365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

7 základných pravidiel o kombinovaní pánskych doplnkov

Chceme sa s vami podeliť s otestovanými pravidlami o kombinovaní doplnkov. Dnes je posledný deň, kedy sa pýtate sám seba, či tento motýlik vyzerá dobre s týmito trakmi.

Stojíte pred vašou skriňou a ste úplne naštvaný, pretože neviete, ako sa obliecť. Nie je to o tom, že neviete, ako si na seba dať nohavice a košeľu... je to o zostavení kompletného outfitu s doplnkami a všetkým, čo vám otvára sánku a vyvracia oči dohora.

Predtým ako sa vzdáte a opäť si oblečiete tie isté džínsy a tričko, ponúkame vám záchranu - 7 pravidiel o kombinovaní pánskych doplnkov.

Nenechajte sa odradiť pri slove pravidlo. Koncept je pomerne ľahko zvládnuteľný a vyžaduje si viac sebavedomia ako zručností.

Sebavedomie pochádza z dôvery vo vašu intuíciu a z vedomia dokonalého vzhľadu pri odchode z domu. Práve tieto zručnosti vás chceme naučiť.

Myšlienka, ktorá stojí za týmito 7 pravidlami je to, aby ste po skombinovaní doplnkov nemali lajdácky výzor. Áno, sú to síce pravidlá, ale sú určené skôr na hranie a na vyjadrenie vašej osobnosti a príbehu, ktorý chcete povedať.

Douglas MacArthur to vyjadril úplne presne: "Najlepšie si zapamätáte tie pravidlá, ktoré porušíte." Tu to máme... už spomínané zvýšenie sebavedomia.

Najskôr sa oblečte

Túto príručku sme vytvorili pre pánov, ktorí majú základy svojho obliekania perfektne zvládnuté. V prípade, že si ešte stále nie ste na 100% istí, prečítajte si zopár tipov, kým začnete s doplnkami.

Vždy noste 1 jednofarebné oblečenie Dajte si na seba aspoň jeden jednofarebný kúsok oblečenia. Môže to byť napríklad jednofarebný oblek s pruhovanou košeľou. Predstavte si, ako by vyzeralo sako so vzorom houndstooth s kvetinovou košeľou.

S kombináciou neutrálnej farby + 1 farbou nemôžete nič pokaziť Ak ste úplne stratení, držte sa neutrálnych farieb a dajte si na seba 1 farbu na zvýraznenie. Neutrálna farba je čierna, biela, sivá, námornícka modrá a hnedá.

Zlaďte doplnky s oblečením - nie oblečenie s doplnkami Vždy si najprv kúpte košeľu, oblek alebo džínsy a potom hľadajte vhodné doplnky. Je to oveľa jednoduchšie ako si kúpiť najlepšiu vreckovku do saka a potom sa k nej snažiť nájsť vhodnú košeľu.

Teraz, keď máte vytvorený základ, je čas pridať ďalšie prvky, ktoré posunú vaše obliekanie o úroveň vyššie.

1 7 základných pravidiel o kombinovaní pánskych doplnkov1.1 1. koža musí byť zladená 1.2 2. kovy musia byť zladené 1.3 3. starostlivo si vyberte farbu 1.4 4. nebojte sa vzorov 1.5 5. nezabudnite na štruktúru 1.6 6. berte do úvahy aj ročné obdobie 1.7 7. mali by ste vedieť, kam idete 1.8 Vy sa pýtate – my odpovedáme

1. Koža musí byť zladená

Prvým pravidlom je, že koža musí ladiť s kožou. To znamená, že ak máte hnedý opasok, mali by ste nosiť aj hnedé topánky. Zostaňte pri jednej farbe, pretože váš celkový vzhľad bude pôsobiť čisto a elegantne.

Keď povieme, že koža musí ladiť s kožou, nemáme na mysli niekoľkohodinové hľadanie presného odtieňa vašich topánok v obchode s opaskami. Stačí, ak budete nosiť rovnakú farbu.

Topánky určujú farbu vašich kožených doplnkov.

Kožená taška

Nikto nechce stráviť ráno tým, že si bude meniť tašku za taškou, pretože v ten deň si chce obliecť čierny kožený opasok. Nemíňajte príliš veľa energie na zladenie tašky a opasku. Je to jediný doplnok, ktoré dostane priepustku... ale iba vtedy, ak sa jedná o veľmi dobrú tašku.

