Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Starostlivosti o bradu v pohodlí domova: 5 rýchlych krokov - Trendhim

Ak si pestujete bradu, pretože si myslíte, že je nenáročná na údržbu... zamyslite sa znova. Aj keď si to vyžaduje určitú námahu, iba pár jednoduchých krokov dodržiavaných v správnom poradí vám zaručí, že vám budú závidieť aj kamaráti.

Zobrazený produkt: Mario čierna bekovka Moda

Väčšina vašich ranných činností robená na autopilota – česanie, vypľúvanie pasty a oplachovanie. Všetko ide ako po masle, a presne viete, ako dlho vám potrvá ranná príprava.

Potom si jedného dňa začnete pestovať bradu a celá vaša choreografia sa zrúti. Ako zo svojej brady vyťažiť maximum bez toho, aby ste sa kvôli nej zbytočne stresovali? Nanáša sa najskôr olej na bradu a potom balzam? A kedy sa vôbec česať?

Vytvorili sme 5 krokov, ktoré vám pomôžu ohľadne starostlivosti o bradu. Tieto kroky sa ľahko dodržiavajú a rýchlo vykonávajú. A výsledky... budú hovoriť samé za seba.

1 Starostlivosti o bradu v pohodlí domova: 5 rýchlych krokov - trendhim1.1 1. učešte si bradu1.2 2. zastrihnite si bradu1.3 3. umyte si bradu1.4 4. použite olej a balzam na bradu1.5 5. učešte a upravte si bradu1.6 Vy sa pýtate, my odpovedáme

1. Učešte si bradu

Prvým krokom je prečesať si bradu (nasucho) ešte pred sprchou.

Použite kefu z diviačích štetín na peeling a vynesenie chĺpkov brady na povrch. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov kefujte chlpy pomaly naprieč a proti smeru rastu. Ak máte sklony k suchej pokožke, uvidíte, že sa budú šupinky usadzovať na končekoch štetín. Ale nebojte sa...práve toto uľahčí následné vymytie v sprche.

Potom pomocou kefy s mäkkými koncami na štetinách (najlepšie gumené), ktoré nebudú dráždiť vašu pokožku, jemne a krúživými pohybmi vymasírujte pokožku pod bradou. Stimuluje to prietok krvi a folikuly. A je to aj príjemné.

2. Zastrihnite si bradu

Druhým krokom je zastrihávanie brady. Tento krok nemusíte vykonávať denne.

Nejde o zastrihnutie celej brady, ale o udržiavanie čistého vzhľadu zastrihnutím fúzov a oholením krku a hornej časti líc.

Ak je čas na úpravu celej brady – alebo, ak ste nervózny z toho, že by ste sa do toho mali pustiť sami – poraďte sa s miestnym holičom. Títo chlapci a dievčatá sú skúsení umelci, ktorí s vašou bradou urobia zázraky.

Bude to jednoduchšie pred sprchovaním, pretože mokrá brada je dlhšia ako suchá. Mokré vlasy by ste mohli zastrihnúť až príliš.

Či už používate zastrihávač alebo nožnice, uistite sa, že je táto pomôcka čistá a ostrá. Strihať bradu tupými nástrojmi je tak kontraproduktívne, ako to aj znie – namiesto úhľadného strihu sa bude brada lámať a ostanú vám zničené končeky, ktoré by sa mohli rozštiepiť.

Línia fúzov

Najprv použite nožnice, aby ste sa zbavili akýchkoľvek nežiaducich chĺpkov, najmä tesne pod nosom a okolo neho. A... nebojte sa zastrihnúť aj chĺpky v nose.

Potom si prečešte bradu smerom nadol a odstráňte všetky chĺpky pod líniou pier. Dlhšia a čistá brada nejde dokopy s chutným obedom.

Krk a horná časť líc

Cieľom nie je zmeniť línie krku a hornej časti líc, ale zbaviť sa nežiaducich chĺpkov mimo brady.

Pripravte si tvár ako na bežné čisté oholenie, ale pridajte menšie množstvo daného produktu tak, aby ste pod ním videli línie.

Najlepšie výsledky dosiahnete, ak na obkreslenie línie brady krátkymi presnými ťahmi použijete obojstranný holiaci strojček – kazety s viacerými čepeľami sa zvyknú upchávať. Venujte zvýšenú pozornosť tomu, aby ste neprešli do brady. Môžete použiť aj elektrický holiaci strojček, ale pomocou neho nebudete oholení úplne nahladko.

