365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 39 €-
Kontaktujte nás

Pánske náhrdelníky – Vaša kompletná príručka

Či už sa vám páčia jednoduché retiazky alebo náhrdelníky tak výrazné, že ich vidno až z vesmíru, v tejto príručke sa naučíte všetko podstatné na to, aby ste s ich nosením mohli začať. Naučíte sa, ako si zvoliť správnu dĺžku a ako nosiť psie známky bez toho, aby vás zatkli.

Od orlích pazúrov neandertálcov až po $200,000 kubánsku článkovú retiazku od Jay Z, pánske náhrdelníky sú s nami stále. Nech už hľadáte akýkoľvek náhrdelník, vyberte si niečo, čo vyrozpráva váš príbeh. Doplnky znamenajú viac, ako len dobrý vzhľad - symbolizujú vašu cestu, dobrodružstvo, mimoriadny okamih v živote alebo vám dokonca pripomínajú určitý čas a miesto. Aký príbeh by ste vďaka nemu chceli rozpovedať vy?

1 Pánske náhrdelníky – vaša kompletná príručka 1.1 Ako nosiť pánske náhrdelníky? 1.2 Výber správnej veľkosti a dĺžky retiazky 1.3 6 druhov pánskych náhrdelníkov 1.4 Ako čistiť a starať sa o náhrdelníky? 1.5 Vy sa pýtate - my odpovedáme

Ako nosiť pánske náhrdelníky?

  1. Musíte vedieť, aký príbeh chcete rozpovedať
    Opýtajte sa samých seba, ako veľmi si prajete, aby náhrdelník priťahoval pozornosť. Chcete veľmi hrubú zlatú retiazku alebo jednoduchý
    oceľový retiazkový náhrdelník s krížovým príveskom?
  2. Musíte vedieť, čo chcete k náhrdelníku nosiť
    Budete ho nosiť na košeli alebo pod ňou? Táto informácia vám pomôže rozhodnúť sa ohľadne veľkosti a dĺžke. Retiazkový náhrdelník s príveskom Thorovho kladiva môže dodať štýl, keď ho budete nosiť na jednoduchom tričku, zatiaľ čo oceľová retiazka v zlatej farbe s hrúbkou 2 mm by iba vykúkala spod gombíkovej košele.
    A ak na leto hľadáte niečo ľahké, voskovaná bavlnená šnúrka sa bude pekne hodiť, keď sa budete zabávať pri bazéne alebo pôjdete večer na drink.
  3. Musíte vedieť, akú farbu potrebujete, aby ste vedeli zladiť kovy
    Môžete nosiť všetko od náhrdelníkov z farebných korálkov až po nehrdzavejúcu oceľ v striebornej a zlatej farbe, ale váš náhrdelník by mal
    ladiť s inými farbami vo vašom outfite a inými kovmi. Ak nosíte aj náramky,
    prstene alebo hodinky – a prečo by ste nemali? – dbajte na to, aby bolo všetko zladené. A keďže sa náhrdelníky dotýkajú pokožky, uistite sa, že sú vyrobené z kovu neobsahujúceho nikel, aby nedošlo k alergickej reakcii.
  4. Musíte vedieť, koľko ich chcete
    Tento bod súvisí s bodom #2. Je zložité nosiť pod košeľou niekoľko náhrdelníkov bez toho, aby nebolo vidieť ich obrys. Ale na košeli ... choďte do toho.
    Ak chcete navrstviť náhrdelníky a nosiť viac ako jeden, vyberte si 2-3 náhrdelníky rôznych textúr a rôznych dĺžok. Nosenie 3 hrubých retiazkových náhrdelníkov v zlatej farbe nebude vyzerať tak dobre, ako 2 retiazky rôznej hrúbky a 1 korálkový náhrdelník s korálkami v zlatej farbe.

Výber správnej veľkosti a dĺžky retiazky

Priemerná dĺžka väčšiny pánskych retiazok je 50 cm. Prechádza cez kľúčnu kosť a končí medzi dvoma vrchnými gombíkmi na košeli. Vyzerá dobre na alebo pod košeľou. Ak máte náhrdelník s príveskom, vyberte si dĺžku 55-63 cm, aby prívesok skončil v strede hrude.

  • 35-45 cm – Pekne prilieha na telo a bude viditeľný aj na košeli.
  • 50-55 cm – Prechádza cez kľúčnu kosť a je to najbežnejšia veľkosť pánskych náhrdelníkov. Môže sa nosiť pod alebo na košeli.
  • 55-61 cm – Končí na hrudi a vyzerá skvele s medailónmi, príveskami alebo psími známkami. Môže sa nosiť na alebo pod košeľou.
  • 61-76 cm – Navrhnutý na nosenie na vonkajšej strane košele. Najlepšie vyzerá s väčším príveskom alebo hrubšou retiazkou. Je to veľký pútač pozornosti.

Ak nosíte iba retiazku (a nehľadáte náhrdelník, ktorý robí vyhlásenia), na začiatok bude vhodná šírka 2-6 mm. Keď k nej chcete pridať aj prívesok, uistite sa, že sa zmestí na retiazku a nebude nadmerne zaťažený hrúbkou. Ak hľadáte robustný náhrdelník so zlatou retiazkou, ktorý patrí do kategórie „šmrncový“, kúpte si 12 mm alebo širší. Šírka a dĺžka retiazky idú ruka v ruke, takže sa uistite, že sú navzájom úmerné - inými slovami, nekupujte si žiadne retiazky s priemerom 35 cm a šírkou 12 mm.

