Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Čo si obliecť na svadbu: Oblečenie pre pánskych hostí na svadbe

Nie ste si istí, čo by ste mali nosiť ako svadobný hosť? Pravidlom číslo jedna je neukradnúť pozornosť ženíchovi (alebo neveste... nevesty to nenávidia). Ak chcete zvládnuť dress code, aplikovať osobný štýl a byť najlepším hosťom, ponúkame vám našu novú príručku.

Svadby by mali byť zábavné. Dúfajme, že šťastný pár je skutočne šťastný a šampanské je chladené a bublinkové. Ale na druhej strane vedieť, čo sa na ne nosí, môže byť niekedy problematické.

Nechcete byť oblečený presne tak isto, ako každý iný muž v miestnosti, ale taktiež nechcete ukradnúť pozornosť ženíchovi a dať si na seba bláznivú kravatu. K oblečeniu by ste mali pristupovať s rozvahou.

Koľko mužov niekedy dostalo pozvanie na svadbu s dress code a spanikárili, pretože nevedeli, čo si obliecť na svadbu, ktorá sa odohráva počas dňa v polovici decembra?

A ak sa to ešte skombinovalo s miestom konania a primeranými kultúrnymi očakávaniami, bol z toho problém.

  • Typ obradu - Je na úrade alebo v kostole? Vyžaduje si náboženstvo alebo kultúra svadobného páru použitie pokrývky hlavy alebo špeciálne oblečenie?
  • Miestne zvyky - Existuje tradičný odev alebo časť odevu, ktorý by ste si mali na svadbu obliecť? Všimnite si, že niektoré časti (dokonca aj v rámci tej istej krajiny) sú konzervatívnejšie a rezervovanejšie ako iné.

Poďme si teda definovať populárnu terminológiu z dress code. Potom sa budete musieť starať len o to, aby ste boli fantastickým hosťom… čo očividne ste, inak by ste neboli pozvaní.

1 Čo si obliecť na svadbu: oblečenie pre pánskych hostí na svadbe 1.1 White tie svadby 1.2 Black tie svadby 1.3 Koktejlové oblečenie na svadbu1.4 Neformálne oblečenie na svadbu1.5 Svadba bez dress code1.6 Ako sa obliecť na jarnú svadbu1.7 Ako sa obliecť na letnú svadbu1.8 Ako sa obliecť na jesennú svadbu1.9 Ako sa obliecť na zimnú svadbu1.10 Čas dňa1.11 8 tipov pre nosenie oblekov1.12 Vzhľad1.13 Ako mať skvelý svadobný prejav? 1.14 Vy sa pýtate - my odpovedáme

White tie svadby

Ak ste pozvaní na obrad, ktorý si vyžaduje svadobný odev v štýle white tie, ste buď filmová hviezda alebo poznáte filmové hviezdy. Tento štýl je najformálnejší z tých, na ktoré sa budeme vzťahovať v našom článku. Vyžaduje si chvost na vašom smokingu, vestu a všetky divné veci zo starých čias.

Black tie svadby

Toto je dress code pre veľmi formálne a špeciálne svadby. Black tie štýl má pre pánske oblečenie určité požiadavky - ako je čierny smoking alebo sako - ale vašu osobnosť môžete vyjadriť prostredníctvom vreckovky do saka alebo zábavnejších manžetových gombíkov.

Koktejlové oblečenie na svadbu

Pánske oblečenie v kokteilovom štýle dodáva mužom množstvo slobody, ale stále sa od vás očakáva, že budete nosiť sako alebo oblek (bez smokingu) a vyzerať elegantne. Neodkláňajte vaším oblečením pozornosť od ženícha... ale ani nebuďte výraznejší ako partner nevestinej sesternice.

Neformálne oblečenie na svadbu

Neformálne oblečenie na svadbu je naozaj pekný spôsob, ako vám nevesta a ženích dáva povolenie na nosenie obleku alebo saka bez toho, aby ste si museli kupovať niečo nové alebo niečo, čo ešte nemáte kúpené... ako smoking s chvostom. Tento typ svadby si zvyčajne vyžaduje oblek, ale môžete prísť aj v blejzri alebo športovom kabáte.