Ak do brady prejdete, už sa naozaj nedá nič robiť. Nechajte chĺpky prirodzene dorásť. Hranica aj tak nie je nijak zvlášť viditeľná, a na lícach bývajú chĺpky menej husté a kratšie, a dorastajú pomerne rýchlo.

Kde by mala byť hranica mojej brady?

Nie príliš vysoko!

Existuje nešťastný trend, keď si chlapi oholia väčšinu svojej brady na krku a tá sa potom pod čeľusťou len skrúti a zastaví sa. Vďaka tomu budete vyzerať, akoby ste mali dvojitú bradu.

Existujú 2 spôsoby, ako nájsť ideálnu spodnú líniu – položte dva prsty nad Adamovo jablko. Tu by sa mala línia zastaviť. Potom ju symetricky obkreslite okolo krku.

Alebo stiahnite bradu ku krku, aby ste si vytvorili dvojitú bradu – brada by mala nasledovať hlavný záhyb.

Kde by mala byť hranica na mojich lícach?

Líši sa to v závislosti od vášho štýlu. Ak chcete mať tzv. plnú bradu, mala by prechádzať od ucha k ústam. Buď v priamej línii alebo v miernom oblúku.

3. Umyte si bradu

Sme si istí, že vám nemusíme kázať o cnostiach hygieny. Čo si možno ale neuvedomujete, je, že brada je oveľa špinavšia ako iné časti vášho tela a vyžaduje si zvýšenú pozornosť.

Na rozdiel od vlasov je pravdepodobné, že sa bude niekto vašej brady počas dňa opakovane dotýkať – buď to budete vy, keď budete premýšľať o veľkých záhadách života, alebo vaša polovička – čo znamená, že všetky baktérie z kľučiek dverí, volantov áut a počítačových klávesníc sa rýchlo zapletú do vašej brady.

A nezabúdajte na jedlo a pitie, ktoré vám zostáva na brade bez ohľadu na opatrnosť. Hamburgery sú úplne najhoršie.

Použite jemný prírodný šampón a napeňte ho. Uistite sa, že ním máte pokrytú celú bradu. Počas tohto kroku znížte teplotu vody na vlažnú až studenú – horúca voda vysušuje pokožku a spôsobuje lupiny.

Dbajte na to, aby ste si bradu vysušili prirodzene, namiesto toho, aby ste ju vášnivo treli uterákom. Takto predídete poškodeniu.

Ak sa chystáte vysušiť bradu fénom, nepoužívajte horúci vzduch. Vysušuje to bradu až po jej základňu a robí ju krehkou. Pravdepodobne sa neskôr rozštiepi. Použite najchladnejšie dostupné nastavenie alebo ju radšej jemne osušte uterákom.

4. Použite olej a balzam na bradu

Po sprchovaní si vezmite svoj obľúbený olej na bradu alebo balzam na bradu a dôkladne ho vmasírujte do brady.

Na rozdiel od hustého hydratačného krému je olej dostatočne ľahký na to, aby prešiel cez chlpy a pokryl aj vašu pokožku, pričom ju zanecháva hydratovanú a chránenú.

Tieto produkty hydratujú vašu pokožku.

Ako aplikovať olej na bradu?

Potrebujete menej oleja, ako si myslíte.

Na akúkoľvek bradu postačí 8-10 kvapiek. Na veľmi dlhú bradu použite o niečo väčšie množstvo. Pri pumpičkových fľašiach je to asi jedna pumpička. Pre iné fľaštičky s olejom sú to asi 3 prstové brušká.

  1. Pokryte brušká ukazováka, prostredníka a prstenníka na jednej ruke (len bruško, nie celý koniec prsta).
  2. Keď budete mať olej na končekoch prstov, naneste ho na obe ruky a jemne ho vmasírujte do brady. Pokúste sa vmasírovať olej až na pokožku bez škrabania.

Ako používať balzam na bradu?

Balzam usmerní vašu bradu a pomôže ju vytvarovať.

  1. Najprv si zohrejte ruky trením.
  2. Použite menšie množstvo balzamu (asi polovica nechtu) a rozotrite si ho na rukách.
  3. Aplikujte ho tak, že si prejdete prstami po brade.

5. Učešte a upravte si bradu

Akonáhle je olej alebo balzam nanesený, vezmite si kefu s diviačími štetinami a rovnomerne rozotrite produkt po brade.

