú často propagované ako príliš tuhé alebo príliš mäkké. Dobrá vec ale je, že kvalita syntetických materiálov sa úmerne zlepšuje so zlepšovaním technológie, čo znamená, že už čoskoro uvidíme umelé štetky, ktoré budú môcť súťažiť s najuznávanejšími štetkami s jazvečími štetinami.

Výhody

  • Ideálne pre mužov, ktorí sú vegáni alebo alergickí na chlpy zvierat
  • Existuje veľké množstvo štetiek zo syntetických vlákien, od lacnejších možností až po tie, ktoré stoja podobne ako štetky s jazvečími štetinami
  • Je známe, že štetky zo syntetických vlákien vydržia dlhú dobu používania predtým, ako sa rozpadnú

Nevýhody

  • Môže pôsobiť na pokožke drsne aj po viacnásobnom použití
  • Lacnejšie štetky zachytávajú veľmi málo vody, čo sa rovná zlej penivosti
  • Špičkové syntetické štetky sa stále považujú za horšie ako štetky zo štetín z jazveca

Štetky na holenie z jazvečích štetín

Povedzme si to na rovinu. Štetky na holenie z jazvečích štetín sú tým najlepším typom, ktorý si môžete kúpiť. Mäkké a odolné jazvečie štetiny sú považované holičmi z celého sveta, pokiaľ ide o výkon a vzhľad, za to najlepšie, čo na trhu máme.

Štetky na holenie z jazvečích štetín vám môžu vydržať dlhé roky, ak sa o ne bude správne starať.

Výhody

  • K dispozícii v rôznych druhoch: pure, best, fine (super) alebo silvertip, pričom posledný typ je najlepší
  • Absorbujú vodu lepšie ako akýkoľvek iný druh zvieracích štetín alebo syntetických vlákien
  • Menej drsné na pokožke
  • Štetiny z jazveca sú neuveriteľne jemné, čo znamená, že každá štetka má vysokú hustotu štetín, ktoré prispievajú k bohatšej penivosti

Nevýhody

  • Môže byť ťažké nájsť pravú štetku na holenie z jazvečích štetín pri toľkých lacných napodobeninách, ktoré zaplavujú trh
  • Štetky na holenie z jazvečích štetín majú povesť, že sú drahé, čiže pravdepodobne nie sú vhodné pre začínajúcich používateľov

Ktorá štetka na holenie z jazvečích štetín je najlepšia?

Jazvečie štetiny Pure Badger

Jazvečie štetiny Pure Badger sú najdostupnejšie a najlacnejšie zo všetkých typov štetiek s jazvečími štetinami. Štetiny týchto štetiek sú vyrobené z chlpov, ktoré pokrývajú zhruba 60% tela jazveca. Zahŕňajú krk, plecia, zadok, brucho, atď.

Jednou z výhod použitia štetiek z jazvečích štetín Pure Badger je schopnosť čistiť a odlupovať pokožku, čiastočne vďaka drsnosti použitých chlpov.

  • Farby sa pohybujú od tmavohnedej po čiernu
  • Štetiny sa odoberajú z krku, pliec, brucha a zadku
  • Zvyčajne sa považuje za štetku pre začiatočníkov

Jazvečie štetiny Best Badger

Štetky z jazvečích štetín Best Badger sú o level vyššie ako zo štetín Pure Badger. Chlpy tohto typu sa odoberajú z brucha jazvca. Sú dlhšie, pružnejšie a jemnejšie. To znamená, že štetiny Best Badger zadržiavajú vodu efektívnejšie ako Pure Badger, čo uľahčuje vytvorenie bohatšej peny.

  • Farby sú od bledohnedej po sivú
  • Štetiny sa získavajú z brucha a ďalších širokých plôch tela jazvca
  • Považuje sa za vynikajúcu možnosť pri zvažovaní pomeru výkon verzus náklady

Jazvečie štetiny Super Badger

Jazvečie štetiny Super Badger pochádzajú z chrbtovej oblasti jazveca. Získavajú sa oveľa ťažšie ako Pure Badger alebo Best Badger. Sú mäkšie ako Best Badger, ale nie také vankúšové (ani drahé) ako Silvertip. Jazvečie štetiny Super Badger si ľudia často mýlia alebo sa zamieňajú so štetinami Silvertip, pretože sú medzi nimi iba malé rozdiely.