  • 1-6 mm – Rozmer sa pohybuje od nenápadnej tenkej až po štandardnú šírku väčšiny pánskych náhrdelníkov. Môže sa nosiť aj pod košeľou.
  • 6-10 mm – Táto šírka náhrdelníka vyzerá dobre s príveskami a retiazkami na košeli.
  • 10-X mm – Táto šírka patrí do kategórie „Nosím ho, aby som zapôsobil“. Náhrdelníky širšie ako 10 mm (hrúbka nedávnych iPhone telefónov) sa nosia, aby upútali pozornosť.

6 druhov pánskych náhrdelníkov

Zabudnite na bižutériu a perlový náhrdelník, ktorý nosila vaša babička. V súčasnosti sú pánske náhrdelníky dodávané v širokej škále štýlov, ktoré zodpovedajú vášmu príbehu.

1. Psie známky

Psie známky pochádzajú z americkej občianskej vojny a prvej a druhej svetovej vojny. Zvyčajne sa nosia ako identifikácia v prípade nehody alebo smrti. Počas druhej svetovej vojny do nich začala armáda Spojených štátov zahrňovať náboženské preferencie, ktoré boli obmedzené na P pre protestantov, C pre katolíkov a H pre židov. Neskôr, počas kórejskej vojny (1950 - 1953), sa pridalo písmeno X ako „neuvedené“ a Y ako žiadne náboženstvo. Ospravedlňujeme sa husiti, musíte si zvoliť X.

Vojaci tradične nosia 2 psie známky - jednu, ktorá zostáva na tele, a jednu, ktorá sa zhromažďuje na účely identifikácie a vedenia záznamov. Jedna známka je na hlavnej retiazke a druhá je pripevnená menšou retiazkou na rýchle odstránenie.

Psie známky a gravírovanie Náhrdelníky s príveskom v tvare psích známok sa presunuli z bojiska do módy, a hoci sa už nepoužívajú na identifikáciu tela v márnici, stále vyjadrujú určitý stupeň sebaidentifikácie. Dnes na ne môžete vygravírovať všetko, od špeciálneho dátumu po nejakú pripomienku.

Ak je vaša psia známka vygravírovaná niečím osobným alebo zmysluplným, možno by ste ju mali nosiť pod košeľou, najmä ak idete do kancelárie alebo na slávnostnú udalosť. V opačnom prípade noste náhrdelník na košeli a pripravte sa, že psia známka spustí nejakú zaujímavú konverzáciu. Nie ste si istí, čo si dať vygravírovať na psiu známku? Kliknite sem pre nápady a inšpirácie ohľadne gravírovania.

  • Náhrdelník v striebornej farbe s dvomi psími známkami
    Lucleon
    25 €
    Náhrdelník v striebornej farbe s dvomi psími známkami
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Náhrdelník v čiernej farbe so psou známkou
    Lucleon
    25 €
    Náhrdelník v čiernej farbe so psou známkou
    Gravírovať
  • Retiazka s psou známkou Single
    Lucleon
    19 €
    Retiazka s psou známkou Single
    Gravírovať
  • Retiazka s príveskom Dog Tag s čiarovým kódom
    Lucleon
    25 €
    Retiazka s príveskom Dog Tag s čiarovým kódom
    Gravírovať
  • Oceľový náhrdelník s krížikom a psou známkou
    Lucleon
    25 €
    Oceľový náhrdelník s krížikom a psou známkou
    Gravírovať
  • Náhrdelník s ID so psou známkou v zlatej farbe vhodnou na gravírovanie
    Lucleon
    29 €
    Náhrdelník s ID so psou známkou v zlatej farbe vhodnou na gravírovanie
    Gravírovať
  • Náhrdelník so psou známkou s vyhlásením
    Lucleon
    29 €
    Náhrdelník so psou známkou s vyhlásením
    Gravírovať
  • Štýlový oceľový náhrdelník s krížikom a psou známkou v čiernej farbe
    Lucleon
    25 €
    Štýlový oceľový náhrdelník s krížikom a psou známkou v čiernej farbe
    Gravírovať
  • Single náhrdelník so psou známkou v čiernej farbe
    Lucleon
    19 €
    Single náhrdelník so psou známkou v čiernej farbe
    Gravírovať
  • Oceľový náhrdelník s hviezdnym znamením Raka v tmavosivej farbe
    Lucleon
    29 €
    Oceľový náhrdelník s hviezdnym znamením Raka v tmavosivej farbe
    Gravírovať
  • Náhrdelník s ID príveskom v zlatej farbe so zirkónom
    Lucleon
    39 €
    Náhrdelník s ID príveskom v zlatej farbe so zirkónom
    Gravírovať
  • Náhrdelník v čiernej farbe s dvomi psími známkami
    Lucleon
    25 €
    Náhrdelník v čiernej farbe s dvomi psími známkami
    Gravírovať
  • Náhrdelník s príveskom Believe v striebornej farbe
    Lucleon
    25 €
    Náhrdelník s príveskom Believe v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Náhrdelník s príveskom Believe v čiernej farbe
    Lucleon
    25 €
    Náhrdelník s príveskom Believe v čiernej farbe
    Gravírovať
  • Moderná retiazka s čiernou psou známkou
    Lucleon
    35 €
    Moderná retiazka s čiernou psou známkou
    Gravírovať
  • Náhrdelník so psou známkou Grafitti
    Lucleon
    29 €
    Náhrdelník so psou známkou Grafitti
    Gravírovať
  • Náhrdelník so psou známkou v striebornej farbe s vyhlásením
    Lucleon
    29 €
    Náhrdelník so psou známkou v striebornej farbe s vyhlásením
    Gravírovať
  • Retiazka s príveskom Mapa sveta
    Lucleon
    25 €
    Retiazka s príveskom Mapa sveta
    Gravírovať
  • Retiazka s príveskom psia známka Lucleon Double
    Lucleon
    25 €
    Retiazka s príveskom psia známka Lucleon Double
    Gravírovať
  • Čierny trblietavý oceľový náhrdelník s psov známkou
    Lucleon
    29 €
    Čierny trblietavý oceľový náhrdelník s psov známkou
    Gravírovať
  • 2. Retiazkové náhrdelníky

