365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Ako nosiť beanie čiapku: Váš kompletný sprievodca

Existuje viac spôsobov, ako si môžete túto zimu udržať uši v teple a ochrániť si hlavu. Túto príručku berte ako svojho sprievodcu svetom štýlov čiapky beanie, materiálov a tipov na nakupovanie, aby ste presne vedeli, ktorá pánska beanie čiapka je pre vás tá pravá, a odvážne a vo veľkom štýle ste sa mohli postaviť zoči-voči ľadovému vetru.

Obleč si čiapku, inak zmrzneš! Ak ste vyrastali ako my Dáni, je to to prvé, čo každú zimu vaša mama povedala predtým, ako ste odišli z domu. Niektoré mamy zase tvrdili, že hlavou strácate 80% telesného tepla. Aj keď vedecké poznatky vašej mami mohli byť nedostatočné (strácate iba okolo 7 - 10%), budete sa cítiť lepšie, ak bude vaša hlava v teple. A kto by to nechcel?

Od historického spojenia s frýgickou čiapkou, ktorú nosili oslobodení otroci v starom Ríme, až po čiapky slobody maľované v budove amerického Kapitolu, beanie čiapky nie sú svetu ani zime cudzie. A ak si myslíte, že nosenie čiapky vysoko na hlave alebo v miernom uhle je hipsterský vynález... Nie, nie je. Za tento štýlový trend môžete poďakovať veteránom z druhej svetovej vojny a ich čiapkam.

Merino vlna, s vrkočovým úpletom, brmbolce, rybárska čiapka ... To je len špička ľadovca. A keď už hovoríme o ľade a mrznúcich teplotách, existuje dokonca niečo také ako beanie čiapka určená pre teplejšie počasie. Zaujímavé, že? Prečítajte si všetko, o čom ste nevedeli, že potrebujete vedieť o pánskych čiapkach. Pomôže vám to vybrať si takú, prostredníctvom ktorej môžete vyrozprávať svoj príbeh.

1 Ako nosiť beanie čiapku: váš kompletný sprievodca1.1 5 typov pánskych beanie čiapkok 1.2 Aký je najlepší materiál na výrobu beanie čiapok?1.3 Ako nosiť beanie čiapky?1.4 Ako si kúpiť pánsku beanie čiapku?1.5 Vy sa pýtate – my odpovedáme

5 typov pánskych beanie čiapkok

Možno ste si napchali hlavu do akejkoľvek zimnej čiapky, ktorú ste ako dieťa našli, ale už ste dospelí a máte na výber. Od klasických čapíc s ohnutým okrajom až po čiapky s brmbolcami na vrchu - určite si vyberiete ten typ, ktorým chcete povedať váš príbeh.

Predtým, ako sa rozhodnete pre ďalšiu čiapku, pozrite si najobľúbenejšie pánske beanie čiapky.

1. Beanie čiapky s ohnutým okrajom – Klasické a tradičné beanie čiapky

Čiapky s ohnutým okrajom sú najklasickejšie a najtradičnejšie dostupné čiapky (napríklad rebrované čiapky v americkom námorníctve alebo čiapka, ktorú nosí Rocky). A táto klasika ich robí ideálnymi na víkend alebo na cestu do práce.

Ohnutie okraja poskytuje vašim ušiam a čelu dvojitú ochranu. Noste čiapku tak, aby vám okraj zakrýval zhruba polovicu uší. Keď vietor zafúka silnejšie, stiahnite si ju, aby ste zvýšili teplotu.

Ak si nie ste istí, akú farbu by ste si mali kúpiť, zaobstarajte si jednofarebné tmavé kúsky, ktoré sa budú hodiť k väčšine zimných odevov.

2. Rybárske beanie čiapky – Krátke beanie

Rybárska čiapka, inšpirovaná vlnenými čiapkami, ktoré nosia rybári pracujúci v prístavoch, je jedným z najobľúbenejších štýlov tejto doby. Táto beanie čiapka sedí vyššie na hlave ako klasická čiapka a nezakrýva uši (alebo iba ich vrchnú časť).

Táto krátka čiapka sa stala obľúbenou medzi hipstermi a mužmi zaoberajúcimi sa módou. Nemôžeme sľúbiť, že vás udrží v teple... ale kým budete mrznúť, aspoň budete vyzerať dobre.

3. Beanie čiapky v štýle slouchy – Voľnejšie beanie čiapky

Táto beanie čiapka má dlhší štýl, ktorý zakrýva polovicu vašich uší (viac ak ju stiahnete) a na zadnej strane zakrýva hlavu až po krk. Táto beanie čiapka obvykle nemá ohnutý okraj.

Slouchy čiapka je navrhnutá tak, aby mala ležérny štýl a hodí sa lepšie k riflovej bunde ako k pracovnému kabátu.

