Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Ako nosiť motýlika (A ako ho nosiť dobre)

Zvládnutie nosenia motýlika nie je také zložité, ako si myslíte. V našej komplexnej príručke sa dozviete, ako si uviazať motýlika v 8 jednoduchých krokoch a zistíte, že nosíte motýlika v štýle 007.

Myslíme si, že každý doplnok pomáha vyrozprávať váš príbeh. Taktiež vieme, že niektoré doplnky rozprávajú hlasnejšie ako ostatné (pozeráme sa na teba, motýlik).

Nosenie motýlika je ako poslať príspevok na Facebooku - čiže aktívne poviete niečo celému svetu. A ako na FB príspevok, aj na vášho motýlika budú ľudia reagovať palcom hore, úsmevom alebo dokonca fyzickou verziou smajlíka so srdcovými očami... myslíme si, že to bude vyzerať podobne ako výraz s otvorenými ústami.

Motýlik, ktorého si vyberiete, povie niečo o vašej osobnosti a príbehu. To pomohlo Frankovi Sinatrovi vyspievať si svoju cestu k sláve a Jamesovi Bondovi poraziť Mr. Big. Predtým, ako sa vydáte do boja alebo do spievania serenády, naučte sa kľúčovú vec - ako si zaviazať a upraviť vášho motýlika.

1 Ako nosiť motýlika (a ako ho nosiť dobre)1.1 Štruktúra motýlika 1.2 Ako si zaviazať motýlika v 8 krokoch 1.3 Proporcie uviazaného motýlika1.4 Aký je rozdiel medzi viazacím, predviazaným a klipsovým motýlikom? 1.5 Tvary motýlikov 1.6 Ako si upraviť motýlika - pravidlá pre stylovanie 1.7 Vy sa pýtate - my odpovedáme

Štruktúra motýlika

Motýliky sú jednou z oblastí, kde na veľkosti nezáleží (na dĺžke ale áno). Väčšina motýlikov je navrhnutá tak, aby sa hodila na priemernú veľkosť mužského krku. Najbežnejšie dĺžky sú medzi 38-50 cm.

Okrem dĺžky, rozšírenie a krk tiež ovplyvňujú konečný uzol a tvar. Pochopenie 4 hlavných častí motýlika zabezpečí, že budete pri kúpe motýlika informovaní, a že si kúpite kúsok, ktorý je pekný a poskytne vám vzhľad, po ktorom túžite.

  1. Rozšírenie – Rozšírenie ovplyvňuje šírku konečného uzla. Pre širší uzol si vyberte širšie rozšírenie.
  2. List – List je zvyčajne polovica veľkosti rozšírenia.
  3. Krk – Typicky je to polovica veľkosti listu, jeho šírka ovplyvní konečný tvar a veľkosť uzla.
  4. Popruh – Na štandardných motýlikoch je šírka popruhu ¾ rozmeru krku. Motýliky so širšími popruhmi budú mať širšie uzly.

Ako si zaviazať motýlika v 8 krokoch

Krok 1

Nastavte dĺžku tak, aby bol motýlik dostatočne dlhý na to, aby sedel pod hrudníkom. Jedna strana by mala zapadnúť do krku (drážky) na druhej strane.

Krok 2

Prekrížte dlhý koniec cez vrchnú časť krátkeho konca - prekrížte popruh nad listom.

Jemne potiahnite dlhý koniec cez slučku krku zospodu a pevne zatiahnite. Umiestnite dlhší kus nabok, tak že ho položíte na rameno.

Krok 3

Pomocou kratšieho konca ho zložte vodorovne pred stredom. Krk motýlika by mal byť v strede a mal by začať pripomínať motýlika.

Tento krok sa ľahšie robí pred zrkadlom... alebo s kamarátom, ktorý nemá nič iné na práci, ako vám pomáhať s viazaním motýlika.

Krok 4

Preložte dlhý koniec (ktorý odpočíval na ramene) dole kolmo k záhybu, ktorý ste práve urobili na tenkom konci. Uistite sa, že používate len popruh motýlika a nie list a zamerajte sa na jeho udržanie v strede.

Krok 5

Vezmite dlhý koniec, zložte ho a spojte obidve strany dohromady. Toto vytvorí tvar motýlika podobný tomu, ktorý ste vyrobili skôr.

Krok 6

Posunutím prsta cez slučku v hornej časti motýlika vytvorte malý priestor.

Preveďte zložený dlhý koniec cez slučku za horizontálny kúsok (zložený koniec vstupuje ako prvý). Jemne ho preveďte a uistite sa, že sa tkanina nepokrútila.

