Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

Slnečné okuliare | Kúpte 2 a ušetrite 20%

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Liečivé náramky pre mužov – aký význam znamenajú jednotlivé šperkové kamene

Šperkové kamene sľubujú všetko - od zamerania a odvahy, až po intelekt a lásku. Rozhodnutie o tom, ktoré z nich by ste si mali dať na zápästie, si vyžaduje trpezlivosť a vedomosti. Náš komplexný sprievodca rozoberá to, vďaka čomu sú liečivé náramky so šperkovými kameňmi také výnimočné, a dozviete sa aj to, ako si vybrať ten pravý.

Mohli by ste si myslieť, že šperkové kamene sú iba pre ľudí praktizujúcich New Age a pánov, ktorí vedia rozdiel medzi jogovou polohou psa a Paripurna Navasana. Ale viera v silu kameňov je taká silná, že zdobila celé dejiny sveta.

Vikingovia (samozrejme sa vraciame späť k našim predkom) nosili napríklad karneol, granát a jantár kvôli kráse a mystickým vlastnostiam, pretože verili, že im ich tieto kamene poskytujú. Ale aj v dnešnej dobe ľudia stále veria, že im určité kamene môžu pomôcť so všetkým - od intelektu až po dôveru.

Či už hľadáte náramok so šperkovými kameňmi kvôli jeho magickým schopnostiam alebo kvôli tomu, že vyzerá dobre, prelomíme tajomstvo týchto legendárnych polodrahokamov a pomôžeme vám nájsť ten, ktorý najlepšie vyrozpráva váš príbeh.

Kým začneme, je dôležité poznamenať, že o kameňoch a ich liečivých vlastnostiach píšeme iba pre poskytnutie zaujímavostí. Ak sa momentálne nachádzate v situácii, kedy potrebujete skutočnú fyzickú, duševnú alebo emocionálnu pomoc, obráťte sa na svojho lekára alebo terapeuta s licenciou.

1 Liečivé náramky pre mužov – aký význam znamenajú jednotlivé šperkové kamene1.1 Aký je rozdiel medzi drahokamom a polodrahokamom?1.2 Aký je rozdiel medzi kryštálmi a kameňmi?1.3 Prečo nosiť liečivé náramky?1.4 Ako nájsť ten pravý liečivý náramok1.5 Ako čistiť a nabíjať náramky z liečivých kameňov1.6 3 veci, na ktoré by ste sa mali zamerať pri kúpe liečivých náramkov so šperkovými kameňmi. 1.7 Liečivé náramky a váš príbeh

Aký je rozdiel medzi drahokamom a polodrahokamom?

Pri nákupe liečivých náramkov alebo akýchkoľvek náramkov s korálkami, narazíte na pojmy „drahokam“, „polodrahokam“ a „šperkový kameň“. Mali by ste poznať ich význam a čo majú spoločné (ak vôbec niečo). Pomôže vám to vybrať ten správny kúsok do vašej kolekcie.

Čo sú drahokamy?

Rozdelenie kameňov na drahokamy a polodrahokamov neznamená, že jeden je dôležitejší ako druhý. Znamená to, že drahokamy sú cennejšie ako polodrahokamy. Dôležitosť je stále v očiach pozorovateľa.

Medzi drahokamy radíme 4 druhy kameňov: rubíny, zafíry, smaragdy a diamanty. Sú drahšie, a preto sú cennejšie ako polodrahokamy.

Čo sú polodrahokamy?

Akýkoľvek kameň, ktorý nie je „drahokam“, je klasifikovaný ako polodrahokam. Spravidla sú ľahšie dostupné a často sa používajú pri výrobe šperkov.

Medzi polodrahokamy patrí ametyst, aventurín, chalcedón, chryzokol, citrín, granát, hematit, jadeit, jaspis, lapis lazuli, malachit, obsidián, ónyx, rodonit, tigrie oko, topás, tyrkys a dlhý zoznam ďalších.

Čo sú šperkové kamene?

Teraz, keď sú definované drahokamy a polodrahokamy ... čo sú šperkové kamene?

Šperkový kameň je názov pre akýkoľvek kameň, ktorý bol brúsený a leštený, a je používaný ako ozdoba. Môžu byť vyrobené z minerálov, kameňov alebo dokonca z jantáru.