Jedinou nevýhodou štetiek z jazvečích štetín Super Badger je množstvo údržby, ktoré je potrebné na udržanie jemných chĺpkov v dobrom stave. To znamená, že sa o ne musíte starať, aby ste dostali kvalitu, za ktorú ste si zaplatili.

  • Štetiny sa odoberajú z horných častí jazveca
  • Farebné spektrum sa pohybuje od škvrnitej bielej po svetlošedý stred a biele konce
  • Drahé, zriedkavé a takmer v rovnakej kvalite v porovnaní s jazvečími štetinami Silvertip

Jazvečie štetiny Silvertip

Štetiny Silvertip, ktoré sa nachádzajú v oblasti krku jazvecov, sa používajú na výrobu najluxusnejších štetiek na svete – Štetky z jazvečích štetín Silvertip. Ich reputácia ako najlepšie z najlepších je spôsobená tým, že štetky Silverip zabezpečujú najjemnejší typ oholenia a zadržiavajú v sebe viac vody ako štetiny Super Badger. Ich cena je priamo úmerná skutočnosťou, že štetka zo štetín Silvertip vám vydrží naozaj dlhé roky. Teda pokiaľ sa o ňu budete starať.

Oholiť sa so štetkou Silvertip je zážitok sám o sebe. Silvertip uľahčí jemnú, ale prenikavú aplikáciu peny, ktorá sa potom môže jemne rozotrieť po tvári. Zároveň si budete masírovať tvár. Dalo by sa povedať, že v momente, kedy vyskúšate tip štetky Silvertip, už sa nikdy nevrátite k iným tipom.

  • Pokiaľ ide o kvalitu, je to špička medzi všetkými typmi štetiek na holenie
  • Štetiny Silvertip sa odoberajú z krku alebo krčnej oblasti zvieraťa
  • Farby tejto štetky zahŕňajú krémovo-biely podklad s čiernym pruhom a striebornými koncami, ako napovedá názov

Rukoväte na holenie

Rukoväť štetky na holenie by mala pevne zapadnúť do vašej ruky a mala by počas vytvárania a nanášania peny poskytovať primeranú priľnavosť. Ale buďme úprimní, kto nechce rukoväť na holenie z lešteného dreva alebo bizónovej kosti? Alebo rukoväť vyrobenú z chrómu, mosadze, niklu, hliníka alebo syntetických materiálov?

Pri hľadaní dokonalej štetky na holenie vstupuje do hry hustota a tvar. Keď bude mať príliš veľkú hmotnosť, môžete mať pocit, že v ruke držíte kľučku na dverách. Príliš ľahká štetka sa zase bude zle držať. Určite by ste si mali kúpiť takú, ktorá poskytuje maximálnu kontrolovateľnosť, aby ste sa dostali aj k tým ťažko dostupným chĺpkom na tvári a krku.

Najlepším spôsobom, ako zistiť, či je pre vás štetka na holenie vhodná, je zdvihnúť ju. Pamätajte si, že štetka na holenie je taká dobrá, ako sú jej štetiny.

Ako zistiť, či ste si vybrali správnu štetku na holenie

Ako zistíte, čo je dobrá štetka na holenie, keď ste ju nikdy nepoužívali? Pri prvom vyskúšaní štetky na holenie je dôležité zvážiť nasledujúce faktory.

Má dobrú tuhosť? Táto vlastnosť sa vzťahuje na tuhosť pripisovanú uzlu štetky na holenie. Väčšia tuhosť je úmerná tomu, ako je štetka na holenie pevná a ako pôsobí pri tlačení a krúžení počas procesu vytvárania peny. Čím je štetka drsnejšia, tým je uzol tuhší. Ohybnosť je výsledkom mäkkého uzla.

Vypadávajú štetiny po každom použití? Niekoľko vypadnutých štetín na vašej koži alebo v umývadle v priebehu jedného mesiaca nie je nič alarmujúce, keď sa jedná o jazvečie štetiny nižšej triedy alebo syntetické štetiny. Pomalé vypadávanie môžete očakávať aj naďalej. V prípade kvalitnej štetky z konských, syntetických alebo jazvečích štetín by mali štetiny zostať ohybné a udržať si svoj tvar dlhé roky.