Svadba bez dress code

Tu vám nevesta a ženích dôverujú, a rátajú s tým, že budete vyzerať čo najlepšie, bez toho, aby museli stanoviť konkrétny vzhľad ich obradu. Všimnite si, kde sa bude konať svadba - či je to verejný park alebo najstarší kostol v meste - a čas obradu. Navrhujeme oblečenie, ktoré zahŕňa kravatu alebo motýlika a sako. Ak je to neformálna záležitosť, dajte si tmavé džínsy.

Ako sa obliecť na jarnú svadbu

Na Slovensku máme na jar veľmi nestabilné počasie. Môže to byť čokoľvek od mrazu, dažďa, až po teplo a slnko. Ak svadba vyjde na teplý jarný deň, vyberte si farbu s doplnkom, ako je výraznejší motýlik alebo vreckovka do saka a svetlejší oblek. Ak na svadbu hlásia chladnejšie počasie, zvoľte si tmavší oblek v sivej alebo námorníckej modrej (nie čiernej) farbe.

Ako sa obliecť na letnú svadbu

Letné svadby sú populárne vďaka jasnej oblohe, teplu a skvelým fotografiám vďaka tomuto počasiu. Ale sú aj známe pre nadmerné potenie, ak nie ste vhodne oblečený. Držte sa svetlého obleku a farbu dodajte outfitu prostredníctvom motýlika, kravaty alebo vreckovky do saka. A nezabudnite na pásky na rukávy, keď sa teplota stane neznesiteľnou.

Ako sa obliecť na jesennú svadbu

Jesenné svadby si vyžadujú trochu viac plánovania, pretože rovnako ako na jar, aj na jeseň sa teploty môžu líšiť. Zvoľte si textúru a zapracujte do svojho outfitu sezónne farby - pekná je neutrálna hnedá farba s doplnkami v jesennej červenej a žltej.

Ako sa obliecť na zimnú svadbu

Je zriedkavé zúčastniť sa neformálnej zimnej svadby. Možno je to preto, že chladné počasie núti každého ostať počas svadby vo vnútri... alebo možno preto, že je ľahšie obliecť sa elegantne a uhladene, keď problémom nie je horúce počasie. Na zimnú svadbu si vyberte tmavšiu farbu a zvoľte si doplnky v súlade s formalitou svadby.

Čas dňa

Naša obľúbená organizátorka svadieb, Emily Burton, navrhuje: „Nechajte si čierny smoking na neskoré popoludnie alebo na večer a svetlejšie farby na deň. Samozrejme, myslite aj na sezónu a dress code. Ak sa nepožaduje žiadny dress code, s tmavosivým alebo tmavomodrým oblekom naozaj nemôžete nič pokaziť. Tieto dve farby sú vhodné na deň aj večer, a doplnky, ktoré si vyberiete, pomôžu prispôsobiť celkový outfit miestu, štýlu svadobného páru, ročnému obdobiu a stupňu formálnosti svadby."

8 tipov pre nosenie oblekov

Odpovedali ste na pozvanie na svadbu, našli ste si partnerku a presne viete, aký oblek si oblečiete. Teraz prichádza tá časť, kde by ste sa mali uistiť, že vám oblek sedí a nevyzerá tak, že ste si ho požičali špeciálne na svadbu... aj keď ste tak urobili.

  1. Skontrolujte, či vám oblek sedí. Nákup spôsobom, že oblek len vytiahnete z regálu je v poriadku, iba pokiaľ je upravený presne na mieru.
  2. Máte čistú, bielu košeľu? Ak áno, dajte si ju. Ak nie, kúpte si ju. Bude to váš nový najlepší priateľ.
  3. Zlaďte kožu na vašom
    opasku, topánkach a iných doplnkoch, ktoré nosíte. Pre kovy platí to isté. Zlaďte
    hodinky s vašou prackou na opasku.
  4. Keď stojíte, vždy si zapnite vrchný gombík na saku. Keď sedíte, odopnite si ho. Spodný gombík by mal zostať vždy zapnutý.
  5. Rukávy na saku by nemali nikdy úplne prekryť rukávy košele. Mal by byť vždy viditeľný malý pásik z manžety (okolo 1,3 cm).
  6. Iné tipy na dodržanie správnych veľkostí: Lem na nohaviciach by sa mal dotýkať vrchnej časti topánky a horný alebo stredný gombík na obleku by nemal byť pod pupkom.
  7. Nemali by ste sa priateliť s vydutými vreckami. Nájdite si iný spôsob na uloženie kľúčov,
    peňaženky a telefónu.
    Spony na peniaze sú skvelé pre hotovosť.
    Puzdrá na karty sú dostatočne tenké, aby sa zmestili do vrecka vášho obleku. Vezmite si len zopár kľúčov, aby ste sa vedeli dostali domov... nie do vašej záhradnej kôlne alebo do skrinky v posilňovni.
  8. V určitom momente sa počas svadby alebo oslavy zahrejete. Ak si potrebujete dať dole sako, počkajte, kým si ho dajú dole aj ctení hostia - ako je otec nevesty. Je to znak rešpektu, ktorý funguje na celom svete.

