Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Ihla do klopy - Vaša kompletná príručka

V tejto príručke sa naučíte všetko, čo by ste mali vedieť o ihle do klopy. Od jej umiestnenia, farieb, až po výber ihly na rôzne príležitosti. A to všetko za 15 minút.

Ihly do klopy sa v posledných rokoch vrátili späť do módy. Po celé desaťročia sa nosili iba počas najdôležitejších životných udalostí, ale teraz ich elegantní muži čoraz viac používajú pri každodenných pracovných povinnostiach. Prinieslo to komplexnosť do umenia ich nosenia, pretože boli uvoľnené prísne pravidlá spoločenských udalostí. Tým však stúplo riziko amatérskeho a prehnaného vzhľadu. Napriek tomu je ihla do klopy vynikajúcim príkladom detailu, ktorý dodá Vášmu outfitu nezabudnuteľný šmrnc.

Táto príručka Vám poskytne sebavedomie pri nosení ihly do klopy kedykoľvek sa pre ňu rozhodnete. Zvládnete to bez toho, aby ste sa cítil nesvoj. Takže poďme začať so základmi.

1 Ihla do klopy - vaša kompletná príručka 1.1 Zabudnite na ihlu. ale čo je to klopa?1.2 Rôzne typy ihiel do klopy1.3 Ako sa nosia ihly do klopy?1.4 K čomu môžem nosiť ihlu do klopy?1.5 Aký typ ihly do klopy by som si mal vybrať?1.6 Kedy by ste mali nosiť ihlu do klopy?1.7 Všetko, čo by ste mali vedieť o boutonniere1.8 Ostatné kvety do saka a pánske ihly do klopy na špeciálne príležitosti1.9 Aká ihla so saka vyzerá dobre s vaším čiernym oblekom alebo smokingom?1.10 Aká ihla do saka sa hodí k sivému obleku?1.11 Aká ihla do saka vyzerá skvele s tmavomodrým oblekom?1.12 Ako si vybrať ihlu do saka?1.13 Kde patrí ihla na obleku, saku a smokingu?1.14 Prehľad o histórii vreckoviek do saka1.15 Niečo na záver o ihle do klopy1.16 Otázky & odpovede

Zabudnite na ihlu. Ale čo je to klopa?

Pozrite sa na akékoľvek sako alebo blejzer. Klopy sú zahnuté kusy látky na saku, ktoré sa nachádzajú medzi gombíkmi a golierom.

Na obrázku sú vyznačené klopy, ktoré môžete nájsť na všetkých sakách a blejzroch.

Väčšinou sa na vrchnej časti ľavej strany nachádza gombíková dierka, ktorá môže byť buď otvorená, alebo zašitá. Práve toto je to miesto, kam patrí Vaša ihla do klopy.

V krúžku je vyznačená gombíková dierka, ktorá sa nachádza na takmer každom saku a blejzri.

Tieto gombíkové dierky pôvodne slúžili na zapnutie saka a zohriatie hrudníka a krku. Postupom času sa vyvinuli, a teraz sú špeciálne navrhnuté pre rôzne typy ihiel do klopy.

Rôzne typy ihiel do klopy

Čo je to ihla do klopy? Toto slovné spojenie zahŕňa všetky doplnky a vylepšenia klopy. Existuje niekoľko rôznych typov ihiel do klopy, ktoré sa líšia svojou veľkosťou, upevnením a tým, čo znázorňujú.

Podrobne uvádzame niektoré z najpoužívanejších typov:

Ozdobné živé kvety boutonniere

Boutonniere je originálny doplnok. Je to živá kvetina, ktorá sa nachádza v gombíkovej dierke a dodáva Vášmu saku nezabudnuteľný štýl. Zvyčajne sa používa na svadbách.

Kvetiny alebo kvetinové ihly do klopy

Tieto ihly vyzerajú ako kvety, ale sú vyrobené z mäkkých materiálov, ako je hodváb, ľan, satén alebo bavlna. Pripínajú sa ako boutonniere, ale zvyčajne sú menšie a majú výhodu opätovného použitia.

Ihlice

Ihlice sú vyrobené z rôznych kovov (zlato, striebro, meď, atď.). Tieto ihly sú v tvare dlhej, tenkej ihlice, ktorá úhľadne vchádza do kovového upevňovacieho prvku. V závislosti od modelu sa upevňovací prvok môže nachádzať na konci ihly alebo sa môže posúvať hore a dole, vďaka čomu máte presnú kontrolu nad umiestnením.

