365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

Ako čistiť a starať sa o pánske náramky

Dostávame veľa otázok ohľadne starostlivosti o pánske náramky. Naše tipy ohľadne náramkov z korálok, kože alebo nehrdzavejúcej vám pomôžu dosiahnuť to, aby váš náramok vyzeral rovnako dobre ako v deň, keď sme vám ho poslali.

Zobrazený produkt: Čierny set náramkov

Nebezpečenstvo hrozí náramkom celý rok. Nehody sa stávajú - od potopenia na dno oceánu, rovnako ako Titanic (prepáčte za spojler), až po odlet náramku z ruky počas divokej hry plážového volejbalu. Váš náramok potrebuje, aby ste ho ochránili.

Jediným spôsobom, ako môžete zaručiť, že náramok nestratíte ani nepoškodíte, je nikdy ho nosiť. Ale to asi nespravíte.

Namiesto toho, aby ste sa vzdali svojho zápästného miláčika, postupujte podľa 5 jednoduchých pokynov, vďaka ktorým bude váš náramok v bezpečí a bude vyzerať rovnako dobre ako v deň, keď sme vám ho poslali. A keď sa znečistí, pomocou našich tipov uvedených nižšie sa naučíte, ako ho vyčistiť .

1 Ako čistiť a starať sa o pánske náramky1.1 Pozrite si, kedy si máte dať náramky dole zo zápästia1.2 Ako sa starať o pánske náramky? 1.3 Ako sa starať o korálkové náramky? 1.4 Ako sa starať o pánske náramky z nehrdzavejúcej ocele1.5 Ako sa starať o pánske kožené náramky

Pozrite si, kedy si máte dať náramky dole zo zápästia

  1. Náramky dajte dole pred plávaním v oceáne a cvičením. Väčšina náramkov sa v slanej vode poškodzuje. Ale je aj známe aj to, že lesklé predmety lákajú žralokov – ďalší skvelý dôvod na to, prečo neplávať s náramkami! Pre náramky zo striebra, kože alebo korálkov nie je vhodné ani pôsobenie potu.

  2. Náramky dajte dole pred kúpaním v bazéne alebo ponorením do vírivky. Možno sa vám snívajú sny o chladení sa pri bazéne s náramkami na ruke, ako v rapovom videu. Ale ak chcete vliezť do bazéna, je potrebné tento sen mierne upraviť. Chlór poškodzuje a odfarbuje mnohé kovy (dokonca aj nehrdzavejúcu oceľ) a môže zmeniť leštený povrch niektorých drahokamov.

  3. Náramky dajte dole pred nanesením hydratačného krému, opaľovacieho krému, opaľovacieho mlieka alebo kolínskej vody. Náramok ukončuje váš vzhľad a vy by ste ho mali nasadiť až po nanesení týchto prípravkov, pretože sa môžu dostať do štrbín, upchať zapínanie a zafarbiť korálky. Nič z tohto nie je pre váš náramok dobré.

  4. Náramky dajte dole, ak sedíte na priamom slnku. To neznamená, že náramok nemôžete nosiť vonku. Zložte si ho ale vtedy, ak ležíte na slnku na pláži alebo pri bazéne. Slnečné svetlo môže vybieliť určité materiály a spôsobiť, že plasty (napríklad ten elastický pásik, na ktorom sú navlečené korálky z tigrieho oka) zoslabnú a polámu sa.

  5. Náramky dajte dole pred hraním v piesku alebo na záhrade. Bez ohľadu na to, aké sú pánske náramky štýlové, pri plážovom volejbale vám nijak nepomôžu. Ak si náramok nezložíte, riskujete, že piesok poškriabe pozlátenie, pokovovanie ródiom alebo povrchovú úpravu kameňov. To isté platí pre prácu v záhrade. Náramok tak ochránite pred malými, škodlivými kamienkami a nechceným zasadením. Neexistuje žiadny spôsob, ako vypestovať náramkovník… verte nám.

Ako sa starať o pánske náramky?

  1. Náramky pravidelne čistite. Pot, telové oleje a odtlačky prstov môžu povrch zmatniť a lesk vášho náramku sa môže stratiť. Jednoduchá metóda čistenia väčšiny pánskych náramkov (okrem kožených) si vyžaduje teplú vodu s jednou alebo dvoma kvapkami jemného mydla a mäkkú handričku alebo zubnú kefku. Náramok opatrne utrite do sucha a poriadne ho vysušte mäkkou handričkou.