    Väčšina pánskych náhrdelníkov spadá do tohto typu. Retiazka pozostáva z krúžkov, diskov alebo korálok, ktoré sú navzájom prepojené. Aj keď to znie dosť jednoducho, existuje nespočetné množstvo variantov a štýlov retiazkových náhrdelníkov, z ktorých si môžete vybrať... nehovoriac o množstve štýlov zapínaní. Najlepšie zapínanie je také, ktoré unesie váhu retiazky a jednoducho sa používa (najmä ak sa obliekate sami).

    TYPY PÁNSKYCH RETIAZKOVÝCH NÁHRDELNÍKOV

    1. Káblová retiazka – Káblová retiazka je najpopulárnejším typom retiazkového náhrdelníka pre mužov. Je tvorená spojením oválnych článkov a pripomína skutočnú reťaz. Samostatné káblové retiazky nie sú síce tie najpútavejšie retiazky na trhu, ale sú skvelé na prichytenie kríža, mince alebo prívesku.
    2. Retiazka typu Curb – Náhrdelníky s retiazkou typu Curb sú vyrobené z článkov, ktoré sa vzájomne prekrývajú, keď ležia rovno. Často môžete vidieť hrubé, robustné retiazky tohto typu, ktoré sa používajú v pouličnom a mestskom štýle. Kubánske retiazky alebo kubánske článkové retiazky sú populárnymi variáciami tohto typu náhrdelníka.
    3. Námornícka retiazka/Kotvová retiazka – Pre všetkých milovníkov mora existuje náhrdelník s námorníckou retiazkou, inšpirovaný kotvovými reťazami používanými na lodiach. Každý oválny článok má vodorovnú tyčku cez stred. Jednotlivé diely sú pospájané ako u káblovej retiazky a prekrývajú sa, keď ležia rovno, ako pri retiazke typu Curb.
    4. Retiazka Figaro – V Taliansku dostala retiazka Figaro meno podľa titulnej postavy v slávnej talianskej opere The Barber of Seville. Tento náhrdelník je výnimočný vďaka svojmu vzoru plochých oválnych článkov. Typicky je vzor tvorený 1 veľkým článkom a za ním nasledujú 2 až 3 kratšie články. Retiazkový náhrdelník Figaro je variantom retiazky typu Curb.
    5. Lanková retiazka – Lanko sa skladá z článkov, ktoré sú skrútené a pripomínajú lano. Náhrdelníky s lankovou retiazkou sú známe svojou pevnosťou a často sa používajú s príveskami.
    6. Pšeničná retiazka – Na náhrdelníku s pšeničnou retiazkou sú oválne články umiestnené spolu v rovnakom smere, aby vyzerali ako špičky stoniek pšenice. Pšeničné retiazky sa často používajú s príveskami.
    7. Guľôčková retiazka – Guľôčková retiazka (korálková retiazka) sa najčastejšie používa pri psích známkach a príveskoch na kľúče. Skladá sa z guľôčkových čapov spojených s malými medzerami alebo bez nich.
    8. Retiazka typu rybia kosť – Táto retiazka vytvára plochý náhrdelník charakterizovaný článkami tvaru V v striedavých smeroch. Často je zamieňaná s retiazkou Omega, ktorá má podobný dizajn, ale je vyrobená z plochých kusov v zakrivenom dizajne. Retiazky typu rybia kosť nie sú také flexibilné ako Omega a sú náchylné na skrútenie. Obidva typy sú známe tým, že zachytávajú a ťahajú jemnejšie chĺpky na krku - to je aspoň dobrý dôvod, prečo by ste mali byť oholení.
    9. Retiazka typu box – Tejto retiazke jej názov dodávajú názov jej štvorcové články. Náhrdelníky s retiazkou typu box sa vyrábajú v rôznych šírkach a sú vynikajúce na zavesenie príveskov.
    10. Hadia retiazka – Hadia retiazka je variácia retiazky typu rybej kosti a omega retiazky. Je vyrobená z pevne prepojených doštičiek alebo pásov, ktoré pripomínajú hadiu kožu. Výsledkom je hladký, okrúhly cik-cak vzor. Je charakteristická tým, že je jemná a skvele sa hodí k príveskom.