Bola vyrobená eticky? Ďalším bodom, na ktorý sa treba zamerať, je to, či bola daná štetka na holenie vyrobená eticky. Aj keď výroba štetiek v dobách našich otcov a dedov nemusela byť veľmi ohľaduplná, v modernej dobe by namalo existovať žiadne ospravedlnenie za to, aby sa štetky vyrábali pomocou iných postupov, ako sú trvalo udržateľné postupy.

Ako sa drží v ruke? Je dostatočne ťažká, čo naznačuje jej kvalitu? Vyzerá rukoväť lacno? Sú štetiny pichľavé a riedke, keď si ich prikladáte na pokožku? Niekedy jediným spôsobom, ako zistiť, či ste si vybrali správnu štetku na holenie, je ju kúpiť a vyskúšať.

Poskytnú štetiny čisté, hladké a pohodlné oholenie? A v neposlednom rade je dôležité, ako ste sa oholili. Môžete vidieť rozdiel medzi jednoduchým nanesením peny pomocou rúk alebo štetky? Technika pomocou rúk zvyčajne prilepí chĺpky na tvár, zatiaľ čo štetka na holenie zdvíha chĺpky na tvári pre efektívnejšie oholenie a zároveň pomáha odlupovať staré bunky na pokožke. Mala by zadržiavať vlhkosť a komplexne pokryť celú oblasť holenia.

Ako používať štetku na holenie

Je čas presmerovať svoje vnútorné "Wax on, wax off" z filmu Karate Kid na "Lather on, Lather off". Pred začatím holenia pomocou holiacich nástrojov vám odporúčame pretrieť si tvár teplou utierkou, aby sa otvorili póry. Alebo sa môžete oholiť hneď po sprche, čo je vo všeobecnosti oveľa jednoduchšie, pretože teplá para prirodzene uvoľňuje pokožku.

Vezmite štetku a hrnček alebo misku, a prečítajte si podrobné kroky o tom, ako používať štetku na mokré holenie.

Najprv si budete musieť pripraviť penu v miske alebo hrnčeku. Na vytvorenie peny budete potrebovať aj štetku na holenie.

  1. Štetku chyťte za rukoväť a navlhčite ju teplou vodou. Potom jemne vytraste prebytočné zvyšky vody. Môžete ju tiež vložiť do nádoby s teplou vodou, aby nasiakla. Používajte teplú vodu - nie horúcu.
  2. Štetku zľahka ponorte do misky na krém alebo mydlo na holenie a vyšľahajte prípravky do bohatej peny.
  3. Skontrolujte, či má pena konzistenciu, ktorú potrebujete. Dobrá pena je kľúčom k dokonalému oholeniu.
  4. Priložte štetku k vašej tvári a pomaly ju otáčajte krúživým pohybom, aby ste pokryli všetky oblasti, ktoré si chcete oholiť.
  5. Po holení opláchnite štetku teplou vodou, aby ste vymyli mydlo alebo krém.
  6. Pred uložením štetky (štetinami nadol) do stojanu ju vyžmýkajte a jemne z nej vytraste prebytočnú vodu.

Starostlivosť o štetku na holenie

  1. Po holení opláchnite štetku v teplej vode (nikdy nie v horúcej), aby ste sa uistili, že bola odstránená všetka pena.
  2. Štetku umiestnite do stojanu na holenie tak, aby štetiny smerovali nadol. To odvedie vlhkosť od základne a podporuje sušenie.
  3. Uistite sa, že držiak na štetku na holenie je umiestnený na suchom mieste a nie v skrini alebo v taške, aby sa zabránilo vzniku plesní.
  4. Opláchnite hrnček alebo misku na holenie a ubezpečte sa, že všetka zvyšková pena bola odstránená.
  5. Nikdy neťahajte štetiny, ani sa nepokúšajte osušiť štetku alebo hrnček ohrievačom alebo pomocou fénu.
  6. Nechajte štetku na holenie uschnúť v stojane.

Zabezpečte štetke na holenie „jarnú očistu“

Bez ohľadu na to, ako starostlivo ju čistíte, sušíte a skladujete, je tu veľká šanca, že po niekoľkých mesiacoch každodenného používania bude vyzerať trochu opotrebovane. Namiesto toho, aby ste vymenili nevzhľadnú a málo výkonnú štetku za novú, existuje niekoľko spôsobov, ktoré môžete vyskúšať a ktoré môžu pomôcť obnoviť jej pôvodnú slávu.