Drahokam alebo polodrahokam, ktorý je brúsený, leštený a nosený ako šperk je tiež šperkový kameň.... . V skutočnosti, každý minerál vybraný pre svoju krásu a nosený na náhrdelníku, prsteni alebo náramku je šperkový kameň. Niektoré sú organické, napríklad perla alebo jantár. My Dáni vieme niečo o jantári, pretože pozdĺž našich brehov sa dá stále nájsť živica zo starej doby kamennej.

Aký je rozdiel medzi kryštálmi a kameňmi?

Pokiaľ nie ste geológ, pravdepodobne vás budú viac zaujímať „magické“ vlastnosti, ktorý by mali kamene mať, ako ich vedecká klasifikácia. Ale pre tých z vás, ktorých to zaujíma, hlavný rozdiel medzi kameňmi a kryštálmi je ten, že kryštály sú identifikovateľné ako jednotné kryštály (jeden materiál). Kryštály majú na povrchu fazetovú štruktúru a zvyčajne sú dostatočne čisté na to, aby ste cez nich mohli pozerať.

Kamene sa skladajú z mikroskopických kryštálov zlepených dohromady. Vezmite si napríklad žulu. Tento kameň je vyrobený z nespočetného množstva kryštálov - vrátane kremeňa - ktoré sú navzájom pospájané.

To znamená, že slovo „kameň“ sa taktiež používa na označenie liečivých kryštálov. Máte v tom zmätok? Nemajte. Najdôležitejšie pri hľadaní kryštálov, kameňov alebo skál (áno, iné slovo na popísanie kameňov) je to, či sa vám páčia alebo nie. Vidíte ich ako súčasť svojho príbehu? Ak na toto odpoviete áno... potom je jedno, či je to drahokam, šperkový kameň alebo len kameň, ktorý ste našli počas túry.

Prečo nosiť liečivé náramky?

Či už veríte v liečivú silu drahokamov alebo nie, nemožno poprieť štýl, ktorý dodá vášmu zápästiu ten správny náramok.

V Trendhim veríme, že doplnky majú dostatočnú silu na to, aby rozpovedali svoj príbeh – pomôžu vám prejaviť sa a definovať okamih. Keby to nestačilo, je tu celý rad ľudí, ktorí veria, že kamene dokážu všetko - od zlepšenia rovnováhy po uzdravenie.

Pre mnohých je nosenie liečivého náramku s polodrahokamami spôsobom, ako chrániť, očistiť a uvoľniť negatívnu energiu, ktorá vás môže uväzniť v rutine. Vezmime si napríklad kamene z hematitu. Uvádza sa, že tento kameň má silnú uzemňovaciu energiu, ktorá u používateľa rozvíja zameranie a koncentráciu. Omotaním náramku okolo zápästia sa dostanete do neustáleho kontaktu s týmito šperkovými kameňmi, ktoré vám pomôžu zostať v centre pozornosti.

Verí sa, že liečivé náramky sú spojených s čakrami. Je to 7 kruhov energie, ktoré sa nachádzajú pozdĺž chrbtice. Aj čakry sa môžu vychýliť z rovnováhy, rovnako ako iné veci v živote. Nosenie kameňov a kryštálov údajne obnovuje túto rovnováhu a zabezpečuje hladký tok energie. Na čakra náramkoch často uvidíte 7 kamenných korálikov rôznych farieb, z ktorých sa každá spája s jednou čakrou.

Zobrazený produkt: Náramok Foudre Roas

Fungujú liečivé kamene?

Toto je prvá otázka, ktorú sme si položili, keď sme sa ponorili do tejto témy... a úprimne povedané, neexistuje vedecký výskum, ktorý by hovoril, že fungujú. Ale rovnako ako všetky veci, ktoré presahujú rámec čiernej a bielej, ich sila spočíva v tom, či si myslíte, že fungujú alebo nie.

Nie je až také bláznivé myslieť si, že kamene a kryštály vyžarujú energiu, a preto sú schopné pomôcť zlepšiť život. Vezmite si napríklad vaše hodinky. Ak máte na sebe batériu napájanú strojčekom quartz, pravdepodobne využívate silu kryštálu na sledovanie času.