Používajte jemné, dlhé ťahy proti štruktúre chlpov a hýbte zo strany na stranu, aby ste sa uistili, že sú všetky pokryté.

Už ste skoro na konci! Posledným krokom je vytvarovať si bradu tak, ako sa vám páči.

V tomto bode použite malú guľôčku vosku na to, aby ste ju udržali na svojom mieste.

Aj keď si musíte bradu očesať, aby nevyzerala neporiadne, niektorí muži to vedia aj prehnať. Najmä tí novobradatí.

Dokonca ani tú najdlhšiu bradu nie je potrebné česať viac ako 3-4 krát denne. Uistite sa, že zuby na vašom hrebeni sú v dostatočnej vzdialenosti, aby vám neťahali bradu a neurýchľovali vznik rozštiepených končekov.

Tak tu to máte. Vyzeráte dobre a ste pripravení dobyť svet. Na prvý pohľad sa to môže zdať zložité, ale celý proces vám ráno zaberie menej ako 2 minúty.

A výsledky budú neuveriteľné v tom, o koľko lepšie bude vaša brada vyzerať po vykonaní vyššie uvedených krokov.

Na záver je tu niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu na vašej ceste za majestátnou mužnou bradou.

  • Nechajte ju na pokoji. Čím viac sa jej budete dotýkať a naťahovať ju, tým nezdravšia bude a o to horšie bude vyzerať.
  • Príliš veľa ju nekefujte.
  • Olej je najlepším priateľom vašej brady.
  • Holenie nezrýchľuje rast. Jediný overený spôsob, ako dosiahnuť hustejší porast, je optimalizácia vášho zdravia, najmä spánku, výživy a hormónov. Na stimuláciu folikulov použite mäkkú kefku.

Vy sa pýtate, my odpovedáme

Ako sa zbavím lupín na brade?

Lupiny na brade, ktorých sa boja všetci bradatí muži, okamžite premenia starostlivo upraveného pána na špinavého jaskynného muža.

Na rozdiel od bežných lupín z pokožky vlasov, ktoré sú často vidieť na ramenách, lupiny z brady sa bežne objavujú po tom, ako si po brade prejdete, a zanechávajú na hrudi jemný prach odumretej kože.

Takže prvá vec, ktorú treba po objavení lupín na brade urobiť, je jednoduchá, zrejmá, ale zdanlivo náročná.

Prestaňte. Sa. Hrať. S. Vašou. Bradou.

Druhou vecou je uvedomiť si, že bradové lupiny sú zvyčajne tvorené suchou kožou pod porastom tváre. Zatiaľ čo brada chráni vaše jemné líčka pred slnkom, vetrom a dažďom, na druhej strane predstavuje aj účinnú prekážku pre základný režim starostlivosti o pleť.

Ak dodržiavate naše odporúčané pokyny v starostlivosti, ktoré sú uvedené vyššie, bradové lupiny by pre vás nemali byť príliš veľkým problémom. Ak sa ale objavia, tu sú dôležité kroky, ktoré by ste mali vykonať, aby sa vaša brada vrátila do šťastného stavu bez lupín.

Ak sa lupiny stále objavujú (hovoríme o mesiacoch, nie dňoch), problém môže byť vážnejší a mali by ste sa poradiť s dermatológom, aby ste sa uistili, že nemáte kožné ochorenie.

Posledný tip – horúca sprcha vysušujú pokožku a spôsobuje vznik šupín. Ak mávate lupiny, zvážte aj zníženie teploty o niekoľko stupňov a na umytie vlasov a fúzov použite vlažnú vodu.

Prečo mám rozštiepené končeky a ako im môžem predchádzať?

Rozštiepené končeky sú problémom – a ešte väčším vtedy, keď vám brada pekne dorástla. Vďaka nim vyzerá strapatá a neudržiavaná... čo pravdepodobne nie je vzhľad, o ktorý sa snažíte. Nielenže budete vyzerať chaoticky, ale rozštiepené končeky sa objavujú, keď brada začne byť drsná.

Existuje niekoľko dôvodov pre vznik rozštiepených končekov. Všetky tieto dôvody spôsobujú aj slabý a suchý porast. Diagnostika a odstránenie základnej príčiny si vyžaduje čas, takže nebuďte sklamaní, ak sa situácia nenapraví zo dňa na deň.