Šampón Stačí naniesť kúsok jemného šampónu (alebo šampónu pre domáce zvieratá) do misky alebo hrnčeka, kde vytvárate penu. Potom namočte štetku do teplej vody a vyšľahajte šampón do peny.

Následne rukou vmasírujte šampón do štetky. Dávajte pozor, aby sa štetiny nepoškodili. Opláchnite ich studenou vodou tak, aby sa odstránili všetky zvyšky peny, potom na štetku znovu naneste šampón a postup zopakujte. Po dokončení ju dôkladne opláchnite.

Nakoniec vytraste štetku a prečešte ju jemným hrebeňom, čím sa narovnajú všetky rozstrapkané štetiny. Môžete dokonca pridať aj kondicionér.

Vy sa pýtate – My odpovedáme

Prečo by som mal používať štetku na holenie?

Použitie štetky na holenie je najúčinnejším a najefektívnejším spôsobom, ako zdvihnúť chlpy na pokožke a aplikovať holiaci krém alebo mydlo na všetky oblasti, ktoré chcete oholiť.

Poskytne nielen hladšie oholenie, ale aj odstraňuje odumreté bunky a zvlhčuje a hydratuje pokožku. Dokonca spotrebujete menej krému alebo mydla, ako keby ste používali ruky.

Ako zistím, či je pre mňa štetka na holenie vhodná?

Najlepším spôsobom, ako zistiť, či je pre vás štetka na holenie vhodná, je skontrolovať jej funkčnosť jeden mesiac od prvého použitia. Do tej doby by mali štetiny zmäknúť, ale mali by stále držať svoj tvar, keď postavíte štetku vzpriamene na rovnom povrchu.

Samotná štetka by mala na pokožke pôsobiť jemne a príjemne, a oholená plocha by mala byť hladká a bez vyrážok.

Ako dlho zvyčajne vydrží štetka na holenie?

Väčšina lacnejších štetiek na holenie (konské, syntetické a diviačie štetiny nízkej kvality) vydržia od niekoľkých mesiacov po niekoľko rokov. Ale musíte ich čistiť, nechať ich správne uschnúť a správne ich skladovať. Špičkové jazvečie alebo syntetické štetiny pri podobnej starostlivosti vydržia 3 až 10 rokov alebo aj dlhšie.

Starostlivosť o vašu štetku na holenie je najdôležitejším faktorom, ktorý určuje, ako dlho vám vydrží. Vytváranie a aplikovanie peny bez vyvinutia veľkého množstva sily, ale aj jej čistenie s jemným šampónom môže pomôcť predĺžiť jej životnosť.

Moja štetka stráca štetiny - je to normálne?

Ak vaša štetka na holenie stráca štetiny alarmujúcou rýchlosťou alebo potrebujete veľa peny a viac ťahov počas holenia, aby ste sa dostali pod každý chlp, skúste ju vymeniť za štetku vyrobenú z iných štetín.

Mierne vypadávanie štetín počas prvých dvoch týždňov používania nie je také zlé, ale ak vypadnú zhluky štetín, máte problém. Nezabudnite, že starostlivosť o vašu štetku je nevyhnutná na zabezpečenie toho, aby nevypadávali väčšie množstvá štetín. Nikdy ju nevykrúcajte ani neumývajte príliš silno, a po opláchnutí ju vždy nechajte uschnúť. Ak vypadnú dlhé štetiny s lepidlom na ich konci, je to znamenie, že vaša štetka už nemá ďaleko do dôchodku.

Mal by som použiť štetku na holenie s penou alebo mydlom?

To, či by ste mali použiť štetku na holenie s penou alebo mydlom, záleží na osobných preferenciách. Odporúčame experimentovať s oboma prípravkami, aby ste videli, ako vaša pokožka reaguje. Najdôležitejšie je, aby bola pena alebo mydlo vyšľahané do bohatej penovitej textúry. Ak ani po viacerých pokusoch nemôžete vyrobiť dostatočne hustú krémovitú penu, zvážte vyskúšanie inej metódy.

Ako vyťažím maximum z mojej štetky na holenie?

Ak chcete zo štetky na holenie získať čo najvyšší počet odpracovaných hodín, musíte zaistiť, aby ste ju čistili, sušili a správne skladovali.