Malé ihly a odznaky

Tento druh nemá upevňovací prvok a pripevňujú sa pomocou spony (spona v tvare motýľa, gumená spona alebo magnetická spona), ktorá sa nachádza priamo pod ihlou alebo odznakom. Sú väčšinou vyrobené z mäkkého (pevného) alebo tvrdého (hladkého) smaltu. Účelom ihly je štýl, ale odznak nesie symbolickú hodnotu. Často ho nosia politici.

Brošne

Na rozdiel od všetkých vyššie uvedených typov, brošne sa na pánske saká upevňujú pomocou sklápacej ihly. Obyčajne sú väčšie ako ihly a obsahujú vzácny kov alebo starožitný prvok.

Ako sa nosia ihly do klopy?

Existuje iba jedno zlaté pravidlo pre ihly do klopy: Noste ich približne tam, kde je alebo by mala byť gombíková dierka. Čiže horná časť ľavej klopy.

Niektoré dvojradové obleky majú gombíkové dierky na obidvoch klopách, ale ihla do klopy by sa mala vždy umiestniť ľavú stranu.

Ihly do klopy majú veľký potenciál pre odvážne experimentovanie. Pamätajte si, že môžete experimentovať s ihlou do klopy, ale nie s miestom jej umiestnenia. Samotná ihla, ak je viditeľná, by mala byť umiestnená rovnobežne s klopou. Nemala by smerovať kolmo hore alebo prechádzať cez klopu. Je to obzvlášť dôležité pri nosení dlhších ihiel, pretože nesprávny uhol môže zničiť celkový efekt. Na ľavom obrázku vidíte správne umiestnenie ihly v klope.

Umiestenie na ľavom obrázku je správne, pretože ihla je umiestnená rovnobežne s okrajom klopy. Na pravom obrázku je znázornené, ako by ste ihlu do klopy nemali nosiť.

Spodná časť ihly so spojovacím prvkom môže byť umiestnená buď na vonkajšej strane klopy, alebo ju môžete skryť na vnútornej strane. Závisí to od Vašich preferencií a na tom, čo si myslíte a cítite z hľadiska zvolenej ihly a saka.

K čomu môžem nosiť ihlu do klopy?

Ihlu do klopy môžete nosiť takmer ku všetkému. Tradične sa nosí na blejzroch a sakách, ale aj na kabátoch, smokingoch alebo priamo na svetri alebo košeli (napríklad počas Remembrance Poppies). Nezabudnite, že budete prepichovať látku na Vašom oblečení, čo môže na niektorých jemných kúskoch zanechať dierky.

Ihlu do klopy môžete skombinovať aj s inými doplnkami, ako je vreckovka do saka alebo kravatová spona. Táto kombinácia dodá Vášmu outfitu komplexnosť. A to v prípade, že ide o zladenie Vašich kúskov oblečenia tak, aby sa navzájom dopĺňali, ale žiaden z nich nebol príliš výrazný.

Najlepší spôsob, ako to urobiť, je najprv získať základné vedomosti ohľadne kombinovania farieb a o teórii farieb, ktoré sme zhrnuli v našom článku Vreckovka do saka - Vaša kompletná príručka. V tomto článku nájdete aj interaktívne koleso farieb, s ktorým sa môžete zahrať. Akonáhle pochopíte základy, môžete sa začať hrať aj s Vaším šatníkom.

Aký typ ihly do klopy by som si mal vybrať?

Aj v tomto prípade platí, že všetko závisí od Vašich osobných preferencií, ale aj od Vášho oblečenia a príležitosti, na ktorú budete ihlu potrebovať.

Pokiaľ ide o farbu, štýl a veľkosť, pravidlá nie sú jednoznačné určené. Existuje však niekoľko dobrých pravidiel, na ktoré by ste mali myslieť.

Kovové ihly: Zlaďte kovové doplnky s Vaším outfitom. Vyskúšajte napríklad ihlu do saka, manžetové gombíky, kravatovú sponu, opasok, hodinky a nejaké prstene. Zvoľte buď zlato alebo striebro.