  2. Náramky starostlivo uskladnite. Náramky uschovajte na mieste, kde sa nebudú navzájom dotýkať, pretože by sa mohli poškriabať. Nedávajte ich ani na skrinku a ani do zásuvky na ponožky. Investujte do a stojana na šperky. V našom obchode máme také, ktoré vyzerajú mužne a nie ako tie, ktoré používa vaša teta. A keď ho zložíte na pláži alebo pri bazéne, nedávajte ho do plastového vrecka. Zachytávanie tepla a vlhkosti môže podporiť rast plesní - najmä na pánskych kožených náramkoch!

  3. Sledujte varovné signály. Pri troche starostlivosti a pozornosti vám náramok vydrží naozaj dlho. Dávajte však pozor na známky možného poškodenia a náramok vždy nasadzujte správnym spôsobom. Ako je znázornené na obrázku nižšie, náramky s korálkami by sa mali nasadiť spôsobom, že dáte prsty k sebe a náramok si pretočíte cez ruku bez nadmerného naťahovania alebo ťahania. Pri pánskych otvorených náramkoch zabránite oslabeniu kovu tak, že ich nebudete ohýbať ani naťahovať. Ak chcete upraviť otvorený náramok, nasaďte si ho na zápästie, pritlačte ho na ruku a jemne stlačte konce. Nasadzujte a skladajte ho na najmužšej časti zápästia.

Ako sa starať o korálkové náramky?

Od mužov dostávame veľa otázok o najlepšom spôsobe starostlivosti o korálkové náramky. Aj keď je kvalita korálok najväčším faktorom pri určovaní ich životnosti, musíte tiež zvážiť kroky, ktoré môžete urobiť, aby váš náramok vydržal dlhé roky.

Zobrazený produkt: Modrý náramok Buddha
  • Náramok s korálkami udržujte v suchu. Trochu ošpliechania vodou neublíži, ale s nasadeným náramkom s korálkami sa nesprchujte ani v ňom neplávajte. A buďte opatrní, keď si umývate ruky alebo športujete v daždivom počasí.
  • Dajte si náramok s korálkami dole. Váš náramok je určený na každodenné nosenie a má vám pomôcť vyrozprávať váš príbeh. Aby ste sa ale vyhli poškriabaniu alebo rozbitiu kamenných korálok, náramok si zložte pred tým, ako vyrazíte do posilňovne alebo pred inými namáhavými činnosťami.
    Dávajte ho dole aj počas spánku, aby ste ho pri hľadaní perfektnej polohy na spanie nerozťahovali.
  • Chráňte svoj náramok pred krémami a olejmi. Pred nanesením pleťovej vody, krému na opaľovanie, opaľovacieho oleja alebo kolínskej vody ho dajte dole. Áno, muži by si mali hydratovať pokožku a mať na sebe opaľovací krém. Ale medzi korálkami a kovovými časťami sa môžu prípravky nahromadiť, čo povedie k zafarbeniu a poškodeniu.
  • Chráňte korálky pred priamym slnečným žiarením. Drahokamy majú rôzne vlastnosti. Niektoré sa dlhodobým priamym slnečným žiarením poškodzujú. Najlepším spôsobom, ako ochrániť náramok s korálkami je zavesiť ho na
    stojan na šperky mimo priameho slnečného žiarenia. Ochráni to aj elastickú pásku vo vnútri. Na pláži ho udržujte mimo horúceho piesku.

Tieto drahokamy sú známe blednutím alebo sfarbením pri dlhodobom vystavení slnečného žiarenia: opál, zafír, ametyst, ametrín, tyrkys, karneol, citrín, kunzit, ruženín a dymový kremeň.

Medzi kamene, ktoré na slnku nevyblednú ani nestratia farbu, patrí napríklad lávový kameň, howlite, jedeit, lapis lazuli, čierny ónyx, čierny obsidián, jaspis a malachit.

  • Udržujte svoj náramok čistý. Bez ohľadu na to, ako ste opatrní, náramok bude potrebné vyčistiť.
    Ak chcete náramok s korálkami vyčistiť, vydrhnite ho jemnou handričkou alebo mäkkou zubnou kefkou namočenou v teplej vode s malým množstvom jemného mydla. Ako ukazuje obrázok, vlhkou handričkou zotrite všetko mydlo a vysušte náramok handričkou.
    Kovové časti a štítky vyleštite mäkkou handričkou. Táto metóda je bezpečná pre väčšinu drahokamov a drevených korálkov.

Môžem sa kúpať s náramkom s korálkami?

