365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Čo sa skrýva za dizajnovaním: Detaily, na ktorých záleží

Od náčrtu a digitálnych výkresov, až po hotové produkty - takto pridávame zložité detaily do každého Arkai náramku a náhrdelníku s príveskom.

1 Čo sa skrýva za dizajnovaním: detaily, na ktorých záleží1.1 Kapitola 1: začala sa skrolovaním1.2 Kapitola 2: náčrty a kamene1.3 Kapitola 3: od ceruzky po digitálnu tlač1.4 Kapitola 4: teraz musíme čakať1.5 Kapitola 5: aktualizácie a vylepšenia 1.6 Kapitola 6: čaro je v tom, keď sa proces opakuje

Kapitola 1: Začala sa skrolovaním

Táto kolekcia sa začala tak, že jedna z našich výskumných pracovníčiek v oblasti značky, skrolovala na Instagrame. Potom, čo si všimla, že sa príveskové náhrelníky opäť vracajú do módy, rozhodla sa do tejto tematiky ponoriť hlbšie. Kontrola našich telefónov je činnosť, ktorú robíme všetci. Je to malý detail, ktorý je súčasťou každého dňa. Ale pri tomto príbehu, je to detail, na základe ktorého vznikla táto minikolekcia pre Arkai.

Chceme robiť zaujímavé kúsky, ktoré sa dajú spolu pekne kombinovať a vyzerajú dobre aj keď sa nosia samostatne. Rovnako ako pri populárnej kolekcii náramkov Arkai, aj pri tejto kolekcii musí mať každý nový náhrdelník s príveskom prirodzený šarm, exkluzívny dizajn a cestovateľský štýl.

Naším cieľom je navrhnúť a vyhľadať kvalitné kamene a materiály... a navrhnúť niečo, pri čom sa zastavíte, keď budete skrolovať na Instagrame.

Kapitola 2: Náčrty a kamene

Dizajnérsky tím Arkai sa poradí a premení tieto nápady na náčrty. Keď táto kolekcia začne ožívať, začneme premýšľať o jemnejších detailoch, ako je dizajn lebky, umiestnenie loga a typy kameňov - bez kompromisov volíme iba prírodné kamene. Ale aké kamene? Aké farby? To sú otázky, ktorým stále čelíme.

Keď sme si prešli všetky návrhy, dohodli sme sa na kolekcii, ktorá obsahuje viac ako 40 rôznych náramkov a náhrdelníkov. Môžu sa nosiť tak, aby sa navzájom dopĺňali, ale sú navrhnuté s dostatkom detailov, aby sa dali nosiť aj samostatne.

Kolekcii sme dali meno Rico. Čo si o ňom myslíte? Do komentára napíšte, ako by ste pomenovali túto kolekciu vy…a aké iné kúsky by ste chceli v kolekcii vidieť.

Kapitola 3: Od ceruzky po digitálnu tlač

Náš digitálny dizajnér premení každý náčrt na digitálny výkres. Toto je časť, kedy začíname vidieť, ako jednotlivé kúsky ožívajú - a pri ktorej si uvedomujeme, aké detaily chýbajú a musíme ich doplniť. Neustále sa zameriavame na zložitosť, pretože mužovi Arkai záleží na životnom príbehu, ktorý rozpráva prostredníctvom doplnkov.

Pri vytváraní náramku alebo náhrdelníka s príveskom na veľkosti naozaj záleží. Každý prívesok vytlačíme na 3D tlačiarni, aby sme skontrolovali proporcie a detaily.

Prívesok bol navrhnutý príliš veľký a musel byť upravený. Znie to síce dosť jednoducho... ale jedna zmena ovplyvní všetko ostatné - od kameňa po rozmery lebky. Jediným spôsobom, ako získať niečo, na čo ste hrdí, je pracovať na tom.

Od začiatku sme vedeli, že chceme oceľové kúsky v čiernej, striebornej a zlatej farbe, ale po pokračujúcom výskume sme pridali aj farbu ružového zlata. Akú farbu by ste si vybrali?Ste typ muža, ktorému sa páčia zlaté alebo strieborné odtiene?

Kapitola 4: Teraz musíme čakať

Po dokončení všetkých zmien a skontrolovaní posledného kola 3D tlače pošleme výrobcovi hárky s rozmermi, obrázkami a materiálmi. Nebude trvať dlho, kým budeme vidieť naše úsilie premenené do reality!

Kapitola 5: Aktualizácie a vylepšenia

Prvé vzorky sú tu, ale nie sú také, ako sme očakávali. Pre všetkých návrhárov šperkov je to normálna súčasť procesu. Je to naša šanca na vylepšenie dizajnu a zvolenie kvalitnejšej ocele a kameňa. V každom kúsku je toľko detailov… a my sme ochotní nájsť si čas a urobiť všetko správne. Ak pôjde všetko podľa plánu, do konca jesene budeme mať u seba ďalšie vzorky. Dovtedy…

KAPITOLA 6: ČARO JE V TOM, KEĎ SA PROCES OPAKUJE

Najskôr sme niekoľkokrát riešili s dodávateľmi a výrobcami kameňa dokonalé kombinácie vzoriek. Až potom sme boli konečne pripravení začať s výrobou. Použili sme schválené vzorky, aby sme urobili fotografie, ktoré vidíte online. Následne sme dali výrobcom vedieť, že chceme viac podobných kúskov. Prvá zásielka hotových náhrdelníkov a náramkov už prišla do skladu a skončí vo vašom balíčku. Bez ohľadu na to, ako dlho celý proces výroby trvá, nikdy do odosielaného balíka nevložíme nič, na čo nie sme hrdí. A uistiť sa, že každý detail je správny, si vyžaduje veľa času a trpezlivosti. Ale keď to konečne klapne, všetka tá námaha stojí za to.