Svetlé, farebné ihly do klopy: Tento typ sa zvyčajne lepšie hodí k neutrálnej košeli, pretože kontrast vynikne krajšie. Len sa uistite, že nedochádza ku konfliktu s inými farbami, ktoré budete mať na sebe. Pomôže Vám znalosť základných pravidiel kolesa farieb a bežné farebné kombinácie.

Pastelové / saturované ihly alebo kvetinové ihly: Tento typ je diskrétnejší a dobre funguje s inými doplnkami. Zvyčajne to bývajú viac hravejšie ako odvážnejšie kúsky. Napríklad by ste mohli skombinovať bledozelenú ihlu s oblekom v polnočnej modrej farbe, najmä ak ihla obsahuje kov. Aj svetlejšie farby by sa mali vždy hodiť k Vašej kravate alebo vreckovke do saka.

A nezabudnite, že hlavným zmyslom dobrého oblečenia je zvýrazniť Vaše vlastné fyzické atribúty a atribúty tváre. Cieľom nie je, aby všetci pozerali na Vašu ihlu do klopy, ale aby sa Vaša ihla do klopy zjednotila so všetkým ostatným, čo máte na sebe, a aby ľudia upriamili pozornosť na to, čo má najväčší význam: na Vašu tvár. Ak máte pochybnosti, nezabudnite, že menej je niekedy viac: je lepšie byť menej výrazný, než chodiť oblečený ako šašo.

Kedy by ste mali nosiť ihlu do klopy?

V súčasnosti je to len a len na vás. Kým niektoré spoločenské udalosti vyžadujú nosenie ihly alebo boutonniere, či už z tradície alebo kvôli dress kódu, neexistuje takmer žiadna udalosť, na ktorej by ste ju nemohli nosiť.

Pred výberom ihly do klopy, ktorú si chcete pripnúť na sako, venujte pozornosť typu spoločenskej udalosti.

Diskrétny jeleň na ihle do klopy môže spraviť zázraky v inak profesionálne oblečení.

Živé kvety boutonnieres a kvetinové ihly sú vo všeobecnosti viac formálne a vyblýskané. Môžete ich nosiť aj k neformálnemu oblečeniu, ale najviac sa hodia na spoločenské udalosti. Ak chcete nosiť doplnky aj na pracovisku, zvážte diskrétnejšiu kovovú ihlu do klopy. Upúta pozornosť, ale je menej ... kvetinová.

Všetko, čo by ste mali vedieť o Boutonniere

Boutonniere je čerstvo odrezaný kvet, ktorý sa vkladá do kopy. To znamená, že budete musieť ísť do kvetinárstva, aby ste ho zohnali. Tradične sa používa na najformálnejších udalostiach, ako sú svadby, pohreby, promócie alebo dokonca konské dostihy. Čo sa týka doplnkov do klopy, boutonnieres sú samostatnou triedou.

Najbežnejším boutonniere je biely karafiát, ľalia alebo ruža, ale môžu sa nosiť aj iné kvety, ako napríklad orchidea.

Udržujte kvet čerstvý

Určite chcete, aby bol kvet boutonniere čo najčerstvejší. Najlepším spôsobom, ako to urobiť, je odrezať kvet na tesne pre spoločenskou udalosťou. Ale myslite na to, že rôzne kvety vädnú v rôznych časových obdobiach. Napríklad karafiáty vydržia pomerne dlho, ale ruže majú kratšiu trvanlivosť.

Boutonniere je živý kvet, ktorý si vkladáte do klopy. To znamená, že budete musieť ísť do kvetinárstva, aby ste si ho zaobstaral.

Nech ide o akýkoľvek druh kvetu, môže vydržať dlho čerstvý pomocou nasledujúcich tipov:

Ovlažujte kvet vodou: je to jednoduchý spôsob, ako udržať Váš kvet boutonniere čerstvý počas dňa / noci. Nepreháňajte to - nechcete predsa, aby bol mokrý, alebo si striekať vodu na Vašu košeľu alebo sako.

Použite špeciálny prostriedok na čerstvé kvety: v kvetinárstvach môžete nájsť aj špeciálny prípravok, ktorý je určený na udržanie kvetov a stoniek hydratovaných dlhšiu dobu, ako keby ste použili vodu.