4. Beanie čiapky s brmbolcom

Jednou z najikonickejších zimných čiapok je brmbolcová čiapka benie. Vyznačuje sa načochraným brmbolcom na vrchu. Tieto čiapky môžete vidieť úplne všade, od materských škôl až po lyžiarske svahy.

Brmbolce majú korene vo vojenskej histórii a najskôr sa používali na ochranu námorníkov. Podľa populárnej teórie táto guľa na čiapke chránila hlavy námorníkov pred búchaním do vecí. Či už je to pravda, alebo nie, urobíte s ňou dobrý dojem na vašich priateľov.

Čiapky s brmbolcom majú často ohnutý okraj a sú veľmi teplé. Môžete ich nosiť s ležérnym, ale aj s formálnejším outfitom, ale držte sa jednofarebných a tmavých farieb.

5. Beanie s vysokým vrchom - high top

Videli ste jeden z posledných trendov v oblasti pánskych čiapok? Ten, kde majú muži pletenú čiapku neisto posadenú na hlave a trúfajú si vystaviť sa nárazovému vetru. Aj keď asi príliš nezahrejú, vysoké beanie čiapky sú nepochybne štýlové (a stále môžu zakryť vaše vlasy, keď majú zlý deň).

Čiapky typu high top sú vyrobené s voľným priestorom v hornej časti čiapky a nosia sa čo najvyššie na hlave bez toho, aby spadli dozadu. Uistite sa, že materiál vyčnieva na hornej strane (s týmto pomôže pevnejšia pletenina). V opačnom prípade vám čiapka môže spadnúť na stranu a budete vyzerať ako Šmolko.

Aký je najlepší materiál na výrobu beanie čiapok?

Od čiapok s brmbolcom, čiapok v štýle skull, až po zimné čiapky, ktoré bežne nosia hipsteri (a rybári), prvým krokom pri výbere tej vašej je rozhodnutie o správnom materiáli.

Ak túžite po ľahkej čiapke na jar, leto alebo jeseň, s čiapkou z organickej bavlny nemôžete nič pokaziť. Tento ľahký materiál je priedušný a nedrží sa pod ním teplo.

Keď teploty klesnú, rozhodnite sa pre merino vlnu. Je to vodeodolný materiál, ktorý je príjemný na nosenie a zabráni tomu, aby vám ľadový vietor a zimné mrholenie pokazili deň (a vlasy). A pre skutočnú ochranu pred chladným počasím si zaobstarajte čiapku, ktorá zakrýva uši. Tá rybárska čiapka, na ktorú máte zálusk, je síce trendy na Instagrame, ale vaše uši budú prosiť o pomoc.

Výhody vlnených beanie čiapok

  • Prirodzená odolnosť voči vode
  • Prirodzený odvod vlhkosti
  • Vysoko izolačné (udržujú vás v teple)
  • Odolné a vysoko funkčné
  • Priedušné
  • Merino vlna je mäkká a nevyvoláva svrbenie na koži

Výhody akrylových a syntetických beanie čiapok

  • Vyrobené zo syntetických vlákien
  • Odolné voči oderu
  • Menej pravdepodobné, že sa pokrčia
  • Ľahké a rýchloschnúce

Výhody bavlnených beanie čiapok

  • Vysoko priedušné
  • Ochránia vás odvádzaním vlhkosti
  • Nezapáchajú ako textílie na báze oleja (syntetika ako akryl, polyester, nylon a spandex)
  • Vyžadujú menej prania
  • Odolné
  • Menej pravdepodobné (v porovnaní s vlnenými čiapkami), že sa zrazia alebo natiahnu
  • Mäkké a nevyvolávajú svrbenie

Populárne funkcie beanie čiapok

Pokiaľ ide o beanie čiapky, používa sa pri nich rozmanitá terminológie - ako napríklad hrubý úplet a rebrované ohnuté okraje.

Keďže čapicu nakupujete online pre seba alebo ako darček, je dobré pochopiť základné vlastnosti doplnku, na ktorý sa pozeráte.

