365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

Ako si zaviazať kravatu: 30 rôznych spôsobov

Či už len s kravatami začínate alebo hľadáte novú výzvu, náš kompletný sprievodca vám pomôže zvládnuť 30 obľúbených spôsobov viazania kravaty.

1 Ako si zaviazať kravatu: 30 rôznych spôsobov1.1 Začíname 1.2 Zábavné fakty o kravatách 1.3 Vy sa pýtate - my odpovedáme

Začíname

Každý uzol, rovnako ako krk pod ním, má odlišný charakter a vyžarovanie. Uzol Van Wijk bol vytvorený ako najľahšie nositeľný uzol, zatiaľ čo uzol Windsor má v sebe formalitu, ktorá z neho robí favorita v britskom kráľovskom letectve. Bez ohľadu na to, ktorý uzol si vyberiete, uistite sa, že ste si ho predtým nacvičili.

Všetko, s čím potrebujete začať, je pánska kravata, košeľa a zrkadlo. Potrebujete aj našu príručku - ktorú zjavne máte - a trpezlivosť, vytrvalosť a odhodlanie. Nepoznáme vás osobne, ale tipujeme, že máte tieto tri veci v rukáve! Dobrý nápad sú aj čisté ruky a zastrihnuté všetky nechty, ktoré môžu poškodiť tkaninu kravaty.

Vypracovali sme návod, kde vám krok za krokom opíšeme jednotlivé uzly. Naše obrázky sú nakreslené v zrkadlovom zobrazení. To znamená, že to, čo vidíte na obrázku je to, čo uvidíte v zrkadle.

Okrem týchto 30 spôsobov viazania kravaty si prečítajte aj našu kompletnú príručku o kravatách a naučte sa, ako sa postarať o vašu kravatu tak, aby bola čistá a nepokrčená. Potrebujete vreckovku do saka, ktorá bude skvele vyzerať s tým krásnym uzlom, ktorý ste sa práve naučili? Môžeme vám pomôcť aj s tým, ako poskladať vreckovky do saka.

ZÁBAVNÉ FAKTY O KRAVATÁCH

Nosiť kravatu je zábava. Rozprávať o nej nie je. Až do teraz! Preskúmali sme celosvetovú sieť a našli sme najlepšie (a najzaujímavejšie) fakty o mužských kravatách. Prečítajte si ich, zapamätajte si ich, a zapôsobte na svojich priateľov, rodinu a toho cudzinca vo vlaku, ktorý stále pozerá na váš dokonale uviazaný Uzol Cape.

  • Zberateľ kravát sa nazýva grabatologista. Najväčšia zbierka kravát obsahuje 21 321 kúskov a vlastní ju Irene Sparks z Nového Zélandu. Ak poznáte Irene, požiadajte ju, aby si prezrela náš výber, aby sme jej pomohli udržať sa v Guinnessovej knihe rekordov.
  • Pruhy na klasických amerických kravatách smerujú z horného pravého rohu do spodného ľavého rohu, aby sa odlíšili od britských regimentálnych pruhov, ktoré smerujú z horného ľavého rohu do spodného pravého. Britské pruhy boli navrhnuté tak, aby vychádzali z ľudského srdca a smerovali k meču.
  • Nepriestrelné kravaty naozaj existujú.
  • Jedna kvalitná hodvábna kravata si vyžaduje viac ako 120 zámotkov priadky morušovej a asi 54,864 - 99,060 m hodvábnej nite!
  • Prvé kravaty nosili chorvátski vojaci. Hodili by sa im tie nepriestrelné.
  • Uvádza sa, že existuje viac ako 100 000 rôznych spôsobov viazania kravaty. To by bolo naozaj veľa času stráveného pred zrkadlom.
  • Nosenie príliš utiahnutej kravaty môže výrazne znížiť prietok krvi do mozgu. Poučenie z tohto faktu: Zaviažte uzol dobre, ale nie príliš tesne.
  • Kravata Suashish je najdrahšia na svete. Bola ocenená na 220 000 USD a je vyrobená z čistého hodvábu, 150 gramov zlata a 271 diamantov.
  • Celková suma za zisky z kravát a motýlikov v roku 2019 bola 3,535,000,000 USD.
  • Kravaty sú skvelý darček ku Dňu otcov... povedali všetky deti na celom svete.

Či už hľadáte kravatu, ktorá je ideálnym darčekom na Deň otcov, Vianoce alebo narodeniny vášho najlepšieho priateľa ... alebo potrebujete niečo, čím by ste mohli rozpovedať svoj vlastný príbeh a predviesť svoj štýl, pozrite sa na náš výber. Zo širokej škály možností si určite vyberiete kravatu, ktorá vám chýba. A uzol, ktorý jej pomôže zostať na mieste.

Špeciálne poďakovanie patrí Jovenovi Santosovi za krásne ilustrácie, ktoré sa nachádzajú v tejto príručke.

Vy sa pýtate - My odpovedáme

Aký je najlepší uzol na ukázanie kravatovej ihly & kravatového kolíka?

Aký je najvhodnejší uzol pre ihlicu do goliera?

Vyskúšajte Four In Hand alebo Polovičný Windsor. Tieto uzly ihlicu neskrývajú, ale krásne ju ukážu.

Pozrite sa na Four In Hand tu a kliknite sem pre polovičný Windsor.

Aký uzol sa viaže najjednoduchšie?

Orientálny uzol – tiež známy aj ako Jednoduchý uzol.

Aký uzol sa viaže najťažšie?

Uzol Eldredge je jeden z najkomplexnejších uzlov, ale výsledok bude stáť za to!

Aký je vhodný uzol pre ženícha?

Uzol Windsor alebo polovičný Windsor je vhodný pre formálne príležitosti, ako sú svadby. Tieto uzly sa dajú aj ľahko naučiť. Ak chcete pridať trochu romantiky a s kravatou urobiť vyhlásenie, skúste Trinity alebo Uzol Truelove.

Pre viac svadobných inšpirácií si prečítajte našu kompletnú príručku o doplnkoch pre ženícha.

Aká látka je vhodná pre hrubšie uzly?

Zvážte podšívku kravaty. Uzol na kravatách s hrubšou podšívku bude hrubší a uzol na kravatách s tenšou podšívkou bude tenší. Skúste Polovičný Windsor alebo Uzol Pratt pre tenšie kravaty a Uzol Four In Hand pre hrubšie kravaty.