Batéria posiela elektrinu do kremeňa prostredníctvom elektrického obvodu, ktorý spôsobuje vibrácie s presnou frekvenciou 32 768 krát za sekundu. Obvod počíta vibrácie a vytvára elektrické impulzy - jeden za sekundu. Impulzy poháňajú malý motor, ktorý otáča ručičky - ponúka presné meranie času (kým sa batéria nevybije).

Preto si dokážeme predstaviť, že nosenie šperkových kameňov a kryštálov na náramkoch môže mať rovnaký účinok. Energia, ktorú emitujete každý deň, interaguje s kameňmi spôsobom, ktorý uvoľní svoju energiu späť. Je to dialóg medzi vašim telom a náramkom. Taký, ktorý by mohol nadobro zmeniť váš príbeh.

Ako nájsť ten pravý liečivý náramok

Výber šperkového kameňa pre jeho energetické alebo liečivé vlastnosti môže byť náročný. Pred zakúpením ďalšieho náramku venujte nejaký čas skúmaniu vnútorných vlastností kameňov. Rozhodnite sa, prečo ho chcete a čo by vám mal do života priniesť.

Pamätajte si, že pokiaľ ide o doplnky, pri šperkových kameňoch a kryštáloch neexistuje žiadna hierarchia. Vyberte si náramok, ktorý hovorí o vašich zámeroch a zodpovedá príbehu, ktorý chcete rozpovedať. A ako bonus - vyzerá dobre.

Nižšie sa môžete pozrieť na najobľúbenejšie šperkové kamene využívané na výrobu pánskych liečivých náramkov. Nájdite si taký, ktorý sľubuje to, čo vám v živote chýba (alebo toho potrebujete viac).

Informácie uvedené nižšie slúžia iba na informačné účely. Ak potrebujete fyzickú, mentálnu alebo emocionálnu pomoc, obráťte sa na svojho lekára alebo terapeuta s licenciou.

Kamene a ich význam

  • Hematit - Zameranie – Hovorí sa, že tieto kamene posilňujú spojenie so zemou a dodávajú odvahu. Uvádza sa tiež, že sú to kamene sily, ktoré stimulujú zameranie a koncentráciu.
  • Achát - Sebavedomie – Achát sa používa ako ochranný kameň. Posilňuje múdrosť, odvahu a koncentráciu.
  • Ametyst – Uzemnenosť – Ametystové kamene môžu slúžiť na uzemnenie a zlepšenie kreativity a vášne. Verí sa, že ametyst môže posilniť intuíciu a pomôcť premeniť myšlienky na činy.
  • Tigrie oko – Odvaha – Už aj názov tohto kameňa znie divoko. Ľudia veria, že kamene tigrie oko sa používajú na budovanie dôvery, prinášanie šťastia a na zlepšenie odvahy, aby ste sa mohli tvárou v tvár postaviť k ťažkostiam.
  • Láva – Sila – Rovnako ako ohnivá tekutina, ktorá ju vytvorila, aj lávové kamene sú symbolom sily a odhodlania. Možno budete chcieť pridať niekoľko kvapiek éterického oleja do vašich korálkov z lávového kameňa. Ich pórovitá povaha udrží olej a kameň bude po celý deň uvoľňovať vôňu, čo je forma aromaterapie.
  • Jaspis – Stabilizácia – Jaspis môže priniesť pokoj a absorbovať negatívne vibrácie. Tieto polodrahokamy tiež podporujú čestnosť a zlepšujú organizáciu... na náramok to nie je zlé.
  • Ónyx - Sila – Ónyx je jedným z najznámejších šperkových kameňov. Ónyx sa nosí pre silu. Hovorí sa, že je to kameň, ktorý dodáva sebavedomie a zlepšuje odvahu, sebaovládanie a múdrosť.
  • Unakit – Sebaláska – Unakit je kameň, z ktorého môžeme mať úžitok všetci. Ľudia veria, že tento polodrahokam podporuje sebaprijatie a liečenie, a že odstraňuje negatívnu energiu.
  • Lapis Lazuli – Antistresové účinky – Kamene Lapis Lazuli sa nosia na uvoľnenie stresu a podporu súcitu, pravdy a dôvery.

Ako čistiť a nabíjať náramky z liečivých kameňov

Bez ohľadu na to, aký magický je váš náramok, nedá sa poprieť, že sa aj on raz zašpiní. Keď chcete vyčistiť korálkový náramok, jemne ho vydrhnite mäkkou handričkou namočenou v teplej vode s malým množstvom roztopeného jemného mydla.