  • Ohnutý okraj alebo šilt – Význam týchto slov sa často zamieňa. Ohnutý okraj je vtedy, keď sa spodná časť zahne nahor na požadovanú dĺžku. Tento okraj môžete vidieť na rybárskej čiapke a nemá ho väčšina čiapok v štýle slouchy.
    Na mnohých pánskych beanie čiapkach si môžete okraj zrolovať alebo nastaviť tak, aby tvar vyhovoval vášmu vzhľadu a štýlu. Na niektorých beanie čiapkach môžete nájsť aj šilt (ako napríklad na
    baseballovej čiapke). Tieto čiapky boli populárne začiatkom 21. storočia a mali by zostať na stránkach histórie Myspace.
  • Obojstrannosť – Reverzibilné beanie čiapky majú farbu alebo vzor na oboch stranách a dajú sa nosiť aj naruby.
  • Rebrovanie – Rebrované čiapky majú viditeľné zvislé pletené pruhy.
  • Hrubý úplet – Spomeňte si na čiapky, ktoré vám štrikovala babička. Zvyčajne sa považujú za hrubé úplety kvôli hrubej priadzi, nápadnému pletenému vzoru a objemnej veľkosti.
  • Dvojitý úplet – Beanie čiapky s dvojitým úpletom sa vyrábajú kombináciou 2 samostatných pletenín. Sú dvakrát také pevné ako „normálne“ pletené čiapky a navyše sú mimoriadne teplé.
  • Vrkočové pletenie – Beanie čiapky s vrkočovým pletením sú vyrobené technikou pletenia, ktorá prekrižuje zvislé pruhy cez seba tak, aby vznikol hrubý pletený vzor, ktorý je veľmi teplý.
  • Klapky na uši – Čiapky s klapkami na uši sú pletené čiapky s... klapkami na uši. Medzi najznámejšie štýly patrí klobúk šerpov alebo ruská ušanka. Oba majú klapky, ktoré sa pod bradou zaväzujú, aby udržali vaše uši v teple alebo sa môžu zaviazať aj na temene hlavy, aby uši dýchali.
  • Podšívka – Podšité beanie čiapky ponúkajú vo vnútri vrstvu mäkkosti a tepla. Najbežnejšia podšívka je vyrobená z flísu (syntetické vlákno) a je mimoriadne teplá. Je skvelá na ochranu hlavy vo vlnenej čiapke, ktorá bežne vytvára pocit svrbenia.

Ako nosiť beanie čiapky?

Chcete vedieť, ako nosiť beanie čiapku? Dajte si ju na seba. Toto je tá jednoduchá verzia, ale neboli by sme to my, keby sme vám neponúkli viac, ako len zrejmé veci. Rozhliadli sme sa v našej kancelárii a rozdelili sme nosenie beanie čiapky na mužov s dlhými vlasmi, krátkymi vlasmi a stredne dlhými vlasmi/kučerami.

Ako nosia muži s dlhými vlasmi beanie čiapky?

Pre mužov s dlhými vlasmi je najlepším spôsobom nosenie beanie čiapky bez ohnutých okrajov a nosiť ju vysoko na čele. Nestrkajte pod ňu všetky vlasy. Nechajte ich visieť po stranách, aby vyformovali vašu tvár (a izoloval vám krk).

Beanie čiapky s vysokým vrchom a čiapky typu slouchy taktiež vyzerajú dobre na mužoch, ktorí sú obdarení dlhými vlasmi.

Aká beanie čiapka vyzerá najlepšie na mužoch s kučeravými vlasmi?

Ak máte kučeravé vlasy alebo stredne dlhé vlasy, vyhnite sa tenkým a pevným čiapkam ako sú čiapky v štýle skull, pretože skončíte s čiapkou, ktorá vyzerá hrboľato a objemne. Namiesto toho si zvoľte beanie čiapku v štýle slouch alebo čiapku s vysokým vrchom. Tieto dlhšie tvary vám príliš nevyhladia vaše kučery.

A dokonca ani v deň neposlušných vlasov neskrývajte všetky vlasy pod čiapkou. Nechajte ich vonku, aby olemovali vašu tvár.

Ako nosiť beanie čiapku s krátkymi vlasmi?

Pre všetkých mužov s krátkymi vlasmi... vyberte si radšej priliehavé čiapky ako veľké až nadrozmerné tvary. Čokoľvek, čo je príliš voľné alebo robustné, môže spôsobiť, že vám chce vaša čiapka pohltiť hlavu... a to nevyzerá dobre.

Rybárske čiapky, čiapky s brmbolcami a klasické čiapky s ohnutým okrajom vyzerajú na krátkych vlasoch dobre a nepôsobia príliš výrazne. Tieto návrhy sú vhodné aj pre plešatých chlapov - vtedy bude dobre fungovať akýkoľvek štýl čiapky s užším strihom.

Ako si kúpiť pánsku beanie čiapku?

Okrem toho, že správna pletená čiapka zabráni omrzlinám na ušiach, urobí aj zázraky s vaším celkovým vzhľadom a štýlom. Prvým krokom je rozhodnúť sa, či chcete čiapku, ktorá vás zahreje, alebo ktorú môžete nosiť na jar a v lete. Potom už bude výber toho pravého kúsku jednoduchší.

Zúžili sme to na základné informácie. Rovnako ako u všetkých doplnkov, aj my 100% podporujeme vaše rozhodnutie ignorovať ich, a vyrozprávať svoj vlastný príbeh. Ale ... pokiaľ ide o tipy, tieto sú naozaj veľmi jednoduché a dobré.