    TYPY ZAPÍNANÍ RETIAZOK

    1. Pružinový krúžok – Zapínanie s pružinovým krúžkom funguje na základe pružinového mechanizmu. Ak ho chcete použiť, zatiahnite malú páčku a zasuňte krúžok (na druhom konci náhrdelníka) dovnútra. Uvoľnením páčky ho uzatvoríte.
    2. Karabínka – Karabínka je vlastne pružinové zatváranie. Jednoducho sa zapína a odopína jednou rukou. Pre otvorenie zatlačte páčku palcom dole a pre uzatvorenie uvoľnite páčku. Originálny názov bol odvodený od podobnosti so skutočným homárovým klepetom.
    3. Valcové zapínanie – Valcové zapínanie je vyrobené z 2 kovových kúskov zoskrutkovaných tak, aby vytvorili tvar valca.
    4. Rybí háčik – Rybí háčik sa skladá z kovového háčika pripevneného vo vnútri krúžku na druhom konci náhrdelníka.
    5. Magnetické zapínanie – Magnetické spony sa skladajú z 2 magnetov, ktoré sa spájajú. Je to super ľahké použitie, ale nie je také bezpečné ako karabínka alebo pružinový krúžok.

  • Essentials | 8 mm náhrdelník z retiazky v tvare pšeničných klasov v sivočiernej farbe
    Lucleon
    54 €
    Essentials | 8 mm náhrdelník z retiazky v tvare pšeničných klasov v sivočiernej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 8 mm náhrdelník z rolo retiazky v zlatej farbe
    Lucleon
    51 €
    Essentials | 8 mm náhrdelník z rolo retiazky v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 6 mm náhrdelník z rolo retiazky v striebornej farbe
    Lucleon
    44 €
    Essentials | 6 mm náhrdelník z rolo retiazky v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 4 mm náhrdelník z figaro retiazky v striebornej farbe
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 4 mm náhrdelník z figaro retiazky v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 3 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v sivočiernej farbe
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v sivočiernej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 3 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v zlatej farbe
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 3 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v striebornej farbe
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 2 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v sivočiernej farbe
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 2 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v sivočiernej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 2 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v zlatej farbe
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 2 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 2 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v striebornej farbe
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 2 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 1 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v sivočiernej farbe
    Lucleon
    33 €
    Essentials | 1 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v sivočiernej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 1 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v zlatej farbe
    Lucleon
    33 €
    Essentials | 1 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 1 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v striebornej farbe
    Lucleon
    33 €
    Essentials | 1 mm náhrdelník s box retiazkou so štvorcovými článkami v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 5 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v sivočiernej farbe
    Lucleon
    44 €
    Essentials | 5 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v sivočiernej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 5 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v zlatej farbe
    Lucleon
    44 €
    Essentials | 5 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 5 mm box retiazkový náhrdelník so zakrivenými článkami v striebornej farbe
    Lucleon
    44 €
    Essentials | 5 mm box retiazkový náhrdelník so zakrivenými článkami v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 3 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v sivočiernej farbe
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v sivočiernej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 3 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v zlatej farbe
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v zlatej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 3 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v striebornej farbe
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v striebornej farbe
    Gravírovať
  • Essentials | 2 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v sivočiernej farbe
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 2 mm náramok s box retiazkou so zakrivenými článkami v sivočiernej farbe
    Gravírovať
  • 3. Príveskové náhrdelníky

    Tento typ je tvorení akýmkoľvek náhrdelníkom a niečím, čo na ňom visí - príveskom. Dokonca aj náhrdelník s psou známkou je príveskový náhrdelník.

    Stylistka and vizážistka, Cianne Denize, navrhuje výber takého prívesku, ktorý s vami rezonuje. „Budete ho nosiť na vašom krku, takže by ste si nemali kúpiť hneď prvý prívesok, na ktorý narazíte. Budete ho nosiť pod košeľou a oblekom? Alebo na tričku? Od toho bude závisieť, aký robustný alebo tenký by mal prívesok byť. Majte na pamäti, že pravdepodobne bude spúšťačom konverzácie. Ak prídete na večierok s Thorovým kladivom na náhrdelníku ... môžete sa staviť, že sa vás spýtam, či sa niečo deje.”

    Rôzne prívesky znamenajú rôzne veci a vo vašom príbehu a ceste budú mať vlastný význam.

    • Pierkové náhrdelníky symbolizujú slobodu.
    • Kotvové náhrdelníky predstavujú stabilitu, bezpečnosť a nádej.
    • Náhrdelník Hamsa predstavuje na Blízkom východeBožiu ruku.
    • Náhrdelník so symbolom Ankh vyjadruje dych života u starovekých Egypťanov.
    • Krížové náhrdelníky majú priame spojenie s duchovnosťou a kresťanskou vierou.
    • Mincové náhrdelníky sú legendárne tým, že by mali používateľovi priniesť šťastie.
    • Pazúrové náhrdelníky a šperky sú spájané s ochranou a silou u domorodých Američanov.
    • Náhrdelníky s Budhom sú symbolmi mieru, šťastia a dlhovekosti.
    • Vikingské šperky, rovnako ako náhrdelníky s Thorovym kladivom, zostali v móde počas celej histórie a sú legendárne pre ochranu nositeľa. Nehovoriac o tom, že Mjölnir mal schopnosť zrovnať hory zo zemou. Nie sme si istí, či to váš prívesok s náhrdelníkom dokáže urobiť ... ale bol by to skvelý príbeh na počúvanie.