Chlór aj slaná voda môžu poškodiť korálky alebo elastický a kovový drôtik, ktorý drží náramok pohromade. Pred kúpaním odporúčame korálkový náramok zvliecť zo zápästia.

Mnohé drahokamy boli nejakým spôsobom upravené. Buď vysokým teplom (tepelná úprava), radiáciou (ožarovaním) alebo vyplnením trhlín farbami a voskami, aby sa zakryli nedokonalosti (impregnácia). Je to pokus o získanie vzhľadu dokonalého kameňa, ktorý bude po úprave dostupnejší.

Aj keď tieto úpravy nie sú zlé, kameň po nich bude náchylnejší na chemikálie v bazéne a slanú vodu. Čím je kameň upravenejší, tým je pravdepodobnejšie, že zmení farbu alebo vybledne. V spoločnosti Trendhim používame veľa prírodných kameňov, ktoré sú iba leštené - bez ďalších úprav.

Okrem kamenných korálkov môže slaná voda oslabiť aj elastickú pásku, ktorá drží korálky pohromade, a spôsobiť jej prasknutie. Voda môže tiež spôsobiť zhrdzavenie a poškodenie kovového drôtu, z ktorého sú vyrobené niektoré pánske náramky s korálkami.

Ako sa starať o pánske náramky z nehrdzavejúcej ocele

Aj keď je nehrdzavejúca oceľ známa tým, že je odolná, trvácna a odolná voči hrdzi, existuje niekoľko vecí, ktoré by ste mali urobiť, aby vás oceľový náramok sprevádzal dlhé roky.

  • Udržujte svoj náramok z nehrdzavejúcej ocele v suchu. Je bezpečné sprchovať sa s
    náramkom z nehrdzavejúcej ocele, ale musíte byť opatrní, ak je na oceli nejaký iný kov alebo nejaké pokovovanie (napríklad pozlátenie). Dokonca aj pozlátenie sa môže opotrebovať. Vďaka dlhodobému vystavovaniu vode a treniu a drhnutiu v sprche sa môže tento proces ešte zrýchliť.
    Pretože nie je dobré, aby sa mydlo a voda zachytávali v štrbinách alebo uzamykacom mechanizme náramku, odporúčame náramky pred sprchovaním vždy odstrániť. Nedovoľte, aby na vašom oceľovom náramku ostala a uschla voda - vždy, keď sa navlhčí, tak ho utrite.
  • Pred spánkom dajte náramok dole. Zatiaľ čo nehrdzavejúca oceľ je dostatočne pevná na to, aby prežila noc, existuje riziko opotrebovania kovového povrchu počas spánku... po mnohých spánkoch. Existuje aj riziko alergií na nikel u každého náramku, ktorý nebol testovaný a schválený. Ale aj potom existuje mierne riziko. Vždy skontrolujte, či je vami vybraný náramok bezpečný na nosenie.
  • Chráňte svoj náramok z nehrdzavejúcej ocele pred olejmi a krémami. Pred nanesením hydratačného krému, krému na opaľovanie, opaľovacieho oleja alebo kolínskej vody si dajte náramok dole. Aj keď väčšina z týchto prípravkov nepoškodzuje oceľ, radšej zotrite zvyšky prípravkov mäkkou handričkou.
  • Náramok z nehrdzavejúcej ocele udržiavajte čistý. Ak ho chcete vyčistiť, zmiešajte niekoľko kvapiek jemného mydla s teplou vodou. Do tohto roztoku ponorte mäkkú handričku.
    Ako je uvedené nižšie, náramok jemne očistite pomocou handričky. Opláchnite ho vodou a osušte ho mäkkým uterákom. Dosušte ho na vzduchu a potom použite leštiacu handričku na krásny lesk.

Môžem sa kúpať s náramkom z nehrdzavejúcej ocele?

Nie, nemali by ste sa kúpať ani plávať s náramkom z nehrdzavejúcej ocele. Áno, kov je trvácny, pevný a odolný voči hrdzi, ale chemikálie v chlórovanom bazéne a soľ v oceáne môžu spôsobiť, že sa váš náramok zafarbí.

A pamätáte si na informáciu, že lesklé predmety lákajú žralokov? Áno... už len kvôli tejto informácii by ste si mali ponorenie do oceánu rozmyslieť.

Nehovoriac o škodách, ktoré môže spôsobiť slaná voda a chlór na určitých častiach náramku z nehrdzavejúcej ocele - napr. uzamykanie. Ak počas plávania v oceáne bezpodmienečne musíte nosiť náramok, vyberte si ten, ktorý je vyrobený z lekárskej chirurgickej nehrdzavejúcej ocele 316L a potom ho úplne vysušte.