Kožený remienok na hodinkách

Kožený remienok na hodinkách by mal byť v rovnakej farbe ako opasok. Puzdro hodiniek by malo zodpovedať spone na opasku.

Kožené opasky

Pohrajte sa s náramkami a vyberte si tmavšie tóny v rovnakej farbe. Skombinujte tmavohnedý kožený náramok s hnedým opaskom v bledšom odtieni. Alebo môžete skombinovať jeden čierny kožený náramok s korálkovým náramkom v zemských tónoch.

Kožená peňaženka

Ak mávate peňaženkou, aby ju každý uvidel... je tu väčší problém, nad ktorým by ste sa mali zamyslieť. Kúpte si radšej peňaženku, ktorá je funkčná, a nie tú, ktorá bude ladiť s vaším opaskom a topánkami. Ak chcete vyzerať sofistikovane, vyberte si peňaženku na základe vašej koženej tašky.

Nenosíte kožené topánky alebo opasok?

Rovnaké pravidlá platia aj v prípade plátených tenisiek alebo žabiek. Či už nosíte kožu alebo nie, farbu by ste mali zladiť.

  • Kožený náramok s korálkami z červeného tigrieho oka Naxos
    Lucleon
    29 €
    Kožený náramok s korálkami z červeného tigrieho oka Naxos
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Hnedá ergonomická kožená peňaženka California
    Lucleon
    49 €
    Hnedá ergonomická kožená peňaženka California
    Obľúbený darček
    Personalizácia
  • Kožený náramok s korálkami z kamienkov Picasso Naxos
    Lucleon
    29 €
    Kožený náramok s korálkami z kamienkov Picasso Naxos
    Gravírovať
  • Hnedý kožený náramok Retro
    Lucleon
    35 €
    Hnedý kožený náramok Retro
    Gravírovať
  • Collins 6 mm hnedý kožený omotávací náramok
    Lucleon
    25 €
    Collins 6 mm hnedý kožený omotávací náramok
    Gravírovať
  • Moja svetlohnedá peňaženka California
    Lucleon
    29 €
    Moja svetlohnedá peňaženka California
    Personalizácia
  • Nomen | Náramok z hnedej kože a ID platničkou v zlatej farbe
    Lucleon
    39 €
    Nomen | Náramok z hnedej kože a ID platničkou v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Nomen | Čierny ID náramok s platničkou v zlatej farbe
    Lucleon
    39 €
    Nomen | Čierny ID náramok s platničkou v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Collins 6 mm vintage hnedý and čierny kožený náramok
    Lucleon
    25 €
    Collins 6 mm vintage hnedý and čierny kožený náramok
    Gravírovať
  • Ikonický náramok s tigrím okom, ónyxom a vintage kožou
    Lucleon
    39 €
    Ikonický náramok s tigrím okom, ónyxom a vintage kožou
    Gravírovať
  • Kožený náramok s korálkami z nefritu Naxos
    Lucleon
    29 €
    Kožený náramok s korálkami z nefritu Naxos
    Gravírovať
  • Montreal perforovaná hnedá RFID kožená peňaženka
    Lucleon
    49 €
    Montreal perforovaná hnedá RFID kožená peňaženka
    Personalizácia
  • Montreal vintage hnedá RFID kožená peňaženka
    Lucleon
    49 €
    Montreal vintage hnedá RFID kožená peňaženka
    Personalizácia
  • Prírodný kožený náramok Jackson
    Salt & Hide
    25 €18 €
    Prírodný kožený náramok Jackson
    Outlet -30%
    Personalizácia
  • Minimalistická tmavo hnedá kožená peňaženka Jasper
    Lucleon
    29 €
    Minimalistická tmavo hnedá kožená peňaženka Jasper
    Personalizácia
  • Hnedo-čierny kožený zapletaný náramok
    Lucleon
    25 €
    Hnedo-čierny kožený zapletaný náramok
    Gravírovať
  • Čierno-hnedý kožený náramok Roy
    Lucleon
    29 €
    Čierno-hnedý kožený náramok Roy
    Gravírovať
  • Ikonický kožený náramok v čiernej a hnedej farbe
    Lucleon
    29 €
    Ikonický kožený náramok v čiernej a hnedej farbe
    Gravírovať
  • Ikonický náramok s tyrkysovým jaspisom a vintage kožou
    Lucleon
    39 €
    Ikonický náramok s tyrkysovým jaspisom a vintage kožou
    Gravírovať
  • Ikonický náramok s drevenými korálkami a vintage kožou
    Lucleon
    39 €
    Ikonický náramok s drevenými korálkami a vintage kožou
    Gravírovať
  • 2. Kovy musia byť zladené

    Do tejto kategórie spadá veľmi veľa doplnkov. Taktiež by malo platiť rovnaké všeobecné pravidlo ako pri koži - kovy by mali ladiť s kovmi. Dajte si na seba farby v rovnakých tónoch pre úhľadný, rafinovaný a svieži vzhľad.