Krok 7

Posuňte látku do polovice bez toho, aby ste ju príliš nezatiahli - chcete, aby bola na oboch stranách. To vytvorí zadnú polovicu motýlika.

Každá strana by mala mať zloženú časť a špičku (rovnú alebo diamantovú, v závislosti od motýlika).

Krok 8

Akonáhle ste spokojní s rovnomernosťou, pevne zatiahnite za každý zložený koniec. To zabezpečí uzol.

Pravdepodobne si všimnete, že jedna strana je trochu iná ako druhá strana. To je súčasťou kúzla freestyle motýlika a dodáva mu svoj charakter.

Ak túžite po dokonalosti, ignorujte kroky 1-8 a vyberte si z našej ponuky symetrických predviazaných motýlikov.

Proporcie uviazaného motýlika

Ak je váš motýlik trochu asymetrický, je to úplne v poriadku. Ale dohliadanie na jeho základné proporcie zabezpečí, že si vás ľudia nebudú mýliť s cirkusovým klaunom.

  • Šírka motýlika v porovnaní s výškou motýlika - 2 ku 1
  • Výška motýlika v porovnaní s výškou uzla - 3 ku 1
  • Výška uzla v porovnaní so šírkou uzla - 1 ku 1

Aký je rozdiel medzi viazacím, predviazaným a klipsovým motýlikom?

Viazacie motýliky (Freestyle motýliky)

Viazacie motýliky sú tie, ktoré si sami uviažete. Učenie sa viazať motýlika nie je také ťažké ako učenie počítania, ale vyžaduje si to prax, trpezlivosť a vytrvalosť.

Dbajte viac na iné veci ako je symetria. Väčšina príťažlivosti a charakteru pochádza z nerovných línií a tvarov - práve z tohto dôvodu sa tento typ nazýva aj freestylový motýlik. Hovoríme o určitej úrovni asymetrie... ale príliš veľa asymetrie a budete vyzerať, ako keby ste si ho viazali v tme a boli ste prenasledovaní diviakom. Na takéhoto motýlika sa nepozerá dobre.

Predviazaný motýlik

Predviazané motýliky sú podľa definície tie, ktoré sú už zaviazané. Myslíme si, že predviazané motýliky vyzerajú rovnako fantasticky ako tie, u ktorých strávite nejaký čas viazaním.

Áno, chýba im kúsok rustikálneho, nerovnomerného šarmu viazacieho motýlika, ale vynahradia vám to v čase, ktorý by ste strávili ich viazaním. Všetky naše predviazané motýliky sú vybavené nastaviteľnými popruhmi. Tento ušetrený čas by ste mohli stráviť niečím dôležitejším, ako pozeraním každej epizódy Game of Thrones... ešte raz.

Klipsové motýliky

Klipsový motýlik je motýlik s kovovou sponou, ktorá sa pripína na golier. Jeho nasadzovanie je veľmi jednoduché. A žiaľ, aj to tak vyzerá, že to bolo jednoduché. Hlavným problémom s klipsovými motýlikmi je ten, že kvôli háčiku je motýlik umiestnený na krku príliš vysoko. Nielenže je ťažké sa pozerať dole s hrubým motýlikom pod krkom, ale tiež to vyzerá, že sa dusíte - ani jedno z toho nie je dobré.

Aj keď klipsové motýliky vyzerajú skvelé na deťoch počas Veľkej noci alebo na vašom skvelom starom otcovi na svadbe, vy by ste sa mali radšej držať viazacieho alebo predviazaného motýlika.

Tvary motýlikov

1. Klasický motýlik

Toto je najtypickejší a najobľúbenejší tvar motýlika. Keď nie je zaviazaný, pripomína krídla motýľa alebo kvet bodliaka (niekedy sa označuje aj ako bodliakový motýlik). Klasický motýlik môže byť úzky alebo široký.

2. Diamantový motýlik

Táto variácia motýlika má špicaté konce namiesto plochých. Je nazývaný aj ako motýlik so špicom alebo motýlik s diamantovým špicom.

3. Netopierí motýlik

Netopierí motýlik má rovné konce ako klasický motýlik, ale je oveľa užší. Originálny názov vznikol podľa toho, že pripomína kriketovú pálku (cricket bat) - nie podľa zvieraťa ani podľa filmu Temný rytier. Netopierí motýlik sa tiež nazýva „rovný“ alebo „priamy“ motýlik.

4. Kontúrovaný netopierí motýlik

Kontúry netopierieho motýlika sú pomerne jemné v porovnaní s veľkým sklonom klasického motýlika.

5. Špicatý netopierí motýlik

Tvar netopierieho motýlika môže byť tiež zakončený so špicom podobe ako u diamantového motýlika.