Rozdiel medzi nosením náramku s liečivými kameňmi a tým s „obyčajnými“ kamienkami je zámer, ktorý sa za ním skrýva. Ak ho nosíte iba kvôli vzhľadu, udržiavajte ho čistý a pozrite si naše tipy tu. Bude to stačiť na to, aby ste si náramok mohli užiť aj v ďalších sezónach. Ale ak ste si vybrali konkrétny kameň, pretože veríte, že vám prinesie do života rôzne benefity... možno budete chcieť zvážiť aj jeho nabitie.

Ak ste voči liečivým kameňom a náramkom s významom skeptický, potom vás nebudú nasledujúce tipy až tak veľmi zaujímať. Ale ani vám neublížia.

Nabíjanie kameňov na vašom náramku je skvelý spôsob, ako si povedať, že pomáhate obnoviť akékoľvek magické schopnosti, ktoré môžu kamene mať. Existujú 2 jednoduché spôsoby, ako nabiť šperkové kamene: pomocou mesiaca alebo šalvie.

Najjednoduchší spôsob, ako nabiť liečivé kamene, je použiť svetlo splnu. Všetko, čo musíte urobiť, je umiestniť náramok do priameho svitu mesiaca a počkať 6-12 hodín. Možno to budete musieť robiť viac ako 1 noc... ako počas dánskeho leta, keď je noc krátka.

Pomazanie šalviou je ďalšou metódou nabíjania liečivých kameňov. Začnite tým, že zapálite palicu šalvie a sfúknite ju tak, aby dymila. Otáčajte náramok, aby sa do dymu dostala každá korálka.

Výhodou oboch týchto spôsobov je, že nepoškodia náramok ani nezafarbia korálky.

3 veci, na ktoré by ste sa mali zamerať pri kúpe liečivých náramkov so šperkovými kameňmi.

  1. Cena - Pokiaľ si na zápästie nenavešáte diamanty, kvôli žiadnemu inému šperkovému kameňu by ste sa nemali zadĺžiť. Väčšina z týchto kameňov nie je vzácna (napriek ich údajnej sile), takže náklady by vám nemali brániť v hľadaní náramku, ktorý vám vyhovuje.

  2. Veľkosť a zámok - Bez ohľadu na to, koľko energie majú kamene a nakoľko vy veríte, že budú fungovať, ak sa vám náramok raz nezmestí na ruku alebo nezostane na zápästí, nestojí za to . Pri online nakupovaní pánskych náramkov so šperkovými kameňmi alebo liečivými kameňmi si prečítajte recenzie produktov alebo kontaktujte zákaznícku podporu, kde získate ďalšie informácie o vhodnom výbere a bezpečnosti zámku.

  3. Autenticita - Toto je jeden z najdôležitejších faktorov, ktoré treba brať do úvahy pri nakupovaní náramku s korálkami s liečivými drahokamami alebo kryštálmi. Pravosť prírodných kameňov je to, čo odlišuje váš náramok od iného, ​​ktorý nie je prírodný. Veľa kameňov, ktoré nájdete na trhu, bolo zahriatych a zafarbených tak, aby získali krajšiu farbu. Aj keď tento postup nie je neobvyklý, je potrebné, aby ste o ňom vedeli.

Liečivé náramky a váš príbeh

Drahokamy a polodrahokamy sa používali ako predmety liečenia a sily nielen v stredoveku, ale aj u domorodých Američanov. Aj keď neexistujú žiadne vedecké štúdie o skutočných účinkoch používania kryštálov a kameňov na liečivé účely, existujú štúdie, ktoré poukazujú na placebo efekt, ktorý súvisí s týmto typom šperkov. A nezjednodušte to na niečo falošné alebo na výroky typu „je to všetko v hlave“. Hovorí sa, že silná viera a presvedčenie naozaj fungujú.

Možno práve o tom je nosenie náramku s liečivým kameňom - príbeh, ktorý chcete rozpovedať sami.

Náramok, ktorý si vyberiete, a kamene, ktoré obsahuje, sa stávajú súčasťou vašej cesty. Ak ho nosíte kvôli sebavedomiu alebo zameraniu, je to vaša vec. Najdôležitejšou časťou je, že to robíte pre seba ... či už majú kamene magické sily alebo nie.