365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Ako sme navrhovali kolekciu Orisun

„Orisun“ znamená v jorubčine „pôvod“, „zdroj“ alebo „fontána“.

1 Ako sme navrhovali kolekciu orisun 1.1 Inšpirácia 1.2 Výzva 1.3 Kamene 1.4 Šperky 1.5 Trh

Inšpirácia

Keď o niečo prídeme, o to viac po tom túžime. Uplynulé dva roky nás nechali hladnými po cestovaní, dobrodružstvách a nových zážitkoch. V izolácii sa mnohí obrátili k duchovnu, naučili sa meditovať a študovali filozofiu – samozrejme okrem pečenia kváskového chleba a usporadúvaní stretnutí na Zoom.

To viedlo k väčšiemu povedomiu o prírodných kameňoch. Mnohí ľudia veria, že dokážu využiť našu energiu a nasmerovať ju prospešným spôsobom. Hoci neexistujú žiadne vedecké dôkazy o týchto mystických vlastnostiach, popularita prírodných kameňov a šperkov z prírodného kameňa počas pandémie prudko vzrástla. V našich návrhoch nás motivoval a fascinoval neštandardný prvok prírodných kameňov. Prvok prekvapenia, kde sa tvary, vzory a dokonca aj farby môžu líšiť kameň od kameňa. U niektorých typov kameňov je zmena minimálna. U iných môže byť veľmi zreteľná.

Každý kameň je pravý. Jedinečný. Nikdy nedostanete úplne rovnaký kameň ako vidíte na obrázku. Ten je náš. Ten váš môže byť lepší. Môže byť živší alebo mať ostrejší kontrast vo vzore alebo plynulejšie línie. Môže byť aj jednoduchší alebo menej výrazný. Kto vie?!

Výzva

Práca s prírodnými kameňmi predstavuje zaujímavú výzvu. Poznáte farebný rozsah kameňa a všeobecné znaky, ktoré tento typ kameňa zvykne mať, ale konkrétny kameň pripevnený k vášmu doplnku je vždy záhadou, pretože každý z nich je jedinečný. S jednotnými kameňmi ako zirkón, rubín alebo hematit je navrhovanie šperkov, ktoré dopĺňajú ich farbu, pomerne jednoduché. Na druhej strane kamene ako jaspis, lapis lazuli a tigrie oko sa vyznačujú rôznymi odtieňmi, tvarmi a zvýrazneniami, ktoré ovplyvňujú celkovú estetiku kameňa a tým aj doplnku ako celku. Dizajn šperku preto musí kameň dopĺňať bez ohľadu na to, ako vyzerá. Najlepší spôsob, ako to urobiť, je nechať kameň zažiariť a nechať dizajn ustúpiť do svojej prirodzenej krásy.

Predstavte si rám obrazu. Ak je rám príliš prezdobený, odvedie pozornosť od obrazu, a ak je jeho farba v rozpore s maľbou, trpí tým umelecké dielo ako celok. Keď neviete, ako bude obraz vyzerať, je najlepšie, aby bol rám čo najjednoduchší.

  • Orisun | Pečatný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s čiernym ónyxom
    Arkai
    29 €
    Orisun | Pečatný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s čiernym ónyxom
    Gravírovať
  • Orisun | Pečatný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s lapis lazuli
    Arkai
    29 €
    Orisun | Pečatný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s lapis lazuli
    Gravírovať
  • Orisun | Pečatný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s kameňom apatit
    Arkai
    29 €
    Orisun | Pečatný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s kameňom apatit
    Gravírovať
  • Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s príveskom s líniami a kameňom apatit
    Arkai
    67 €
    Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s príveskom s líniami a kameňom apatit
    Gravírovať
  • Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s trojuholníkovým príveskom a kameňom apatit
    Arkai
    74 €
    Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s trojuholníkovým príveskom a kameňom apatit
    Gravírovať
  • Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe so psou známkou s lapis lazuli
    Arkai
    87 €
    Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe so psou známkou s lapis lazuli
    Gravírovať
  • Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s okrúhlym príveskom a kameňom apatit
    Arkai
    67 €
    Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s okrúhlym príveskom a kameňom apatit
    Gravírovať
  • Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s okrúhlym príveskom lapis lazuli
    Arkai
    67 €
    Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s okrúhlym príveskom lapis lazuli
    Gravírovať
  • Sada náhrdelníkov Orisun so sodalitom a ónyxom
    Kombinovaná hodnota - 114 €
    Arkai
    109 €
    Sada náhrdelníkov Orisun so sodalitom a ónyxom
    Balíčky
  • Sada retiazky Rico v striebornej farbe a náhrdelníka Orisun s lapis lazuli
    Kombinovaná hodnota - 98 €
    Arkai
    95 €
    Sada retiazky Rico v striebornej farbe a náhrdelníka Orisun s lapis lazuli
    Balíčky
  • Náhrdelník Orisun Abel s červeným jaspisom
    Arkai
    55 €
    Náhrdelník Orisun Abel s červeným jaspisom
    Gravírovať
  • Náhrdelník Orisun Anthony s ónyxom
    Arkai
    69 €
    Náhrdelník Orisun Anthony s ónyxom
    Gravírovať
  • Náhrdelník Orisun Andrew so sodalitom
    Arkai
    65 €
    Náhrdelník Orisun Andrew so sodalitom
    Gravírovať
  • Náhrdelník Orisun Ashton s lapis lazuli
    Arkai
    59 €
    Náhrdelník Orisun Ashton s lapis lazuli
    Gravírovať
  • Náhrdelník Orisun Atlas so sodalitom
    Arkai
    59 €
    Náhrdelník Orisun Atlas so sodalitom
    Gravírovať
  • Náhrdelník Orisun Asher s ónyxom
    Arkai
    55 €
    Náhrdelník Orisun Asher s ónyxom
    Gravírovať
  • Kamene