Použite malú vázu: áno, počujete dobre! Tento štýl bol populárny v Edwardianskych dobách. Aby boli kvety hydratované, váza bola schovaná za záhybom klopy Môže to spôsobiť mierne vydutie na hrudi, ale určite budete ocenení za vintage štýl. Dokonca môžete vyskúšať aj verziu, kedy je váza umiestnená na prednej strane klopy. V tomto prípade bude Váš outfit skvelou témou na rozhovor.

Dajte ho do chladničky: ak budete musieť odstrihnúť kvet skôr pred jeho nosením, nechajte ho v pohári vody a uložte do chladničky.

Blízkosť ovocia nie je dovolená: môže to vyzerať zvláštne, ale mali by ste Váš kvet uložiť ďalej od misky s ovocím. Ovocie, najmä jablká, uvoľňujú etylénový plyn, ktorý spôsobuje rýchlejšie vädnutie kvetov.

Ako sa nosí boutonniere

Existujú určité jednoduché zásady, ktoré by ste mali dodržiavať, aby Vaša živá kvetina boutonniere vyzerala čo najlepšie:

  • Rovnako ako ostatné typy ihliel do klopy, aj kvetina by mala byť umiestnená v blízkosti gombíkovej dierky alebo na mieste, kde by sa dierka mala nachádzať.
  • Na mnohých formálnych sakách nájdete za klopou niť, ktorá udržuje stonku na mieste a skrytú.
  • Kvety by mali byť otočené na opačnú stranu od Vášho hrudníka.
  • Všetky listy by mali byť umiestnené za okvetnými lístkami kvôli zníženiu ich viditeľnosti.

Upozorňujeme, že niektoré saká nemajú gombíkovú dierku. V takom prípade máte dve možnosti:

  1. Vezmite svoje sako ku krajčírovi a dajte si dierku odborne vyrobiť.
  2. Prilepte celú kvetinu na klopu. Uistite sa, že dodržiavate pravidlá umiestnenia a polohy stonky (rovnobežne s klopou). Táto možnosť je menej elegantná ako možnosť 1.

Ostatné kvety do saka a pánske ihly do klopy na špeciálne príležitosti

Okrem udalostí, na ktoré by sa mali boutonniere nosiť, existuje aj niekoľko zvláštnych príležitostí, kedy by ste mali nosiť ozdoby na Vašej klope.

Máme tým na mysli Remembrance Poppies a vojenské medaile.

Remembrance Poppies sa nosia v bývalých krajinách Britskej ríše (Kanada, Austrália a Nový Zéland) a vo Veľkej Británii počas dvoch týždňov pred 11. novembrom a 25. apríla (Anzac Day - iba v Austrálii a na Novom Zélande). Bez ohľadu na to, kedy ich nosíte, Remembrance Poppy sú červené, umelé a sú predávané charitatívnymi organizáciami, ktoré podporujú vojnových veteránov. Pravidlá nosenia sú rovnaké ako pre všetky ostatné ihly do klopy.

Vojenské medaily tiež musia spĺňať prísnu etiketu, keď sú pripojené k civilnému oblečeniu. A áno, nosíte ich na ľavej klope. Hlavné rozdiely spočívajú v tom, že by mali byť pripevnené horizontálne kovovou tyčou alebo brošňou. Nosia sa iba v jednej línii, takže sa niekedy môžu na hrudi prekrývať. Najstaršia sa pripína napravo a zvyšok sa pridáva v zostupnom poradí. V tomto prípade nie je vhodné nosenie klasickej vreckovky do saka, pretože môže odviesť pozornosť od Vašich vojenských úspechov.

Aká ihla so saka vyzerá dobre s vaším čiernym oblekom alebo smokingom?

Bez ohľadu na to, akú farebnú kravatu alebo vreckovu do saka si vyberiete, tieto ihly do saka vyzerajú skvele s čiernym oblekom.

Nezabudnite zladiť kovy - ihla do saka v zlatej farbe by mala byť skombinovaná so zlatými hodinkami a ihla v striebornej farbe so striebornými hodinkami.

Aká ihla do saka sa hodí k sivému obleku?

Ak máte na sebe tmavý alebo bledosivý oblek, vyberte si ihlu v sivej alebo kovovej farbe.

Tieto ihly pridajú nový rozmer a ľahko sa skombinujú s každou kravatou alebo vreckovkou do saka.