Ako si upraviť motýlika - Pravidlá pre stylovanie

Vyzerať módne v motýliku je jednoduché... ak ste Bond, James Bond. Taktiež je jednoduché vyzerať ako 5-ročné dieťa, ak nie je správne zaviazaný a upravený.

Vďaka niekoľkým jednoduchým pokynom budete vyzerať skôr ako 007 než len 7.

  • Šírka tváre - Nosenie motýlika, ktorý je príliš malý, spôsobí, že vaša tvár bude vyzerať príliš veľká. Naopak, ak budete mať na sebe príliš veľkého motýlika, vaša hlava bude vyzerať malá.
    Bez ohľadu na tvar, každý zaviazaný motýlik by mal byť v rovnakej šírke ako je vaša tvár.
  • Dress code - Dress code môže byť komplikovaná záležitosť. Čo je to black tie? Prečo musí byť pri white tie použitá biela farba? Môže sa motýlik nosiť s kokteilovým oblečením?
    Prečítajte si viac o rôznych dress code a naučte sa ich rozlúštiť (a zistiť, kedy nosiť motýlik)
    v tomto článku.
  • Noste ho s neformálnym oblečením - Ak nie ste viazaní dress codom - noste ho aj s neformálnym oblečením. Odhoďte sako, vyhrňte si rukávy na kockovanej alebo tartanovej košeli a uviažte si štýlového motýlika.
  • Zmiešajte vzory - Nemyslite si, že jedinou možnosťou je jednofarebný motýlik - použite stredne veľký paisley vzor na oživenie kockovanej košele alebo zvoľte pletenú textúru. Keď si nedáte jednofarebného motýlika, je to jednoduchý spôsob, ako vytvoriť zaujímavý vzhľad. A zaujímavý vzhľad je dobrý!
  • Vyhnite sa ladiacim farbám - Okrem toho, že by ste si
    mali dávať pozor na veľkosť a textúru vzoru, vyhnite sa aj noseniu iných doplnkov v rovnakej tkanine a farbe. Ak si dress code (možno svadba?) nevyžaduje rovnaké farby, nekupujte si
    vreckovku do saka v rovnakej farbe.
    Namiesto toho si vyberte doplnok, ktoré zvýrazňuje farbu motýlika, ako je napríklad svetlý pár ponožiek alebo ihla do klopy.
  • Noste ho v Old School štýle - Motýliky môžu byť označené ako staromódne. Aby ste sa vyhli tomu, že vyzeráte ako predavač novín z dvadsiatych rokoch minulého storočia v New Yorku, dávajte si pozor na iné starodávne doplnky... ako traky, vesty a bekovky. Nosenie 2 doplnkov ešte vyzerá elegantne - ale pri nosení 3 alebo viacerých kúskov si môžete tiež začať kričať, 'Som zvláštny! Som zvláštny! '
  • Myslite kreatívne - Myslite teda "out of the box", a ak je box vyrobený z dreva, myslite na dreveného motýlika.

    Drevené motýliky sú v podstate predviazané podnety na začiatok dobrej konverzácie. Dajte si ho na seba, ak sa chcete na akcii baviť o motýliku.
  • Asymetria je vhodná - Trochu asymetrie poteší dušu. Neznepokojujte sa, ak je váš viazací motýlik na okrajoch trochu nerovnomerný. Nazývajte to zvláštny šarm, buďte vďační, že ho máte a užívajte si život.
  • Vyberte vhodnú látku - Idete na neformálnu akciu? Zaviažte si bavlneného alebo ľanového motýlika. Máte naplánovaný večer na formálnejšej akcii? Nič nemôžete pokaziť s hodvábom alebo
    vlnou.

Vy sa pýtate - My odpovedáme

Akú veľkosť by mal mať môj motýlik? Akú veľkosť motýlika potrebujem?

Priemerný viazací motýlik prichádza v jednej veľkosti a je to doplnok, ktorý sedí všetkým. Všetky naše predviazané motýliky majú nastaviteľné pásky a sú vhodné pre väčšinu dospelých mužov.

Spravidla sú štandardné viazacie motýliky vyrobené tak, aby sa hodili pre veľkosti krku od 36-50 cm.

Ako si zaviazať motýlika?

Na zaviazanie predviazaného motýlika si najprv motýlika nasaďte a potom ho zaistite háčikom. Posuňte sponu tak, aby vám dokonale sedel.

Na zaviazanie viazacieho motýlika zatiahnite za zložené časti na oboch stranách, aby sa upevnil uzol. V závislosti od materiálu si ho možno budete musieť upravovať celý večer.

Môžem nosiť motýlika s košeľou? Ako často nosiť motýlika a pri akých príležitostiach?