Hlavným dôvodom, prečo by ste nemali v bazéne nosiť náramky a šperky z nehrdzavejúcej ocele, je to, že chlór môže rozložiť povrchovú vrstvu kovu. Je to práve chróm v nehrdzavejúcej oceli, ktorý reaguje s kyslíkom a na povrchu vytvára tenkú neviditeľnú vrstvu oxidu chromitého. Táto „pasívna vrstva“ dodáva náramkom z nehrdzavejúcej ocele odolnosť voči korózii.

Keď chlór prejde touto vrstvou oxidu chromitého, základná štruktúra ocele začne byť citlivá na hrdzu a koróziu, a postupne sa zničí. Game over.

Ako sa starať o pánske kožené náramky

Tak ako obleky a mikiny, aj pánske kožené náramky sa obnosia a opotrebujú. Starajte sa o svoj náramok dobre a budete mať krásny doplnok, ktorý sa bude dokonale hodiť k čomukoľvek vo vašej skrini. Zaobchádzajte s ním zle, a skončíte s nudným a vyblednutým doplnkom. Alebo ešte horšie ... doplnkom pokrytým plesňou.

  • Udržujte svoje kožené náramky suché. Pravá koža sa chová ako pokožka, čo znamená, že je pórovitá a nikdy nebude úplne vodotesná. Voda môže poškodiť kožený náramok a spôsobiť vznik škvŕn, zmenu farby alebo znehodnotenie.
    Ak sa váš kožený náramok namočí, prvým krokom je jemné zotretie vody. Na vysušenie použite mäkkú absorpčnú látku (nedrhnite) a nechajte ho doschnúť na vzduchu. Prečítajte si viac o kombinácii vody a pánskych kožených náramkov nižšie.
  • Vyvarujte sa nadmernému teplu. Náramok by ste si mali dať dole pred spánkom alebo náročným tréningom. Ale pozor na to, kam ho umiestnite. Kože sa najlepšie darí v chladných podmienkach alebo pri izbových teplotách. Extrémne teplo ju môže vysušiť. Vyhnite sa preto radiátorom, sporákom alebo táboráku.
  • Chráňte svoj náramok pred krémami a olejmi. Rovnako ako u väčšiny náramkov, aj pri kožených platí, že by ste si ich mali dať dole pred použitím hydratačných krémov, olejov alebo kolínskych. Patria sem aj krémy na opaľovanie. Aj keď väčšinou kožu nepoškodzujú, vytvoria na nej film, ktorý môže spôsobiť matný vzhľad.
  • Udržujte svoj náramok čistý. Na čistenie pánskych kožených náramkov použite mierne navlhčenú handričku s kvapkou jemného mydla na ruky (bez obsahu hydratačného prostriedku) a jemne ho pretrite. Potom ho utrite čistou vlhkou handričkou a nechajte ho pred nasadením vysušiť na vzduchu.
    Ako naznačuje obrázok, vždy robte malé krúživé pohyby alebo použite jemný klepavý pohyb - nikdy ho neutierajte agresívne. Na niektoré kožené náramky bude možno potrebné nanesenie kondicionéru na kožu pre extra ochranu. Z bezpečnostných dôvodov sa riaďte pokynmi na danom produkte.

Môžem sa kúpať s koženým náramkom?

Odpoveď je nie. Nemali by ste sa kúpať ani plávať s nasadeným koženým náramkom. Nenechajte sa oklamať drsným vzhľadom náramku - voda je jeho nepriateľ.

Pozrite si 3 najdôležitejšie dôvody, prečo by ste sa nemali kúpať ani plávať s koženým náramkom (alebo náhrdelníkom alebo bundou!).

  1. Koža stratí prírodný olej a pri plávaní sa zmenší. Na koženom náramku sa môže pri sprchovaní a plávaní v bazéne alebo oceáne poškodiť povrchová olejová vrstva. Môže sa to stať aj vtedy, ak váš náramok zmokne. Keď tieto bohaté oleje zmiznú, zistíte, že kožený náramok tuhne, praská a dokonca sa zmenšuje.

  2. Koža môže zmeniť farbu, ak je vystavená príliš veľkému množstvu vody. K tomuto javu nemusí dôjsť hneď v prvý deň, ale dlhodobé namáčenie vo vode môže spôsobiť, že farba vášho koženého náramku vybledne alebo sa náramok úplne opotrebuje. Väčšina kožených náramkov je zafarbená. Časté plávanie alebo sprchovanie sa s náramkom môže spôsobiť vyblednutie alebo odlupovanie farby.