    Hodinky

    Sú vaše hodinky celokovové alebo kožené? Ak sú kožené - a vy ste si prečítali vyššie uvedenú pasáž - puzdro hodiniek musí zodpovedať farbe vášho opasku. Ak máte striebornú sponu, dajte si na seba strieborné hodinky.

    Ak sú vaše hodinky celokovové, je to jednoduchšie. Hodinky v zlatých tónoch vyzerajú dobre so zlatou sponou na opasku. Nie je dôležité mať úplne rovnaký farebný odtieň - leštená oceľová spona sa hodí aj k lešteným hodinkám v striebornom tóne.

    Hodinky sú základom pre ďalšie doplnky. Všetko sa začína hodinami. Hodinky by mali zodpovedať spone na opasku. Opasok by mal zodpovedať topánkam. A pri topánkach sa začína zábava!

    Manžetové gombíky

    Manžetové gombíky sa nachádzajú v blízkosti hodiniek. Najlepšie vyzerá, ak budú kovy rovnaké. Je tiež vizuálne dôležité, aby manžetové gombíky ladili k vašej kravatovej spone.

    Látkové manžetové gombíky? Sústreďte sa viac na farby, ako na kovy.

    Kravatové spony & Kravatové klipsne

    Kravatové klipsne a spony by mali ladiť s ihlou do klopy, pretože sa tieto doplnky nosia v rovnakej línii. Nie je povinné, aby boli rovnaké ako hodinky, ale pre súdržnosť a jednotnosť sa to odporúča.

    Prstene & Náhrdelníky

    Prstene sa nachádzajú v blízkosti hodiniek a ich kovy by mali byť zladené. Je v poriadku, keď budete do určitej miery miešať kovy - neprestávajte nosiť svadobnú obrúčku kvôli inej farebne hodiniek.

    Kovové náhrdelníky by mali byť v rovnakom tóne ako ostatné kovy. Výnimkou tohto pravidla je, ak máte osobné alebo náboženské spojenie s náhrdelníkom.

    Náramky

    Najskôr musíme upresniť… nenoste zápästie plné kovových náramkov. Budete prekvapení, o koľko životných problémov sa ukrátite.

    Pretože náramky sa nachádzajú v blízkosti hodiniek alebo na opačnej ruke, ale v rovnakom zornom poli, je dôležité, aby boli kovy rovnaké. Naše najpopulárnejšie náramky často obsahujú 1 alebo 2 malé kovové korálky. Tieto korálky by mali byť v rovnakej farbe ako vaše hodinky.

    Ak máte zápästie plné kovových náramkov… môžeme vám odporučiť vyskúšať kožené alebo korálkové náramky? Je to skvelá príležitosť na kombinovanie kovov. Áno, náramky sú skombinované s vašimi hodinkami, ale malé štítky, prívesky alebo korálky sú dosť malé, takže vám bude odpustené, ak bude jeden v kontraste.