  • Náhrdelník s príveskom v tvare kríža v klasickom dizajne
    Trendhim
    25 €
    Náhrdelník s príveskom v tvare kríža v klasickom dizajne
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Náhrdelník v striebornej farbe s dvomi psími známkami
    Lucleon
    25 €
    Náhrdelník v striebornej farbe s dvomi psími známkami
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Cruz | Náhrdelník v zlatej farbe s príveskom s čiernym ónyxom
    Arkai
    40 €
    Cruz | Náhrdelník v zlatej farbe s príveskom s čiernym ónyxom
    Gravírovať
  • Náhrdelník s príveskom v tvare kríža v čiernej farbe s klasickým dizajnom
    Trendhim
    25 €
    Náhrdelník s príveskom v tvare kríža v čiernej farbe s klasickým dizajnom
    Gravírovať
  • Náhrdelník v čiernej farbe so psou známkou
    Lucleon
    25 €
    Náhrdelník v čiernej farbe so psou známkou
    Gravírovať
  • Retiazka s čiernym príveskom Tribal
    Lucleon
    25 €
    Retiazka s čiernym príveskom Tribal
    Gravírovať
  • Retiazka s psou známkou Single
    Lucleon
    19 €
    Retiazka s psou známkou Single
    Gravírovať
  • Retiazka s príveskom Dog Tag s čiarovým kódom
    Lucleon
    25 €
    Retiazka s príveskom Dog Tag s čiarovým kódom
    Gravírovať
  • Oceľový náhrdelník s krížikom a psou známkou
    Lucleon
    25 €
    Oceľový náhrdelník s krížikom a psou známkou
    Gravírovať
  • Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s trojuholníkovým príveskom s čiernym ónyxom
    Arkai
    74 €
    Orisun | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s trojuholníkovým príveskom s čiernym ónyxom
    Gravírovať
  • Čierny krížik a retiazka z nerezovej ocele
    Fort Tempus
    25 €
    Čierny krížik a retiazka z nerezovej ocele
  • Fahrenheit | Náhrdelník z tavenej ocele s príveskom so symbolom mieru v medenej farbe
    Otsu
    29 €
    Fahrenheit | Náhrdelník z tavenej ocele s príveskom so symbolom mieru v medenej farbe
  • Cruz | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s plným okrúhlym príveskom s čiernym ónyxom
    Arkai
    40 €
    Cruz | Náhrdelník z nehrdzavejúcej ocele v striebornej farbe s plným okrúhlym príveskom s čiernym ónyxom
    Gravírovať
  • Atlas | Náhrdelník v striebornej farbe s príveskom s Polárkou z nehrdzavejúcej ocele
    Arkai
    55 €
    Atlas | Náhrdelník v striebornej farbe s príveskom s Polárkou z nehrdzavejúcej ocele
    Gravírovať
  • Atlas | Náhrdelník v zlatej farbe s príveskom s Polárkou
    Arkai
    49 €
    Atlas | Náhrdelník v zlatej farbe s príveskom s Polárkou
    Gravírovať
  • Atlas | Náhrdelník v zlatej farbe s kompasom a azurmalachitovým príveskom
    Arkai
    55 €
    Atlas | Náhrdelník v zlatej farbe s kompasom a azurmalachitovým príveskom
    Gravírovať
  • Obelius | Náhrdelník Medúza vo vintage striebornej farbe
    Lucleon
    39 €
    Obelius | Náhrdelník Medúza vo vintage striebornej farbe
    Gravírovať
  • Sanctus | Vintage náhrdelník v zlatej farbe so zázračnou medailou
    Lucleon
    29 €
    Sanctus | Vintage náhrdelník v zlatej farbe so zázračnou medailou
    Gravírovať
  • Sanctus | Náhrdelník v zlatej farbe so zázračnou medailou
    Lucleon
    29 €
    Sanctus | Náhrdelník v zlatej farbe so zázračnou medailou
    Gravírovať
  • Egan | Náhrdelník s príveskom v tvare srdca v zlatej farbe
    Otsu
    39 €
    Egan | Náhrdelník s príveskom v tvare srdca v zlatej farbe
  • 4. Náboženské náhrdelníky

    Pánske náboženské náhrdelníky sú príveskové náhrdelníky. Ale pretože tento typ náhrdelníka je celkom špeciálny, oddelili sme ho do samostatnej kategórie. V židovskej viere sa k náhrdelníkom nosia prívesky s Okom diabla, symbolom Hamsa alebo s Davidovou hviezdou. V islame prívesky predstavujú Korán a meno Alaha. V kresťanstve uvidíte pánske náhrdelníky s krížom, sväté medailóny a ružence. Ružence sa tradične používajú na počítanie modlitieb, ale veriaci a neveriaci ich nosia aj ako náhrdelníky.