Vzhľad

Chcete vyzerať ako oddaný priateľ a byť dokonalý svadobný hosť, nie? Nemôžeme ísť s vami ísť na svadbu, ale môžeme vám dať pár tipov, ktoré vám pomôžu získať prehľad o tejto tematike.

Kravata alebo motýlik

  • Svadba nie je čas na šialenú potlač alebo výrazné vzory a farby. Víťazom je vždy
    čierna kravata s čiernym oblekom. Túto kombináciu nedokáže nikto pokaziť.
  • Ďalšou bezpečnou možnosťou je šedá alebo strieborná kravata.
  • Na neformálnych svadbách môžete zaujať s vlnenou kravatou. Okrem toho je bezpečné použiť aj hodváb, polyester alebo mikrovlákno.
  • Chcete dodať farbu do outfitu? Skontrolujte pozvánku alebo sa opýtajte ženícha, aké budú svadobné farby. Niektoré svadby majú vybranú farebnú paletu, a keď sa s ňou zladíte, nevesta a fotograf budú veľmi šťastní.
  • Pamätajte si, že sa
    kravaty ľahko krčia. Buďte opatrní, a ak na obrad cestujete, kravatu pred svadbou zaveste alebo zrolujte.
  • Čím viac je svadba neformálna, o to viac môže byť váš motýlik kreatívny.
  • Okraje motýlika by mali byť medzi okrajom očí a okrajom tváre.
  • Ak si vyberiete
    viazací motýlik, vopred si nacvičte jeho viazanie! To isté platí pre spôsob viazanie uzla na kravate, ktorý ste ešte neskúšali.
  • Motýliky sa používajú viac ako 430 rokov. Sú známe tým, že sú skvelým námetom na začiatok rozhovoru.

Kravatová spona

Aj keď je kravatová spona často zahalená v mýtoch, a nie je to tá najlepšia rada od vášho 90 rokov starého dedka, existujú konkrétne pravidlá pre jej nosenie.

  • Kravatová spona alebo kravatová klipsňa by mala byť dlhá približne 70-80% šírky kravaty.
  • Kravatová spona by mala byť umiestnená medzi 3. a 4. gombíkom na košeli alebo v rovnakej výške ako náprsné vrecko na saku.
  • Vaša kravatová spona musí byť z rovnakého kovu, v akom sú detaily na všetkých ostatných kovových doplnkoch, napríklad na opasku, hodinkách alebo
    manžetových gombíkoch.
  • Ako večer pokračuje a vy sa stále osviežujete vínom, vaša rovnováha už nie je na rovnakej úrovni, ako bola na začiatku svadby. Ale vaša kravata aj v tomto prípade zostane na svojom mieste. Dobrá správa pre dobre oblečeného hosťa.

Kravatová retiazka

Je pre vás nosenie kravatovej spony príliš obmedzujúce? Kravatová retiazka plní presne takú istú funkciu, ale nepricvikne krehkú tkaniny na kravate. Naučiť sa, ako nosiť kravatovú retiazku, je rovnako jednoduché ako pripnutie kravatovej spony.

Ako nosiť kravatovú retiazku

  1. Umiestnite gombíkové uzatváranie na vrchnú časť zvoleného gombíka a posuňte ho dole.
  2. Akonáhle je na mieste, prevlečte kravatu cez otvorenú retiazku.
  3. Nastavte kravatu tak, aby boli retiazka a kravata rovné a vystreté.