Uistite sa, že na čistenie po holení používate iba teplú (nie horúcu) vodu, potom ju uložíte na stojan - štetinami dole - a necháte ju uschnúť. Nikdy ju neskladujte vo vlhkom prostredí, napr. v taške alebo skrinke na toaletné potreby.

Aký je najlepší typ štetky na holenie pre štýlového moderného muža?

Najlepší typ štetky na holenie pre moderného štýlového muža závisí od jednej veci... ako ste štýlový! Ak hľadáte špičkovú štetku, najlepším typom je bezpochyby štetka so štetinami Silvertip. Ak chcete, aby vám štetka ponúkla kvalitu za rozumnú cenu, choďte do štetky z konských štetín.

Aký je rozdiel medzi žiarovkovou štetkou na holenie a štetkou v tvare ventilátora

Teoreticky je rozdiel medzi štetkou v tvare žiarovky a ventilátora v tom, aký veľký priestor dokážu pokryť.

Štetky v tvare žiarovky sú často menšie, ale pri aplikácii peny môžu zaistiť lepšiu presnosť vďaka tomu, že sa štetiny zužujú do zaoblenej korunky. Štetky v tvare ventilátora sú navrhnuté tak, aby pokryli väčší povrch.

Existuje niečo ako cestovná štetka na holenie?

Áno! Cestovné štetky na holenie sú omnoho menšie ako štetky s priemernou veľkosťou. Niektoré majú dokonca v hornej alebo dolnej časti odvzdušnené puzdrá a otvory, ktoré uľahčujú schnutie. Na niektorých cestovných štetkách môžete vytiahnuť štetinovú časť, takže ju môžete otočiť a uložiť späť do rukoväte.

Ako môžem zmeniť veľkosť štetky na holenie?

Väčšina mužov si volí rozmery štetky podľa osobného vkusu. Ak chcete pokryť väčšiu plochu, potom si zvoľte väčšiu štetku. Menšia štetka ale vykoná rovnakú prácu.

Môžem použiť štetku na holenie s penou na holenie?

Áno, štetku na holenie môžete použiť s penou na holenie. Ak sa ale chcete oholiť ako profesionál, musíte sa jej použitia vzdať.

Ak hľadáte spôsoby na mokré holenie, vyhnite sa použitiu gélu a pene - ak je to možné. Je to kvôli množstvu škodlivých chemikálií a minerálnych olejov, ktoré sa nachádzajú v nádobách, v ktorých sú tieto prípravky umiestnené.

Krém je nepochybne najlepším spôsobom, ako dosiahnuť konzistentnú penu. Jeho hydratačné vlastnosti znamenajú, že po oholení bude vaša pokožka zamatovo hladká. Môžete použiť mydlo na holenie, ale mali by ste sa vyhnúť mnohým typom na trhu. Od trojnásobne pomletých až po tvrdé mydlá, polotvrdé mydlá a dokonca aj niečo, čo sa nazýva croaps (krémové mydlá). Ideálne mydlo pre vás by malo byť založené na cene a osobnej voľbe.

Ako zabezpečím plnú funkčnosť po kúpe štetky?

Je potrebné zabezpečiť, aby vaša štetka fungovala na základe svojho potenciálu. Spolu so zabezpečením plnej funkčnosti štetky na holenie je to aj jediný spôsob, ako sa zbaviť veľmi zreteľného a často nepríjemného zápachu na novej štetke. Ak chcete zabezpečiť všetku funkčnosť, ktorú by mala štetka mať, musíte ju najskôr dôkladne umyť mydlom.

Potom ju nechajte pôsobiť v mydle a teplej vode asi 10 až 15 minút, pričom rukoväť musí zostať v zvislej polohe a suchá. Budete musieť vytvoriť penu pomocou štetky, nechať ju na štetinách a odložiť ju na noc pôsobiť. Nasledujúci deň je potrebné, aby ste ju opláchli teplou vodou a nechali uschnúť.

Cieľom je priviesť vlhkosť z vody a peny do štetín na zmäkčenie a pripraviť ich na budúce použitie. Upozorňujeme, že štetke môže trvať niekoľko týždňov, kým začne správne fungovať, takže buďte trpezliví, lebo to chvíľu trvá. Ale vyššie uvedené kroky sú cesta na urýchlenie procesu.