    TYPY KRÍŽOVÝCH PRÍVESKOV

    1. Latinský kríž – Toto je najbežnejší a najrozpoznateľnejší krížový prívesok. Predstavuje kríž ukrižovania.
    2. Grécky kríž – Ďalší obľúbený krížový prívesok s rovnakými ramenami na všetkých stranách.
    3. Kríž s ukrižovaním – Kríž, ktorý sa nesmie zamieňať s latinským krížom. Zobrazuje Ježišovo ukrižovanie a ukazuje jeho telo pribité na kríži.
    4. Jeruzalemský kríž – Tento prívesok s krížom známym aj ako Crusader, pozostáva z veľkého kríža s menšími krížmi umiestnenými v každom rohu
    5. Byzantský kríž – Nazýva sa aj ruský pravoslávny kríž. Pochádza zo 6. Byzantskej ríše a vyznačuje sa tromi horizontálnymi priečkami.
    6. Keltský kríž – Tento írsky kríž, ktorý symbolizuje večný život, je podobný latinskému krížu s kruhom okolo stredu.
    7. Kríž sv. Tomáša – Tento kríž, známy tiež ako Perzský kríž, sa objavoval už v najstarších kresťanských komunitách na svete - u indických kresťanov svätého Tomáša.
    8. Gotický kríž – Gotický kríž je spojený s gotickou kultúrou.
    9. Kríž typu Ankh – Pôvodne bol symbolom života v starovekom Egypte a bol prijatý egyptskými a severoafrickými kresťanmi (Kopťania).
    10. Ležatý kríž – Latinský kríž umiestnený na boku predstavuje, že Kristovo dielo bolo ukončené jeho smrťou a zmŕtvychvstaním.

    5. Korálkové náhrdelníky

    Prvý korálkový náhrdelník sa datuje 110 000 rokov dozadu a bol nájdený v jaskyni Skhul v Izraeli. Zatiaľ čo prvé korálkové šperky boli vyrábané z mušlí, teraz nájdete korálky z dreva, kameňa, kovu a plastu. Mušľové náhrdelníky nájdete aj dnes v stánkoch na nočných trhoch po celom svete.

    Korálkový náhrdelník v sebe spája myšlienku oddychu a slobody. Možno je tým, že z neho vyžaruje bezstarostný pocit, aký býva na ostrove, kde sa cvičí joga. Alebo možno je to tak, že väčšina korálkových náhrdelníkov je dlhšia ako priemerné náhrdelníky, a preto dodáva oblečeniu bohémsky štýl. Nech je dôvod akýkoľvek, korálkový náhrdelník upúta pozornosť. Takže sa pripravte na vyrozprávanie vášho príbehu.

  • Wendel náhrdelník Wave
    Waykins
    19 €
    Wendel náhrdelník Wave
    Obľúbený darček
    Gravírovať
  • Rico | Náhrdelník s korálkami z čierneho lávového kameňa a žltého tigrieho oka s lebkou
    Arkai
    75 €
    Rico | Náhrdelník s korálkami z čierneho lávového kameňa a žltého tigrieho oka s lebkou
  • Náhrdelník s čiernymi kameňmi Wic
    Waykins
    25 €
    Náhrdelník s čiernymi kameňmi Wic
  • Čierny náhrdelník z drevených korálikov
    Collin Rowe
    9 €
    Čierny náhrdelník z drevených korálikov
  • Curb náhrdelník s perlami a retiazkou v striebornej farbe Charlie Amager
    Lucleon
    49 €
    Curb náhrdelník s perlami a retiazkou v striebornej farbe Charlie Amager
    Gravírovať
  • Wendel drevený náhrdelník Wave
    Waykins
    19 €
    Wendel drevený náhrdelník Wave
    Gravírovať
  • Rico | Náhrdelník s korálkami z čierneho lávového kameňa a zeleného tigrieho oka s lebkou
    Arkai
    75 €
    Rico | Náhrdelník s korálkami z čierneho lávového kameňa a zeleného tigrieho oka s lebkou
  • Rico | Náhrdelník s lebkou z čierneho lávového kameňa a vločkového obsidiánu
    Arkai
    75 €
    Rico | Náhrdelník s lebkou z čierneho lávového kameňa a vločkového obsidiánu
  • Dúhový náhrdelník z drevených koráliek
    Collin Rowe
    15 €
    Dúhový náhrdelník z drevených koráliek
  • Hnedý náhrdelník z drevených perličiek
    Collin Rowe
    9 €
    Hnedý náhrdelník z drevených perličiek
  • Watson svetlý náhrdelník Wave
    Waykins
    19 €
    Watson svetlý náhrdelník Wave
    Gravírovať
  • Krémový náhrdelník z drevených korálikov
    Collin Rowe
    9 €
    Krémový náhrdelník z drevených korálikov
  • Náhrdelník Clarity
    Lucleon
    19 €
    Náhrdelník Clarity
  • Ocata | Náhrdelník v zlatej farbe s retiazkou curb a s čiernymi perlami
    Lucleon
    67 €
    Ocata | Náhrdelník v zlatej farbe s retiazkou curb a s čiernymi perlami
  • Ocata | Náhrdelník v striebornej farbe s retiazkou curb a s perlami
    Lucleon
    67 €
    Ocata | Náhrdelník v striebornej farbe s retiazkou curb a s perlami
  • Ocata | Náhrdelník v striebornej farbe s retiazkou curb a s čiernymi perlami
    Lucleon
    67 €
    Ocata | Náhrdelník v striebornej farbe s retiazkou curb a s čiernymi perlami
  • WhitWave letná sada náramkov a náhrdelníka
    Kombinovaná hodnota - 37 €
    Waykins
    39 €
    WhitWave letná sada náramkov a náhrdelníka
  • Sada náhrdelníkov Rico s lávovým kameňom a vločkovým obsidiánom
    Arkai
    95 €
    Sada náhrdelníkov Rico s lávovým kameňom a vločkovým obsidiánom
  • Sada náhrdelníkov Rico s cisárskym jaspisom a bielym tyrkysom
    Arkai
    95 €
    Sada náhrdelníkov Rico s cisárskym jaspisom a bielym tyrkysom
  • Sada náhrdelníkov Rico s lávovým kameňom a tigrím okom
    Arkai
    95 €
    Sada náhrdelníkov Rico s lávovým kameňom a tigrím okom
  • 6. Kožené náhrdelníky

    Kľúčom k tomu, aby ste mali kožený náhrdelník, je, aby ladil k ostatným koženým veciam, ktoré máte na sebe. Aj keď nejde o pevné pravidlo, zlaďte náhrdelník s remienkom na hodinkách alebo koženým opaskom, čo vytvorí elegantný a čistý outfit.