  • Formálne & Kancelárske oblečenie – Tradičné beanie s ohnutým okrajom
  • Neformálny & Víkendový vzhľad – Ohnutý okraj, bez ohnutého okraja alebo rybárske beanie čiapky
  • Streetwear & Športový outfit – Beanie v štýle slouchy, rybárske beanie alebo čiapky s brmbolcom

A ak sa chcete naozaj zahriať a vyzerať štýlovo, nezabudnite na zimný šál a okuliare. Nemáte zapotreby zmrznúť kvôli štýlu.

Vy sa pýtate – My odpovedáme

Môžem oplešivieť kvôli tomu, že nosím beanie čiapku?

Aj keď nie sme vedci, môžeme povedať, že kvôli noseniu beanie čiapky (alebo akejkoľvek čiapky) pravdepodobne nebudete plešatieť rýchlejšie, ako už plešatiete. Ak vlasy príliš stiahnete, stane sa niečo, čo sa nazýva trakčná alopécia. Alopécia spôsobená nadmerným trením zase vzniká, keď nosíte čiapku tak pevne, že zničí vlasové folikuly. Vznik oboch problémov je pri nosení čiapky nepravdepodobný a vyskytuje sa iba vtedy, ak sú vlasy vystavené škodlivým vplyvom príliš dlhú dobu.

Fajčenie, nevhodná strava a DNA majú na svedomí plešatenie viac ako beanie čiapka, ktorú máte na sebe.

Môžem nosiť beanie čiapky s okuliarmi?

Ak by ste si mali vybrať medzi videním a nevidením ... 100% áno, noste okuliare s čiapkou. Ak si chcete kúpiť priehľadné okuliare alebo slnečné okuliare, odpoveď je stále rovnaká - áno, noste ich spolu s čiapkou.

Pre štýl si zvoľte čiapku tmavšej farby, ako je čierna, námornícka modrá alebo sivá. Tieto farby nebudú priťahovať toľko pozornosti a okuliare vám umožnia zvýrazniť vašu peknú tvár.

Čo je čiapka Monmouth?

Čiapka Monmouth je predchodca dnešnej pánskej beanie čiapky. Tieto čiapky prvýkrát vytvorili a používali námorníci a vojaci v Anglicku v 14. storočí v meste Monmouth (podľa toho dostali názov). V snahe chrániť produkty vyrobené na domácom trhu Alžbeta I. rozhodla, že čiapku musí nosiť každý starší ako 6 rokov. Skvelý spôsob na nastavenie trendu.

Môžem si beanie čiapku natiahnuť tak, aby mi sedela lepšie na hlave?

Bojíte sa, že vaše oči vyskočia ako Jimovi Carreymu v Maske? Ak je vaša čiapka príliš tesná, môžete zvážiť jej roztiahnutie. U väčšiny mužov sa čiapka po čase natiahne na hlave, a bude pohodlnejšia. Ak to nefunguje, môžete ju oprať ručne a potom ju počas sušenia (keď je materiál ešte vlhký) natiahnuť.

Našou najlepšou radou je skontrolovať veľkosť čiapky ešte pred stlačením tlačidla „kúpiť“.

Môžem čiapku zmenšiť, aby lepšie sedela?

Ak je vaša čiapka príliš veľká, odporúčame vám ju vrátiť a nájsť takú, ktorá sedí správne. Zmenšenie čiapky je chúlostivý proces a po všetkej námahe by ste mohli skončiť s čiapkou veľkosti bábiky. Ak ju ale z nejakého dôvodu naozaj musíte zmenšiť, skúste ju ručne oprať v horúcej vode.

Aké druhy zimných čiapok sú skvelé pre mužov?

Na zimu odporúčame mužom zahriať sa vo vlnených fedora, vlnených beanie čiapkach alebo vlnených bekovkách. Vlna je skvelá na to, aby vás udržala v teple a nezadržiavala pot. Beanie čiapky sú ideálne pre naozaj chladné a veterné počasie, pretože vám zakrývajú uši... pokiaľ si nezoženiete čiapku pre rybárov.

Ako sa hebrejsky volá čiapka, ktorú nosia Židia?

V mnohých židovských komunitách sa nosia kipy na znak úcty k Bohu. Tieto čiapky nie sú ale kategorizované ako beanie a mali by sa označovať pravým menom.

Čo je čiapka v štýle skull?

Ak hľadáte čiapku, ktorá kombinuje pohodlie s pevným obopnutím hlavy, môžeme vám predstaviť beanie čiapku v štýle skull. Super inteligentný názov, však?

Tento typ čiapky sedí pevne na hlave a zvyčajne nemá okraj a nemá ani zahnutý okraj. Niektoré sú dostatočne tenké, aby sa zmestili pod cyklistickú prilbu, a sú obľúbené u motorkárov.