  3. Koža môže pri dlhodobom pôsobení vody splesnivieť. Ak váš kožený náramok navlhne a nevyschne správne, môže vám splesnivieť. Tento problém je vážny. Pleseň nielenže nebude vyzerať dobre, ale tiež nepriaznivo ovplyvňuje pevnosť náramku a môže aj nepríjemne zapáchať.

Ako zabrániť tomu, aby pánske kožené náramky nepríjemne zapáchali

Kožený náramok by nemal pri správnej starostlivosti zapáchať. Ak sa tak stane, vyžaduje sa dobré vyčistenie a potrebný čas na vysušenie. Tiež to naznačuje, že ho nosíte príliš často bez toho, aby ste mu dali čas na „vydýchutie“.

Koža je pórovitý materiál, ktorý absorbuje pot, olej a nečistoty. Toto sa nedá zastaviť... bude sa to diať.

Ak chcete dať svojmu koženému náramku šancu, nenoste ho pri činnostiach, pri ktorých viete, že sa potíte (napríklad v posilňovni), a vždy si ho dajte dole pred spaním.

  • Ikonický náramok z kože a červených korálok z tigrieho oka
    Lucleon
    39 €
    Ikonický náramok z kože a červených korálok z tigrieho oka
    Gravírovať
  • Ikonický náramok z kože a lávových kameňov
    Lucleon
    39 €
    Ikonický náramok z kože a lávových kameňov
    Gravírovať
  • Čierno-čierny kožený náramok Roy
    Lucleon
    29 €
    Čierno-čierny kožený náramok Roy
    Gravírovať
  • Čierno-červený kožený náramok Roy
    Lucleon
    29 €
    Čierno-červený kožený náramok Roy
    Gravírovať
  • Čierno-oceľový kožený náramok Roy
    Lucleon
    29 €
    Čierno-oceľový kožený náramok Roy
    Gravírovať
  • Čierny ikonický náramok z kože a ocele v čiernej farbe
    Lucleon
    39 €
    Čierny ikonický náramok z kože a ocele v čiernej farbe
    Gravírovať
  • Kožený náramok s korálkami z červeného tigrieho oka Naxos
    Lucleon
    29 €
    Kožený náramok s korálkami z červeného tigrieho oka Naxos
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Čierny kožený retro náramok
    Lucleon
    29 €
    Čierny kožený retro náramok
    Gravírovať
  • Kožený náramok s korálkami z kamienkov Picasso Naxos
    Lucleon
    29 €
    Kožený náramok s korálkami z kamienkov Picasso Naxos
    Gravírovať
  • Ikonický náramok z čiernej kože a ocele v striebornej farbe
    Lucleon
    29 €
    Ikonický náramok z čiernej kože a ocele v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Kožený náramok s korálkami z matného čierneho achátu Naxos
    Lucleon
    29 €
    Kožený náramok s korálkami z matného čierneho achátu Naxos
    Gravírovať
  • Čierny ikonický náramok z kože a ocele v striebornej farbe
    Lucleon
    35 €
    Čierny ikonický náramok z kože a ocele v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Čierny kožený náramok
    Lucleon
    25 €
    Čierny kožený náramok
    Gravírovať
  • Ikonický náramok z kože a žltých korálok z tigrieho oka
    Lucleon
    39 €
    Ikonický náramok z kože a žltých korálok z tigrieho oka
    Gravírovať
  • Čierny ikonický náramok z kože a ocele v zlatej farbe
    Lucleon
    29 €
    Čierny ikonický náramok z kože a ocele v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Collins 3 mm vintage hnedý kožený omotávací náramok
    Lucleon
    35 €
    Collins 3 mm vintage hnedý kožený omotávací náramok
  • Hnedý kožený náramok Retro
    Lucleon
    35 €
    Hnedý kožený náramok Retro
    Gravírovať
  • Pletený náramok v striebornej farbe z nehrdzavejúcej ocele s krížikom
    Lucleon
    47 €
    Pletený náramok v striebornej farbe z nehrdzavejúcej ocele s krížikom
    Gravírovať
  • Kožený náramok v tmavej a čiernej farbe Roy Double Wrap
    Lucleon
    29 €
    Kožený náramok v tmavej a čiernej farbe Roy Double Wrap
    Gravírovať
  • Hnedý nastaviteľný kožený náramok
    Collin Rowe
    15 €
    Hnedý nastaviteľný kožený náramok