Manžetové gombíky

Manžetové gombíky sú vhodné na oficiálne príležitosti. Ak ich máte v pláne nosiť, uistite sa, že máte na košeli francúzske manžety.

  • Hlavným pravidlom pre pánske manžetové gombíky je, že kov by mal ladiť s inými kovmi. Nezáleží na tom, či si vyberiete drevené alebo
    látkové.
  • Podporujeme myšlienku, že manžetové gombíky idú ruka v ruke s kravatou.
  • Ak máte široké zápästie, mali by ste zvážiť
    zapínací mechanizmus na manžetových gombíkoch. Niektoré z nich sa oveľa jednoduchšie prevliekajú cez tkaninu ako iné.

Vreckovka do saka

Vreckovka do saka je doplnok, ktoré dokáže pozdvihnúť mužský oblek na úplne novú úroveň. Nekupujte si vreckovku, ktorá sa presne zhoduje s kravatou alebo motýlikom. Namiesto toho by sa mali tieto doplnky navzájom dopĺňať.

  • Vreckovka do saka by nemala vydúvať vrecko. Nájdite správnu veľkosť pre váš oblek a sako a zvoľte si
    najlepší spôsob ako ju poskladať.
  • Vreckovka do saka môže dopĺňať košeľu namiesto kravaty. Zvážte farbu, vzor a štruktúru.
  • Vreckovka do saka vyzerá najlepšie, keď je vyrobené z iného materiálu ako je materiál na saku.
  • Tento doplnok vlastne siaha až ku Grékom a ich parfumovaným vreckám. Aj to je skvelá téma na začiatok rozohvoru, nie?
  • Neexistuje žiadny správny alebo nesprávny spôsob, ako poskladať vreckovku do saka. Existujú spôsoby skladania, ktoré sú okúzľujúcejšie a spôsoby, ktorých učenie si nevyžaduje veľa času. Pozrite si naše obľúbené spôsoby nižšie:

Traky na košeľu

Všetko vyzerá dobre až do momentu, kedy máte príhovor. Potom sa vaša košeľa vystrčí a všetka tá námaha, ktorú ste vynaložili na to, aby ste vyzerali dobre, bola zbytočná. O to, aby vaša košeľa ostala zastrčená v nohaviciach, sa postarajú traky na košeľu. Vieme, že vyzerajú trochu divne, ale radosť, ktorú budete mať, keď vaša košeľa zostane celý večer zastrčená v nohaviciach, stojí za tú námahu.

Ako mať skvelý svadobný prejav?

Svadobné prejavy sú jednou z nezabudnuteľných častí svadobnej hostiny. Je to šanca pre hostí a blízkych priateľov, aby zverejnili svoje želania pre nevestu a ženícha.

Ak nie ste zvyknutí hovoriť na verejnosti, bude to určite okamih, ktorého sa budete najviac obávať a budete cítiť úzkosť celú dobu počas jedenia predjedla, až do konca vášho príhovoru. Aby ste sa zbavili tejto úzkosti, napísali sme 6 tipov, aby bola vaša svadobná reč nezabudnuteľná.

  1. Precvičovanie. Je dôležité, aby ste si svoj prejav napísali a precvičovali si ho nahlas pred zrkadlom. Neprecvičujte ho len raz alebo dvakrát... ale robte to dovtedy, kým ho nebudete vedieť bez toho, aby ste celý čas hľadeli na svoje poznámky. A áno, prineste si so sebou vaše poznámky.
  2. Vyzerajte sebavedome. Počuli ste už príhovor, ktorý niekto začal s vetou typu „trvalo to dlho, kým som napísal tento príhovor“ alebo „napísať niečo vôbec nebolo ľahké“? Poslucháč okamžite vie, že sa s tým rečník trápil a okamžite to zmení spôsob, akým bude príhovor vnímať. Začnite rozprávať so sebadôverou. Možno by ste mohli začať vtipným príbehom o vás a ženíchovi (alebo neveste), a potom prejsť k iným veciam.
  3. Napíšte krátky prejav. Nechcete predsa, aby novomanželia a ostatní hostia čakali na to, kedy si už sadnete. Príhovor by nemal mať viac ako 3 minúty.
  4. Mal by byť elegantný. Ak ste boli požiadaný o príhovor alebo prípitok, musíte byť pre novomanželov nejakým spôsobom výnimočný, alebo ste vypili viacej tvrdého alkoholu a už ste ďalej nevydržali mlčať... V každom prípade, nehovorte o dvojici príliš osobné alebo trápne veci. Berte na vedomie, že na svadbe sú aj deti alebo stará mama nevesty! Chceli by ste, aby vaša mama počula príbeh o (domyslite si)? Presne tak.
  5. Vyzerajte čo najlepšie. Váš príhovor síce kvôli tomu lepší nebude, ale bude to pre ostatných príjemnejšie, keď sa bude na vás dobre pozerať.
  6. Duchaplný koniec. Bez ohľadu na to, aký emocionálny bol váš príhovor, ukončite ho pozitívne s nejakou peknou myšlienkou alebo prianím pre pár. Nemáte žiadny nápad? Môžete použiť niečo také, ako „teraz zdvihnime poháre na X a X, aby začali tú najzaujímavejšiu kapitolu svojho života.“ Na zdravie.