  • 2 mm retiazka v striebornej farbe
    Lucleon
    25 €
    2 mm retiazka v striebornej farbe
    Obľúbený darček
  • 4 mm retiazka v striebornej farbe
    Lucleon
    25 €
    4 mm retiazka v striebornej farbe
  • Sentio | Pružný sieťovaný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe
    Lucleon
    15 €
    Sentio | Pružný sieťovaný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe
  • 6 mm retiazka v striebornej farbe
    Lucleon
    29 €
    6 mm retiazka v striebornej farbe
  • Náhrdelník s príveskom v tvare kríža v klasickom dizajne
    Trendhim
    25 €
    Náhrdelník s príveskom v tvare kríža v klasickom dizajne
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • 6mm retiazkový náramok v striebornej farbe
    Lucleon
    25 €
    6mm retiazkový náramok v striebornej farbe
  • 10 mm retiazka v striebornej farbe
    Lucleon
    29 €
    10 mm retiazka v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Tenký otvorený náramok v striebornej farbe
    Lucleon
    19 €
    Tenký otvorený náramok v striebornej farbe
    Gravírovať
  • 3 mm náhrdelník v striebornej farbe
    Lucleon
    25 €
    3 mm náhrdelník v striebornej farbe
  • Titánový magnetický náramok v striebornej farbe
    Lucleon
    49 €
    Titánový magnetický náramok v striebornej farbe
  • 10 mm robustný ID náramok z nerezovej ocele v striebornej farbe
    TND Basics
    25 €
    10 mm robustný ID náramok z nerezovej ocele v striebornej farbe
    Gravírovať
  • 8mm retiazkový náramok v striebornej farbe
    Lucleon
    25 €
    8mm retiazkový náramok v striebornej farbe
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Sentio | Retiazkový prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe
    Lucleon
    19 €
    Sentio | Retiazkový prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Atlantis | Pečatný prsteň s lapis lazuli
    Waykins
    39 €
    Atlantis | Pečatný prsteň s lapis lazuli
    Gravírovať
  • Orisun | Pečatný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s čiernym ónyxom
    Arkai
    29 €
    Orisun | Pečatný prsteň z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s čiernym ónyxom
    Gravírovať
  • Atlantis | 4 mm prsteň z nehrdzavejúcej ocele
    Waykins
    29 €
    Atlantis | 4 mm prsteň z nehrdzavejúcej ocele
  • Náhrdelník v striebornej farbe s dvomi psími známkami
    Lucleon
    25 €
    Náhrdelník v striebornej farbe s dvomi psími známkami
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Prepracovaný oceľový prsteň lebka
    SteelCZ
    19 €
    Prepracovaný oceľový prsteň lebka
  • Obelius | Pečatný prsteň so sovou Atény vo vintage striebornej farbe
    Lucleon
    39 €
    Obelius | Pečatný prsteň so sovou Atény vo vintage striebornej farbe
    Gravírovať
  • Oceľový a čierny prsteň s dračím pazúrom
    Moody Mason
    39 €
    Oceľový a čierny prsteň s dračím pazúrom
  • Traky

    Budú vaše traky viditeľné? Ak áno, zlaďte kovy na trakoch s vašimi hodinkami. Ak ich nikto nebude vidieť, a ste si istí, že si sako nevyzlečiete, potom na tom naozaj nezáleží... choďte do toho!

    Náušnice

    Náušnice sú síce malé, ale sú ľahko viditeľné. Aby ste si udržali celkovú estetickú čistotu a sviežosť, zlaďte náušnice so sponou do saka a ihlou do klopy. Ak nenosíte ani sponu ani ihlu, zlaďte ich kvôli kontinuite s hodinkami.

    Nezúfajte, ak sú vaše obľúbené hodinky v zlatej farbe a obľúbená spona na opasok je strieborná. Môžete nosiť aj iné kovové doplnky v kombinácii striebra a zlata. Manžetové gombíky v strieborných a zlatých tónoch je jednoduchý spôsob, ako skombinovať dva kovy a vytvoriť harmóniu.

    Keď ste na pochybách… zlaďte kovy. Je to bezpečné, jednoduché a vždy to funguje.

    Nemáte opasok alebo hodinky?

    Najprv sa opýtame… prečo nie? Vždy si vyťahujete telefón, aby ste zistili koľko je hodín?

    Rovnaké pokyny platia bez ohľadu na to, či nosíte hodinky alebo opasok - zlaďte kovy v rovnakom tóne.

    3. Starostlivo si vyberte farbu

    Pochopiť zákony kovov a kože je celkom jednoduché - naučiť sa kombinovať farby je na úplne inej úrovni. A s množstvom doplnkov v rôznych farbách sa nedá uplatniť jedno všeobecné pravidlo. Môžeme vám iba poskytnúť základy na to, aby ste na to prišli sami.

    Pamätáte si krabičku s pastelkami, s ktorou ste sa hrali ako dieťa. Tieto pastely sú veľmi praktická pomôcka na vysvetlenie.

    Koleso farieb

    Koleso farieb tvorí základ pre každú farbu na svete.

    Existujú 4 typy farebných schém, ktoré potrebujete poznať. Ak pochopíte farebné schémy, môžete ich uplatniť pri všetkom, od vreckoviek do saka a kravát, až po traky a motýliky.

    Upozorňujeme, že nie každá kombinácia si musí vyžadovať veľkú pozornosť. Pozrite sa na fotky a uvidíte, ako sa používajú rôzne odtiene farieb v každej schéme.