    Veľa kožených šnúrkových náhrdelníkov je navrhnutých tak, aby udržali prívesky alebo dokonca kľúče. Ak nechcete nosiť zvieraciu kožu, kúpte si lankové náhrdelníky vyrobené z bavlny alebo vegánskej kože. Nech už si vyberiete čokoľvek, tento typ pánskeho náhrdelníka dodá vášmu outfitu uvoľnený vzhľad. Majte to na pamäti pri nákupe doplnkov na pracovný pohovor, svadbu alebo slávnostnú udalosť. Možno sa bude viac hodiť oceľový náhrdelník alebo retiazka.

    Na rozdiel od náhrdelníkov z nehrdzavejúcej ocele by ste sa nemali s koženým náhrdelníkom sprchovať. Keď je koža mokrá, stráca svoje prírodné oleje, a môže sa zmenšovať. Ďalším dôležitým dôvodom, prečo nenosiť svoj kožený náhrdelník alebo náramok v sprche je zmena farby. Či už ide o zafarbenú alebo maľovanú kožu, po dlhom vystavení vode môže sfarbenie vyblednúť alebo sa odlúpiť.

    Ako čistiť a starať sa o náhrdelníky?

    Príliš veľa nečistôt a prachu na retiazke náhrdelníka môže spôsobiť jej zlomenie a stratu lesku. Prívesky tiež vyzerajú lepšie bez odtlačkov prstov, potu a oleja. Berte na vedomie materiál a postupujte podľa nižšie uvedených pokynov pre všeobecné čistenie.

    Ako čistiť náhrdelníky a šperky z nehrdzavejúcej ocele

    1. Pridajte do teplej vody niekoľko kvapiek jemného mydla do umývačky riadu.
    2. Namočte do vody mäkkú handričku, ktorá po sebe nezanecháva vlákna a náhrdelník (s odstráneným príveskom) utierajte, kým nebude čistý.
    3. Opláchnite z náhrdelníka zostávajúce mydlo.
    4. Osušte ho čistou utierkou a dosušte na vzduchu.
    5. Na zvýšenie lesku použite leštiacu handričku.

    Vyššie uvedené kroky sa dajú použiť aj pre oceľové prstene, náramky a prívesky. Niektorí ľudia v našej kancelárii nedajú dopustiť na zubnú pastu a starú zubnú kefku na čistenie náhrdelníkov z nehrdzavejúcej ocele. Uistite sa, že používate neabrazívnu zubnú pastu, ktorá nie je bieliaca, a potom náhrdelník opláchnite.

    Ako čistiť kožené náhrdelníky a náramky

    Kožený náhrdelník neponárajte do vody, pretože sa zmrští a stratí farbu. Namiesto toho utrite náhrdelník mierne navlhčenou handričkou s kvapkou jemného mydla na ruky (bez zvlhčovača). Potom očistite kožený náhrdelník a nechajte ho uschnúť na vzduchu.

    Ako čistiť korálkové a kamenné náhrdelníky

    Mäkký kefka (stará zubná kefka) a miska s teplou vodou dosiahne, že bude korálkový náhrdelník vyzerať ako nový. Pridajte jednu alebo dve kvapky jemného mydla a pomocou kefky jemne očistite korálky. Zvyšné mydlo utrite vlhkým uterákom a nechajte náhrdelník na vzduchu vyschnúť.

    Vy sa pýtate - My odpovedáme

    Čo je to kubánska článková retiazka?

    Kubánska retiazka je druh káblovej retiazky. Je pomenovaná na základe kubánske oblasti Miami, kde v 70. a 80. rokoch 20. storočia vzrástla na popularite. Je však nepopierateľné, že teraz ju môžete vidieť aj za týmto pobrežím po celom svete.

    Nosia muži náhrdelníky v štýle choker?

    Muži nosia tieto náhrdelníky… nazývané aj obojky. Ale noste radšej motýlik a dámske náhrdelníky v štýle chocker nechajte pre dámy z 19. storočia.

    Je nezákonné nosiť psie známky?

    Nie je ilegálne nosiť psie známky. V USA je nezákonné nosiť akúkoľvek vojenskú medailu alebo vyznamenanie za účelom oklamania iných a získania prestíže alebo ocenenia. Takže ... pokiaľ sa o to nesnažíte, všetko bude v poriadku.

    Ktorý typ retiazky vám nezachytí a nevytrhne vlasy?

    Pretože väčšina mužov má na krku hrubšie vlasy (ktoré si aj holia), nie je problém nájsť retiazku, do ktorej sa vlasy nebudú zachytávať. Ale ak sa toho obávate, vyhnite sa retiazkam v štýle rybej kosti alebo Omega. Rozhodnite sa radšej pre retiazky typu box, curb, figaro a námornícke retiazky.