Aká ihla do saka vyzerá skvele s tmavomodrým oblekom?

Ak je váš oblek alebo sako tmavomodré, vyberte si ihlu v bledšom alebo tmavšom odtieni modrej.

Tieto ihly dobre fungujú s rôznymi kravatami, motýlikmi a vreckovkami do saka a dajú sa ľahko skombinovať.

Ako si vybrať ihlu do saka?

Ihla do saka by mala zvýrazniť vaše oblečenie. Vyberte si takú, ktorá neprebije celkový vzhľad. Pokiaľ ide o kombinovanie, použite vyššie uvedené nápady ako inšpiráciu.   A keďže ihly do saka dodávajú vášmu obleku, saku alebo smokingu osobnosť, nebojte sa experimentovať.   Nemalo by vás prekvapiť, ak bude ihla v saku spúšťačom konverzácie na akejkoľvek akcii.

Kde patrí ihla na obleku, saku a smokingu?

  1. Vždy umiestnite ihlu na hornú časť ľavej chlopne.
  2. Pripevnite ju tam, kde je alebo by mal byť gombíkový otvor.

Prehľad o histórii vreckoviek do saka

Bez ohľadu na známy príbeh by ste mali vedieť, že princ Albert nevymyslel gombíkovú dierku ani boutonniere. Mohli ste počuť romantický príbeh o tom, ako si pripínal kvety, ktoré mu dala kráľovná Viktória, na svoju hruď ako veľké romantické gesto - ale takto to nebolo. Na jeho sakách sa klopy ani nenachádzali...

Klopy existujú už dlho a vznikli z vojenských uniforiem s vysokými goliermi a záhybmi, ktoré môžete vidieť na plášti lorda Nelsona. Uniformy mali veľa gombíkov a dierok. Vrchný gombík sa často nechával rozopnutý. Práve odtiaľto pochádza klopa a pôvodná gombíková dierka.

Boutonnieres sa stali obzvlášť populárnymi počas 19. storočia. Kvety sa často spájali s mužnosťou a boutonniere šli ruka v ruke s pánskym oblečením.

Boutonnieres sa začali zamieňať za ihly do klopy a iné ozdoby v priebehu 20 storočia. Ale podobne ako smoking alebo večerné sako, aj boutonnieres sa používajú iba počas veľmi formálnych udalostí, zatiaľ čo ihly do klopy ostávajú viac neformálne.

Niečo na záver o ihle do klopy

Dobre, takže teraz už poznáte všetky detaily ohľadne ihiel do klopy a ich štýlovejších bratrancov, boutonnieres. A áno, možno sa na prvý pohľad zdajú trochu odradzujúce. Ale verte nám, po malom experimentovaní sa budete čudovať, prečo ste ich nikdy predtým nenosili. Počet komplimentov, ktoré dostanete, značne vykompenzuje akýkoľvek pocit prehnaného vyfintenia sa.

Pamätajte si, že rovnako ako so všetkými vecami súvisiacimi so štýlom, kľúčom úspechu je sebadôvera. Takže pokiaľ ide o to, aká odvážna by mali byť Vaša ozdoba na klope, začnite na okraji Vašej komfortnej zóny. Uvidíte, ako ďaleko môžete zájsť.

Otázky & Odpovede

Prečo sa na klope nachádza gombíková dierka?

Tradične sa klopa zapínala preto, aby sako udržiavalo teplo. Takže táto gombíková dierka bola rovnako praktická ako aj všetky ostatné gombíky pod ňou.

Postupom času sa tieto dierky vyvinuli, a teraz sú špeciálne navrhnuté pre kvetiny boutonnieres a rôzne typy ihiel do klopy.

Ako si pripevním ihlu do klopy?

Pripnite ju na gombíkovú dierku na Vašej klope.

Ihla môže byť umiestnená buď na vonkajšej strane klopy, alebo ju môžete skryť na vnútornej strane.

Spojovacie prvky na konci udržia ihlu na svojom mieste.

Prečo sa nosia ihly do klopy?

Dôvody závisia od príležitosti a konkrétnej osoby.

Niekedy kvôli symbolike, ako ú vlajky alebo vlčie maky. Niekedy kvôli tradícii a jednotnosti, napríklad na svadbách. A niekedy len na dodanie extra šmrncu do outfitu.