    To, aké kamene sa vyberajú na výrobu šperkov, ovplyvňuje veľa faktorov. Základom boli strieborné a zlaté farby. Kamene boli vyberané tak, aby sa k týmto farbám hodili. Ich tvrdosť určuje, aká je pravdepodobnosť, že sa zlomia a ako ťažko sa dajú vytvarovať do šperku. Niektoré kamene sú polopriehľadné a ak ich položíte na farebný kov, napríklad zlato, kameň bude mať žltý odtieň. Niektoré sú príliš drahé a niektoré sa tak líšia, aby mohli zaručiť uspokojivý výsledok. Kamene vyberáme na základe ich vzhľadu, kvality a toho, či sa hodia do kolekcií, ktoré vytvárame. Nehľadáme mystické vlastnosti kameňa, aby sme našim kúskom dodali špecifické metafyzické vlastnosti. A má to jednoduchý dôvod. Vieme, čo vyzerá dobre a čo nie. Nevieme, či kvôli kameňu zbohatnete alebo vám pomôže sústrediť sa. Možno áno, možno nie, ale my sa rozhodujeme na základe vzhľadu a nie na základe vyrovnania aury.

    Šperky

    Keď sme si vybrali kamene, začneme experimentovať s tým, aké tvary a kovy sa k nim dobre hodia. Jedným z našich dizajnov je psia známka s tenkou vložkou z prírodného kameňa. Problém je ale v tom, že vždy, keď máte kameň z kremeňa, je pravdepodobné, že bude polopriehľadný. Akýkoľvek polopriehľadný zelený kameň napríklad na povrchu zlatej farby získa bledomachovú farbu. A to je niečo, čo zistíte, až keď dostanete vzorky od výrobcov. Doplnkom tiež môže chýbať trojrozmernosť, ktorá bola na dizajne v počítači. Mierna zmena dizajnu kovového dielu to môže vylepšiť. Zvažovali sme aj dizajn veľmi ostrých zubov. Vyzeralo by to síce skvele, ale v skutočnosti by to bola dokonalá vražedná zbraň.

    Rôzni výrobcovia majú rôznych dodávateľov šperkových kameňov a každý so svojimi kameňmi zaobchádza inak. Preto sme objednali rovnaké vzory a kamene od viacerých dodávateľov, aby sme zistili, ktorý z nich nám poskytne najlepšie výsledky. Nevybrali sme len ten najlepšie vyzerajúci. Šperky sme tiež otestovali, aby sme zistili, ako obstoja pri bežnom opotrebovávaní. Niektoré kúsky v týchto testoch neprešli a od dodávateľa sme požadovali vylepšenia. Niektoré návrhy boli okamžite vylúčené, pretože sa nedali zrealizovať vo veľkom meradle. Iné boli upravené, keď realita nesplnila naše očakávania. Matný kameň vyzerá úžasne napríklad na počítačových vizualizáciách, ale v skutočnosti je nudný a bez života. Chceli sme vyrobiť zelený kovový prívesok, ale dostupná metóda povrchovej úpravy bola nielen drahšia, ale aj menej trvácna, v dôsledku čoho by farba časom vybledla a poškriabala sa – niečo, čo naše zlaté a čierne položky nerobia. Toto je vždy opakujúci sa proces. Ale nikdy nezačneme vyrábať vo veľkom, kým nie sme spokojní a hrdí na to, čo sme vytvorili.

    Keď sme spokojní s kvalitou, dizajnom a vzhľadom, objednáme z každého kúsku jednu sadu na fotenie na internet. Odfotíme prvé schválené vzorky, ktoré dostaneme, a potom objednáme výrobu. Nie je to teda tak, že si na fotenie vyberieme tie najkrajšie kúsky. Keď ich fotíme, sú to naše jediné vzorky! Ten váš bude vyzerať inak. A to je ten najkrajší hazard s prírodnými kameňmi.

    Trh

    Bolo pre nás dôležité, aby sa všetky mince, psie známky a ploché prívesky dali na zadnej strane vygravírovať. Každý kameň je jedinečný a každý je jedinečne váš. Neexistuje lepší spôsob, ako ho personalizovať než osobným gravírovaním.

    Posledným krokom pred uvedením tovaru do predaja je nezávislé overenie všetkých prírodných kameňov. Náhodný kúsok prvej zásielky ide do laboratória, ktoré prostredníctvom spektroskopie potvrdzuje identifikáciu šperkových kameňov. Odmietali sme a aj budeme odmietať zásielky, ak sa zistí, že kamene nie sú také, ako uvádza výrobca. Kolekcia Orisun teraz prechádza kontrolou kvality a naše dizajny sú dokončené. Už len čakáme, kým dorazí prvá zásielka, aby sme ju mohli dostať online a do vašich rúk. Prihláste sa do Trendhim Tribe, aby ste dostávali náš newsletter a buďte prvý, kto sa dozvie o spustení tejto kolekcie.