Hlavné príčiny rozštiepených končekov na brade sú:

  • Príliš časté česanie
  • Fénovanie (najmä horúcim vzduchom)
  • Strihanie tupými nástrojmi

Prvým krokom je prečesať si bradu (nasucho) ešte pred sprchou. To drasticky znižuje pravdepodobnosť, že by sa rozštiepenie rozšírilo ďalej, čo by zmenilo menšiu nepríjemnosť na takmer nenapraviteľnú katastrofu.

Druhá vec je vrátiť sa k základom starostlivosti o bradu a zabezpečiť správnu výživu pomocou oleja alebo balzamu.

Ako urobím svoju bradu jemnejšou?

Správna rutina starostlivosti by mala udržať vašu bradu hebkú a nadýchanú.

Akú kefu by som mal použiť na hrubé, tuhé vlasy?

Pri česaní alebo kefovaní brady sa chcete čo najšetrnejšie zbaviť zamotaných miest.

Vyhnite sa ťahaniu a trhaniu – poškodí to bradu na dlhú dobu.

Pri hrubých, tuhých chlpoch by ste mali najskôr použiť správny postup na ich zjemnenie. Tuhé chlpy sú nezdravé.

Budete ich musieť vyčesať, ale použite hrebeň so širokými zubami a jemne rozčešte zapletené miesta.

Mám použiť kefu alebo hrebeň na bradu a fúzy?

Použite jedno alebo oboje.

Kefy z diviačích štetín sú dobré na zabezpečenie rovnomerného nanesenia olejov a balzamov.

Hrebene sú dobré na dodanie smeru a rozčesanie zamotaných chlpov. Uistite sa, že zuby prechádzajú až k vašim lícam.

Na fúzy si zaobstarajte mini hrebeň na fúzy. Bežná kefa môže byť príliš veľká.

Vďaka ktorým produktom bude moja brada jemnejšia a ľahšie sa bude upravovať?

Najlepším priateľom vašej brady je olej. Pravidelná aplikácia hydratuje a skrotí vašu bradu, čím získate mäkký a hladký porast.

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov počas čistenia brady v sprche použite jemný šampón.

Aký je rozdiel medzi olejom, balzamom a voskom na bradu?

Rozdiel medzi týmito produktmi je buď z hľadiska výživy alebo udržania tvaru.

Olej na bradu obsahuje prírodné oleje, ktoré poskytujú pokožke a chĺpkom potrebnú ochranu a výživu.

Balzam na bradu tiež obsahuje tieto oleje, ale pridáva aj prvok udržania tvaru (ako gél na vlasy), aby ste si mohli bradu aj upravovať a aby udržala svoj tvar.

Vosky sa zvyčajne používajú na fúzy. Buď samostatne, alebo aj spolu s nanášaním na bradu. Sú ako vosky alebo gély na vlasy a udržia vaše fúzy vo forme po celý deň. Vosk má často silnejšiu fixáciu ako balzamy.

Môžem použiť olej na bradu, ak mám citlivú pokožku?

Áno. Dvakrát skontrolujte zoznam ingrediencií a vyberte si produkt vyrobený bez syntetických látok. Mali by ste sa vyhnúť parfumom, pretože môžu často vysušovať pokožku.

Môžu ľudia bez brady používať olej na bradu?

Áno.

Olej na bradu je účinný spôsob, ako zvlhčiť pokožku. A dá sa použiť na hladké oholenie alebo aj na jemné strnisko.

Naneste ho rovnako, ako na bradu, ale v menšom množstve, aby ste nevyzerali mastne.

Mal by som si upraviť bradu? Koľkokrát do týždňa?

Bradu môžete upravovať buď samostatne, alebo ju môžete upraviť pri umývaní vlasov.

Kondicionér pomáha zmäkčiť a chrániť bradu. Bradu odporúčame upravovať 2-krát týždenne.

Ak použijem balzam alebo vosk, mám použiť aj olej? V akom poradí?

Balzamy na fúzy zvyčajne obsahujú esenciálne oleje, takže nebudete musieť používať olej samostatne. Iba ak je vaša pokožka veľmi suchá, použite najskôr olej a potom balzam na fúzy.

Naše odporučenie a odporučenie od Dashtis je ale vždy používať olej na fúzy – je to vec, ktorú by ste nemali preskočiť.

Vosky neobsahujú oleje a sú čisto na udržanie tvaru. Vosk by ste mali nanášať až po použití oleja.