Na ktorej strane sa nosí ihla do klopy?

Všetky ihly do klopy by sa mali nosiť na ľavej strane saka.

Prečo sa ihla na saku nosí na ľavej strane?

Hovorí sa, že je to miesto blízko srdca, ale skutočný dôvod je menej romantický.

Pôvodne sa dala klopa zapnúť pomocou gombíka, rovnako ako nižšie časti saka, aby Vám do neho neprenikla zima. Gombíková dierka mala teda praktické využitie. Na pánskom oblečení sú gombíky umiestnené vždy na ľavej strane, pretože to zjednodušuje ich zapínanie (platí pre pravákov).

To je aj dôvod, prečo sú gombíky na dámskom oblečení umiestnené na pravej strane. Očakávalo sa, že ich zapne niekto druhý..

Môžem nosiť ihlu do klopy na saku od smokingu, na kabáte alebo svetri?

Určite áno. Platia tu rovnaké pravidlá ako pri štandardnom saku a blejzri.

K smokingu by ste si mali pripnúť biely kvet pre elegantný vzhľad.

Na svetri budete musieť prepichnúť látku, takže sa uistite, že neurobíte príliš veľa dierok.

Mal by byť upevňovací prvok viditeľný alebo schovaný?

V tomto prípade neexistuje žiadne prísne pravidlo. Upevňovací prvok na konci ihly môže byť umiestnený na vonkajšej strane klopy, ale nemusí - závisí to od toho, čo podľa Vás vyzerá lepšie.

Čo je to boutonniere?

Je to zväzok kvetov alebo kvet, ktorý je špeciálne navrhnutý pre na nosenie na klope. Najpoužívanejšie kvety sú karafiáty, ruže a ľalie.

Kedy by sa mal nosiť kvet boutonniere?

Momentálne sa nosia iba na formálne príležitosti, ako sú svadby alebo promócie, ale aj na dostihy.

Avšak pre moderného elegána neexistuje žiadny dôvod, prečo by sa kvet boutonniere nemohol stať súčasťou jeho vzhľadu.

Na ktorej strane saka by sa mal nosiť kvet boutonniere?

Platí tu to isté pravidlo ako u ihiel do klopy, musia sa nosiť zásadne na ľavej strane.

Čo je to kvetinová ihla do saka?

Jedná sa o moderný doplnok určený ako náhrada za živý kvet boutonniere. Je to kvet, ale môže sa nosiť aj na menej formálnych príležitostiach.

Kto kupuje kvet boutonniere?

Závisí to od typu spoločenskej udalosti.

Na promóciách alebo iných spoločenských udalostiach by boutonniere mala kúpiť Vaša partnerka. Na svadbách máva zvyčajne organizátor špeciálne požiadavky ohľadne kvetu, ktorý sa bude nosiť počas svadby.

Ako udržím kvetinu boutonniere čerstvú?

Ovlažte ju vodou každých 30 minút. Všimnite si, že sme použili slovo ovlažte, nie namáčajte.Môžete si kúpiť aj špeciálny hydratačný prostriedok z kvetinárstva na predĺženie jej životnosti.

Nekupujte si boutonniere príliš zavčasu pred udalosťou, na ktorej ju chcete nosiť. Ak nie je v ten istý deň, nechajte kvetinu v chladničke, aby zostala čo najdlhšie čerstvá.

Na boutonniere by mala byť viditeľná celá kvetina alebo by mala byť stonka skrytá?

Stonka by mala prechádzať cez gombíkovú dierku na klope takým spôsobom, aby bola skrytá. Ak nemáte gombíkovú dierku, alebo ak nosíte kvetinu na svetri alebo na tričku, stonka bude viditeľná, pretože ju prepichnete ihlou, aby ste kvet udržali na mieste.

Môžem nosiť ihlu do klopy alebo kvet boutonniere s kravatovou sponou?

Môžete, ale buďte opatrný. Príliš veľa kovu môže ľahko prevládnuť nad celkovým outfitom a premeniť Váš celkový vzhľad z rafinovaného na vynútený.

Môžem si dať ihlu do saka na svadbu?

Skutočne to závisí od typu svadby, na ktorej sa zúčastňujete. Ak to nie je mimoriadne prepychová svadba, tak áno.