    Monochromatická Monochromatické farby sú z rovnakej farebnej rodiny. Môžu mať odlišný odtieň (farba + čierna alebo biela farba), ale sú v podstate rovnaké.

    Analogická Analogické farby sú 3 farby, ktoré sa nachádzajú vedľa seba a zdieľajú dominantnú farbu v strede. Doplnky v tejto farebnej schéme si vyžadujú trochu dobrodružstva, ale bez toho, aby to vyzeralo bláznivo.

    Bledomodrá vyzerá dobre s vreckovkou do saka a kravatou v zelenej farbe.

    Triadická Triadické farby sú tri farby na kolese farieb, ktoré majú medzi sebou rovnakú vzdialenosť. Výsledkom je vyvážená kombinácia s viacerými farbami.

    Bledšie verzie žltej, červenej a modrej farby v triadickej farebnej schéme nebudú vyzerať, ako keby boli kreslené.

    Komplementárna Komplementárne farby sú na kolese farieb umiestnené oproti sebe. Môžu byť výrazné a pútavé alebo pri nosení tlmených farieb môžu pôsobiť nevýrazne.

    Zelené a oranžové tóny sú komplementárne farby bez toho, aby na seba pútali pozornosť.

    Náramky

    Väčšina pánskych náramkov sa vyrába z prírodných materiálov, ako je koža, drevo, lávový kameň, kokosové alebo kamenné korálky. Farba je zvyčajne hnedá, čierna, strieborná, bronzová alebo zlatá a môžu sa nosiť takmer so všetkým.

    Nezabudnite zladiť kovy a kožu v rovnakej farebnej rodine.

    4. Nebojte sa vzorov

    Mnohým z nás vyvoláva úzkosť predstava ladenia vzorov. Všetko je ale iba o pochopí farieb... nie ste teraz radi, že ste dávali pozor pri pasáži o kolese farieb?

    Skôr ako začneme, chceme vám pripomenúť, že tento článok je určený doplnkom. Nosenie vzorovanej košele alebo obleku je o niečom inom.

    Všeobecným pravidlom pre začiatočníkov je: Ak je vaša košeľa plisovaná, pruhovaná alebo vzorovaná, všetko ostatné vrátane doplnkov by malo byť jednofarebné.

    Za predpokladu, že máte na sebe jednofarebnú košeľu a oblek v komplementárnej farbe, poďme sa pozrieť na túto vreckovku do saka. Tento kúsok sme vybrali kvôli kvetinovému vzoru s minimálne 5 rôznymi farbami.

    Prečo bude tento motýlik vyzerať dobre? Je to dobrá voľba, pretože farba je podobná bledomodrej na vreckovke do saka a vzor je menší ako je kvetinová potlač.

    Dôležité je, aby mali vzory podobné proporcie. To znamená, že vzory na vreckovke do saka a vzory na motýliku by nemali mať rovnakú veľkosť, ale rozdiel by nemal byť ani príliš veľký - vždy noste jeden vzor väčší alebo viac živý.

    Celková farebná paleta pre tieto 2 kúsky je tlmená. Dobrý spôsob, ako začať s ladením vzorov a farieb je práve nosenie tlmených farieb - namiesto žiarivých.

    Pravidlá pre ladenie vzorov: U doplnkoch

    • Ak nosíte viac ako jeden vzor: Použite 1 malý, 1 stredný a 1 výrazný
    • Pohrajte sa s proporciami - malá pruhovaná vreckovka do saka s kravatou s väčšími pruhmi
    • Viaceré vzory by mali byť v rovnakom tóne - monochromatická alebo analogická farbená schéma

    Čo v prípade, že nemáte oblečený oblek?

    Ak máte radi neformálny štýl, aj v tomto prípade platia rovnaké pravidlá pre doplnky.

    Čierne šortky a biele tričko? Pozrite sa na remienok na hodinky alebo paracord náramok v žiarivej farbe. Malý vzor, textúra a farba môže byť všetko, čo potrebujete.

    5. Nezabudnite na štruktúru

    Pri kombinovaní doplnkov je dôležitá aj štruktúra. Zatiaľ čo väčšina pánskych doplnkov nie je príliš štruktúrovaná alebo komplikovaná, existuje zopár kúskov, s ktorými sa denno-denne stretávame. Môžu sa použiť na vizuálne upútanie.