    Aká je vhodná veľkosť náhrdelníkov pre pánov?

    Pre väčšinu mužov, ktorí nakupujú retiazkový náhrdelník, je vhodný ten, ktorý má dĺžku 50 cm a šírku 2 až 6 mm. Ak na neho chcete pridať prívesok, pozrite si náhrdelník s veľkosťou 55-60 cm a šírkou 4-6 mm.

    Aká hrubá by mala byť pánska retiazka?

    Hrúbka retiazky závisí od jej účelu. Chcete, aby retiazka obsahovala prívesok? Potom si vyberte takú, ktorá sa úmerne hodí k prívesku - na retiazku s hrúbkou 12 mm nemôžete zavesiť super malý krížik.

    Ak hľadáte robustnú retiazku, ktorá pripomína retiazku z klipu Run-DMC ... potom si kúpte tú najhrubšiu lankovú retiazku, ktorú nájdete.

    Sú náhrdelníky unisex?

    Závisí to od náhrdelníka. Väčšina náhrdelníkov určených pre mužov má určitú hrúbku a hmotnosť, ktorá ich odlišuje od tenších a jemnejších náhrdelníkov vyrobených pre ženy.

    Vyzerajú náhrdelníky na mužoch štýlovo?

    Napísali sme o tom celý článok, nie? Áno, náhrdelníky vyzerajú na mužoch dobre. Ak si stále nie ste istí kúpou náhrdelníka, napíšte nám!

    Môžu muži nosiť dva náhrdelníky?

    Muži môžu nosiť aj viac ako 1 náhrdelník. Kľúčom k vrstveniu je nosiť náhrdelníky rôznych dĺžok a nenosiť viac ako 2 alebo 3 kúsky.

    Mali by muži nosiť zlaté alebo strieborné náhrdelníky?

    Náhrdelník, ktorý si vyberiete, by mal ladiť s ostatnými kovmi, ktoré máte na sebe. Zlaté hodinky = zlatý náhrdelník. Výnimkou z tohto pravidla je, keď má náhrdelník nejakú osobnú alebo sentimentálnu hodnotu. Ak je to tak... všetky pravidlá idú bokom!

    Mali by muži nosiť zlaté retiazky?

    Veríme na ‘Povedzte svoj príbeh’. Ak chcete, noste zlatú retiazku. Ak sa obávate, že to bude príliš pútať pozornosť, alebo budete požiadaní o vydanie nového rapového albumu, zakúpte si tenší náhrdelník v zlatom tóne a uistite sa, že vaše ďalšie kovové doplnky sú tiež v zlatej farbe.

    Aký štýl retiazky je najpevnejší?

    Najpevnejším typom retiazkového náhrdelníka je pšeničná retiazka. Skladá sa zo 4 vzájomne prepojených prameňov a spojených článkov.

    Je nehrdzavejúca oceľ hypoalergénna?

    Áno. Prevažná väčšina našich šperkov je vyrobená z prvotriednej chirurgickej ocele (nehrdzavejúca oceľ 316L), ktorá je známa prakticky nulovým obsahom niklu. Minimálne množstvo niklu a iných kovových alergénov, ktoré obsahujú, je molekulárne viazané v oceli a nedostane sa do vašej pokožky. To je dôvod, prečo sa považujú za hypoalergénne – nevyvolávajú reakciu na vašej pokožke.

    Ako už bolo povedané, ak máte závažnú alergiu na kov akéhokoľvek druhu, riziko reakcie je ale vždy prítomné. To je dôvod, prečo zdravotníci vo všeobecnosti neodporúčajú používať kovové šperky, ak ste mali v minulosti vážne reakcie na kovy.

    Ako sa nazývajú dlhé pánske náhrdelníky?

    Dlhý náhrdelník sa nazýva dlhý náhrdelník. Niektoré ružence a náramky mala (druh korálkového náhrdelníka používaného pri joge a meditácii) sú pomerne dlhé. Výhodou dlhších náhrdelníkov je to, že ich dokážete niekoľkokrát ovinúť okolo zápästia a získať tak náramok.

    Môžem sa kúpať s náhrdelníkom z nehrdzavejúcej ocele?

    Pri plávaní v oceáne nie je vhodné nosiť náhrdelník alebo šperky z nehrdzavejúcej ocele. Nielen, že by ste mohli prísť o svoj obľúbený náhrdelník a nechať ho zjesť tuniakom a potom ho jedného dňa nájsť na tanieri so sashimi, ale slaná voda môže taktiež spôsobiť poškodenie šperkov. Zatiaľ čo väčšina škvŕn spôsobených slanou vodou sa dá ľahko odstrániť, problém býva so spojeniami, uzamykacím mechanizmom a ďalšími malými časťami náhrdelníka.

    To isté platí pre kúpanie v bazéne - odporúčame vám, aby ste si pred ponorením dali náhrdelník dole. Rýchle ponorenie je jedna vec. Ale trénovanie na Olympiádu je vec druhá. Chlór môže časom poškodzovať nehrdzavejúcu oceľ.

    Spravidla je v poriadku sprchovať sa s náhrdelníkom z nehrdzavejúcej ocele. Vyvarujte sa však noseniu šperkov, ak ste vo vani namočený dlhšie.