Motýlika môžete nosiť s košeľou, ktorá má golier. Všeobecne platí, že ak je vhodná kravata, potom je prijateľný aj motýlik. Niektoré formálne udalosti stanovili požiadavky na oblečenie. Pred tým, ako si zvolíte motýlika, si dvakrát skontrolujte, či na pozvánke na svadbu alebo na párty nie je uvedený dress code.

Ako všeobecné pravidlo tiež platí... ak chcete nosiť motýlika, potom motýlika noste! Je to váš príbeh - vytvorte si vlastné pravidlá.

Patrí motýlik pod golier?

Motýliky zvyčajne patria pod golier košele. Fungovalo to takto pre 007 od roku 1962, a nebudeme sa hádať s Bondom.

Nosenie motýlika pod golierom je obzvlášť dôležité pri predviazaných motýlikoch, pretože golier skryje nastaviteľnú pracku.

Môžem si dať motýlika na pracovný pohovor?

Toto je zložitá otázka. Odpoveď závisí na nespočetných okolnostiach, ako sú... prvé dojmy, typ práce, čo iné máte na sebe, je motýlik v žiarivých farbách, ktorý aj vyhráva (naozaj sme takého videli!)... a zoznam by mohol ďalej pokračovať.

Pozrite sa, čo nosia v tejto firme iní muži, a využite svoj najlepší úsudok o vhodnosti nosenia motýlika. Motýliky sú často vnímané ako „kúsky, ktoré nesú vyhlásenie“ a môžu vám pomôcť urobiť si nezabudnuteľný prvý dojem - pamätajte na to a veľa šťastia pri pohovore!

Kde sa dajú zohnať drevené motýliky?

Trendhim má široký výber drevených motýlikov. Vyhnite sa otvoreným plameňom a noste ho s hrdosťou!

Pozrite si naše drevené motýliky tu.

Môžem nosiť klasickú kravatu ku smokingu namiesto motýlika?

Ak máte oblečený smoking, pravdepodobne bol na akcii uvedený dress code. Ak je to black tie udalosť, dajte si motýlika. Ak máte na sebe plisovanú košeľu a smoking, dajte si motýlika, takže nezakryjete gombíky. Ak nie je uvedený dress code a vaša košeľa nie je plisovaná, je lepšie nosiť kravatu.

Na aké príležitosti je vhodné nosiť bieleho a čierneho motýlika?

Udalosti s white tie dress codom si vyžadujú bieleho motýlika (áno, uhádli ste to). Čierne motýliky sú zvyčajne potrebné na black tie udalostiach.

Biele motýliky sa používajú aj na svadbách, aby sa ženích odlíšil od jeho družbov.

Prečo sa kravaty považujú za štandardný doplnok, a nie motýliky?

Nie sme si istí, prečo muži nosia častejšie kravaty ako motýliky. Vieme, že motýliky vyzerajú inak a spôsobia, že si vás ľudia viac všimnú. Kľúčom k noseniu motýlika je, aby ste ho nenosili každý deň... ak sa teda nesnažíte stať sa „motýlim mužom“.

Je v poriadku nosiť motýlika s vestou? Môžem nosiť motýlika s trakmi?

Motýliky a vesty idú spolu ako zmrzlinové poháre s čerešňami. Táto kombinácia je skvelá.

Pokiaľ ide o traky… váš motýlik sa môže ľahko vnímať ako starodávny doplnok. Myslite na to, keď ho idete skombinovať s trakmi alebo dokonca s bekovkou. Je vhodné vybrať si jeden doplnok s „vyhlásením“.

Aká je história motýlika?

Všetko sa to začalo s chorvátskymi žoldniermi v 17. storočí. Francúzska elita mala rada šály, ktoré sa nosili okolo golierov. Skopírovali tento štýl a zrodila sa „kravata“. Pridajte roky štýlu, trendov a manipulácie, a dostanete viazacieho motýlika, ktorého dnes všetci poznáme a milujeme.

Ako sa odlišuje motýlik u čašníkov od ostatných?

Motýlik čašníka je iný, pretože je na čašníkovi. Váš motýlik je odlišný, pretože nevchádzate s polievkou v ruke do miestnosti plnej ľudí.

Sú klipsové motýliky módne?

Klipsové motýliku sú módne, ak máte 5 rokov. Možno aj 6. Ak nie ste závislí na maminej chladničke, potom by ste tohto motýlika nemali nosiť.

PRIPOJTE SA A VYHRAJTE 400 €

Prihláste sa na odber tipov o štýle, špeciálnych ponúk a informácií o uvedení nových produktov na trh. Automaticky sa zapojíte do mesačného žrebovania o darčekovú poukážku v hodnote 400 €.

Súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov spoločnosti Trendhim. Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.