    Porozmýšľajte o pletenej kravate namiesto tej hodvábnej. Pletená štruktúra je oveľa viac kontrastnejšia k hladkému hodvábu, že? Cieľom je dosiahnuť kontrast medzi doplnkami. Toto je obzvlášť dôležité medzi kravatami/motýlikmi a vreckovkami do saka.

    Pri kombinovaní štruktúry, buďte opatrní. Zvoľte si iba 1 textúru, ktorá sa líši od ostatných. Ak máte na sebe jemnú hladkú kravatu, choďte do hrubšej bavlnenej alebo vlnenej vreckovky do saka. A ak je vaša kravata štruktúrovaná, vyberte si peknú hodvábnu vreckovku do saka.

    Bonusový tip

    Štruktúrovaný kúsok by mal byť jednofarebný. Zložitá štruktúra v kombinácii s odvážnym vzorom bude vyzerať chaoticky.

    6. Berte do úvahy aj ročné obdobie

    Môže sa to síce zdať ako zbytočné pravidlo, ale vypočuje si nás. Výber sezónnych doplnkov podľa farby a vzoru nie je tak dôležitý ako použiteľnosť konkrétneho produktu. Nenoste šály a beanie čiapky iba pre to, že sa hodia k vášmu outfitu. Ak svieti slnko, ochráňte si oči okuliarmi, aj keď sa nehodia k remienku na hodinkách.

    Aké teplé sú tieto rukavice? To by mala byť jediná otázka, ktorú sa spýtate sám seba, keď si ich na seba dávate. Zladiť ich k vášmu opasku je fantastické ... to je pravda. Ale lepšie bude, keď nebudete mať na prstoch omrzliny.

    7. Mali by ste vedieť, kam idete

    To, čo nosíte, je založené na tom, kam idete. Ak vám nejde o to, aby ste vyzerali zaujímavejšie ako novomanželská dvojica, nedávajte si na svadbu neónové traky a čierny vybíjaný kožený náramok.

    Svetlé, odvážne farby a výrazné vzory sú vhodnejšie pre neformálne udalosti, zatiaľ čo menej farebné kúsky sa budú hodiť na obchodné a formálne príležitosti.

    Väčšina našich pravidiel je pre muža, ktorý chce stylovať svoj oblek alebo sako. Ale aj pre každodenné neformálne oblečenie môžu platiť rovnaké pravidlá.

    Povieme to znova - pravidlá sú na to, aby sa porušovali. Ak chcete, môžete miešať kovy. Môžete nosiť aj 8 rôznych vzorov, ak si to tak želáte. Premýšľajte o pravidlách ako o trase navrhovanej GPS ... nemusíte ju nasledovať, ale uľahčí vám cestu.

    Sľúbili sme vám, že vám poskytneme tieto zručnosti. A navyše sme všetko vyriešili za vás. To, čo musíte teraz urobiť vy, je získať prax, mať trpezlivosť a vybudovať si sebadôveru. Sme si úplne istí, že vám to pôjde. Veľa šťastia, chalani!

    Vy sa pýtate – My odpovedáme

    Mal by som zladiť svoju kravatu s opaskom?

    Výber kravaty by mal byť založený na vašej košeli. Váš opasok musí ladiť s vašimi topánkami.

    Môžem nosiť rovnakú kravatu ako vreckovku do saka?

    Môžete? Áno. Mali by ste? Nie.

    Existuje milión možností pre skvelé vreckovky do saka, takže nie je potrebné kupovať vreckovku v rovnakej farbe a materiáli ako je vaša kravata. Jedinou výnimkou môže byť svadba, na ktorej nevesta trvá na tom, aby bol ženích kompletne zladený. 80-te roky sa vracajú.

    Mala by byť moja kravata zladená s mojimi topánkami?

    Na toto sa nedá odpovedať jedným slovom. Je to ťažké, pretože nohavice by mali ladiť s vaším sakom, vaša košeľa by mala ladiť s oblekom a vaša kravata musí ladiť ku košeli.

    Takže naša odpoveď je áno… ale nie spôsobom, akým ste si mysleli.

    Musia ladiť moje traky, aj keď ich nie je vidno?

    Ak sľubujete, že si nevyzlečiete sako, potom nie. Ale bezpečnejšie je nosiť traky, ktoré ladia ku kovom, koži a farbám.

    Mali by sa pravidlá porušovať?

    Nikto sa na to skutočne nespýtal, ale je to dôležité.

    Áno, mali by sa porušovať.

    Robte to, máte od nás povolenie.