Vy sa pýtate - My odpovedáme

Môžu muži nosiť bielu farbu na svadbu?

Záleží na tom, kedy je svadba a čo budú nosiť ostatní hostia. Ak budú mať všetci tmavý oblek, nechcete byť predsa jediným mužom v bielom. Znamenalo by to, že sa snažíte odpútať pozornosť od ženícha, a to je veľmi neslušné.

Ak máte pochybnosti, obráťte sa na ženícha, nevestu alebo iných ľudí, ktorých poznáte. Ak si chce dať každý svetlý oblek - napríklad na letnú svadbu - potom to bude pravdepodobne biela. Nemôžete však naozaj nič pokaziť s oblekom v tmavosivej farbe a vhodnou kombináciou doplnkov. Je to iba naše odporúčanie.

Aká farba obleku je najlepšia na svadbu?

Za predpokladu, že svadba nemá dress code v štýle black tie alebo white tie, zvoľte si tmavosivú alebo tmavomodrú farbu. Tieto farby sa hodia pre formálnejšie obrady alebo môžu byť doplnené o neformálnejšie doplnky pre uvoľnenú atmosféru.

Čo si mám obliecť na svadbu ako hosť, ak nemám oblek?

Ak pozvánka obsahuje dress code, budete si musieť oblek alebo smoking požičať alebo kúpiť. Ak ho neobsahuje, záleží iba na vás, aby ste si zobrali na seba to, čo máte, a aby to vyzeralo pekne a zdvorilo.

Pár vás pozval na svadbu kvôli dobrému vzťahu, aký spolu máte... nie kvôli vášmu obleku alebo jeho nedostatku. Vyberte si tú najlepšiu košeľu a nohavice, (alebo tie najtmavšie džínsy) a uistite sa, že je všetko vyžehlené a upravené. Pridajte kravatu a čisté topánky, a môžete ísť. Idete na svadbu, aby ste oslávili zväzok nevesty a ženícha... nie je to módna prehliadka. Užite si to!

Môžu muži nosiť na svadbe tričko s krátkym rukávom?

Opäť to zopakujeme. Boli ste pozvaní kvôli vášmu vzťahu... alebo ste bratranec, ktorého musia pozvať. Či tak alebo onak, ste dôležitejší, ako vaše oblečenie. Ale napriek tomu, ak máte tričko s dlhým rukávom, oblečte si radšej to. Viditeľné lakte sa viac hodia na neformálne príležitosti.

Je prijateľné nosiť na svadbu čiernu košeľu?

Ak máte čierny oblek, pravdepodobne máte aj bielu košeľu. Vyberte si bielu. Nosenie čiernej košele, najmä ak ste v čiernom obleku, vyzerá, ako by ste si mali rozdávať drinky v klube... a nie sledovať, ako sa berú vaši priatelia.

Je neslušné nosiť na svadbe džínsy ?

Ak nevlastníte oblek, alebo ak je svadba neformálna, vhodné sú aj veľmi tmavé džínsy.

Čo nenosiť na svadbe?

Tento zoznam sa môže meniť podľa oblasti, v ktorej žijete, a podľa miesta konania svadobného obradu. Odporúčame nenosiť nič, čo by bolo považované za nezdvorilé alebo odpútavalo pozornosť od nevesty a ženícha.