365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

Slnečné okuliare – aký tvar najlepšie pristane vašej tvári

Nájdite si ten správny kúsok podľa tvaru vašej tváre.

Opýtali sme sa kodanskej profesionálnej MUA a stylistky Cianne Denize na jej tipy na výber správnych slnečných okuliarov pre akýkoľvek tvar pánskej tváre – či už je to štvorcová, obdĺžniková, podlhovastá, oválna, okrúhla, kosoštvorcová, srdcová alebo akýkoľvek typ trojuholníkovej tváre – bez toho, aby si ich museli vyskúšať.

1 Slnečné okuliare – aký tvar najlepšie pristane vašej tvári1.1 Oválny tvar tváre1.2 Štvorcový, obdĺžníkový alebo a-trojuholníkový tvar tváre1.3 Okrúhly alebo podlhovastý tvar tváre 1.4 Tvár v tvare srdca, diamantu alebo v-trojuholníka1.5 Čo ak moja tvár nie je perfektná?

OVÁLNY TVAR TVÁRE

Aký je oválny tvar tváre?

„Oválna tvár je taká, ktorej dĺžka je dlhšia ako šírka lícnych kostí. Tento muž má tiež širšie čelo v porovnaní s jeho čeľusťou.“

Slnečné okuliare pre oválny tvar tváre

„Je to dobre vyvážený tvar a vyzerá dobre s väčšinou štýlov slnečných okuliarov.

Ten najlepší kúsok by mal vyzdvihnúť silné stránky vašej tváre a tie slabšie dávať do úzadia. To znamená, že muži s oválnou tvárou by mali jemným krivkám pridať uhly.

Pozrite si slnečné okuliare, ktoré sú geometrické, obdĺžnikové alebo mierne štvorcové, ako sú napríklad slnečné okuliare v štýle aviator.”

ŠTVORCOVÝ, OBDĹŽNÍKOVÝ ALEBO A-TROJUHOLNÍKOVÝ TVAR TVÁRE

Aký je štvorcový tvar tváre?

"Štvorcový tvar tváre sa vyznačuje silnou čeľusťou a definovanými lícnymi kosťami."

Slnečné okuliare pre štvorcový tvar tváre

„Pri nákupe slnečných okuliarov pre štvorcovú tvár si vyberte okrúhle rámy, ktoré zjemnia vaše výrazné črty. Pozrite si šošovky v tvare slzy alebo okrúhle šošovky.

Slnečné okuliare s tenšími rámami, ako sú napríklad kovové, spôsobujú, že tvár vyzerá jemnejšie bez straty mužnosti, ktorú dodáva hranatý tvar tváre.

Vyhnite sa štvorcovým alebo obdĺžnikovým tvarom, pretože kvôli zvýrazneniu uhlov tváre bude vaša hlava vyzerať krátka. A nikto nechce krátku hlavu."

OKRÚHLY ALEBO PODLHOVASTÝ TVAR TVÁRE

Aký je okrúhly tvar tváre?

„Muži s okrúhlou tvárou majú veľa spoločného s typom s oválnou tvárou. Tento typ sa vyznačuje mäkkými črtami a mierne zakrivenou čeľusťou a obočím.

Lícne kosti sú zvyčajne väčšie a malé čelo je takmer symetrické s čeľusťou.“

Slnečné okuliare pre okrúhly tvar tváre

„Zamerajte sa na uhly! Kľúčom k správnemu výberu slnečných okuliarov pre mužov s okrúhlou tvárou je zvolenie dizajnu, vďaka ktorému bude tvár vyzerať dlhšie.

Ak máte okrúhly tvar tváre, obdĺžnikové a štvorcové rámy rozbijú jemnosť, zoštíhlia líca a pomôžu vašej tvári vyzerať tenšie a dlhšie.

Hranaté a geometrické slnečné okuliare dodávajú ostrejšie línie na vytvorenenie rovnováhy medzi oblými krivkami vašej tváre a čistými líniami rámov. Mužom rozširuje tvár aj nosenie hrubších rámov.

Pánske slnečné okuliare s gradientnými šošovkami pridávajú ďalšiu úroveň predĺženia tváre.

Vyhnite sa okrúhlym slnečným okuliarom alebo akémukoľvek typu, ktorý zvýrazňuje zaoblenie a krivky tváre.“

TVÁR V TVARE SRDCA, DIAMANTU ALEBO V-TROJUHOLNÍKA

Aká je tvár v tvare srdca?

„Muži s tvárami v tvare srdca majú široké čelo a obočie v porovnaní s ich lícnymi kosťami a špicatou bradou.

Niektorí stylisti ju považujú za najuniverzálnejšiu zo všetkých tvarov tváre, ale ja si myslím, že aj pre oválny tvar tváre je rovnako ľahké nájsť vhodné slnečné okuliare.“

Slnečné okuliare pre tvár v tvare srdca

„Muži s tvárou v tvare srdca vyzerajú najlepšie v stredne veľkých slnečných okuliaroch, ktoré vyvažujú malú bradu, a veľké čelo a obočie.

Slnečné okuliare v štýle aviator vyzerajú skvele a majú širšiu spodnú polovicu, ktorá vyvažuje šírku brady.

Odporúčam vyhnúť sa tmavším farbám, pretože prerezávajú líniu tváre. Namiesto toho siahnite po okuliaroch bez rámov alebo v svetlých farbách. Ak sa vám nepáčia okuliare bez rámu, potom zvoľte tenký kovový rám.

A nekupujte si okrúhle slnečné okuliare, pretože upútajú pozornosť na čelo a zväčšia ho.“

ČO AK MOJA TVÁR NIE JE PERFEKTNÁ?

Čo sa stane, keď váš tvar tváre obsahuje nejaký zvláštny rys, ktorý si uvedomujete?

Nikto nie je dokonalý (čo znamená, že každý je). Všetci máme niečo, čo by sme chceli skryť alebo, ak to nie je možné, odpútať od toho pozornosť. Požiadali sme Cianne Denize o štýlové tipy, ktoré využíva na všetko - od seriálov Netflix po editoriály časopisov.

  • Veľký nos – „Ak ste muž s veľkým nosom noste slnečné okuliare v štýle browline. Budú priťahovať pozornosť k vašim očiam a ušiam, a odpútavať pozornosť od nosa.“
  • Veľké čelo – „Ak sa obávate, že vaše čelo upútava všetku pozornosť, vyberte si slnečné okuliare v štýle aviator. Tento štýl vyzerá dobre na väčšine tvarov tváre a odvádza pozornosť od veľkého čela.“
  • Úzke oči – „Ak máte oči blízko pri sebe, noste slnečné okuliare s čírymi rámami. Vyhnite sa čomukoľvek príliš širokému, inak budete vyzerať ako keby ste škúlili.“
  • Malá tvár – „Keď chcete, aby vaša tvár vyzerala dlhšie, noste slnečné okuliare bez rámov alebo okuliare s vysokým nosovým mostíkom. Tie upútajú pozornosť na okraj vašej tváre vo všetkých smeroch.“

Tajomstvo úspešného online nakupovania je v tom, že viete, čo hľadáte. A taktiež veľkorysá politika vrátenia tovaru bez udania dôvodov. My ponúkame to druhé a pokiaľ ide o nakupovanie pánskych slnečných okuliarov, tento článok vám s tým pomôže.