Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky odoslané v utorok 2. apríla.

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 3 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

Ako nosiť vreckové hodinky so štýlom?

Nájsť rovnováhu medzi klasickým štýlom a štýlom steampunk cosplay nie je také ťažké, ako si myslíte. Po pochopení toho, ako nosiť pánske vreckové hodinky, si budete môcť už zakrátko založiť novú kolekciu.

Predstavte si, že konečne nemusíte počúvať kostolné zvony, aby ste vedeli, koľko je hodín. Keď sa začali používať prvé vreckové hodinky, muselo to byť naozaj vzrušujúce obdobie. Celá dedina bola najskôr v nemom úžase... a potom začal šialený nával do miestneho obchodu, aby si ľudia tieto hodiny zaobstarali.

Vreckové hodinky – alebo prvý technický doplnok na svete – bol prvýkrát vynájdený Petrom Henleinom v Nemecku v roku 1510. Tvar vreckových hodiniek, ktorý poznáme a milujeme aj dnes, bol vycibrený v priebehu 17. storočia, kedy sa začali nosiť vesty (vďaka, Charles II). Tento okrúhly plochý tvar sa dal ľahko zasunúť do vrecka a neobsahoval ostré hrany, ktoré by poškodzovali látku.

V tejto dobe vznikol výraz fob watch. Fob pochádza z nemeckého nárečového slova „fuppe“ a znamená malé vrecko. V dnešnej dobe sa pojmom fob označuje vrecko, do ktorého sa hodinky zasunú, retiazka alebo stuha pripevnená k vreckovým hodinkám, alebo hodinky zavesené na retiazke.

Pre väčšinu znalcov vreckových hodiniek sa fob watch vzťahuje na retiazku alebo stuhu pripevnenú k vreckovým hodinkám. Je zvyčajne kratšia ako retiazka na hodinky.

Či už ich nazvete watch fob alebo vreckové hodinky, ich príbeh je rovnaký. Keď sa začala prvá svetová vojna, náramkové hodinky začali byť populárnejšie a vreckové hodinky uviazli vo vreckách histórie. Až dovtedy ... kým sa ich nerozhodli vyskúšať elegáni, ako ste vy.

1 Ako nosiť vreckové hodinky so štýlom?1.1 Typy retiezok vreckových hodiniek1.2 Ako nosiť vreckové hodinky s vestou 1.3 Ako nosiť vreckové hodinky so sakom k obleku alebo športovým sakom1.4 Ako nosiť vreckové hodinky s džínsami 1.5 Ako nosiť vreckové hodinky ako náhrdelník

Typy retiezok vreckových hodiniek

Či už chcete klasické naťahovacie mechanické vreckové hodinky alebo hodinky na baterku s quartz strojčekom, bude to práve retiazka, ktorá upúta pozornosť závistlivých kolegov a priateľov. A ochráni hodinky pred pádom, ktorý by smeroval k ich zániku.

1. Retiazka Albert s tyčkou v tvare T

Retiazky na vreckové hodinky Albert s tyčkou v tvare T alebo retiazky Albert sú pomenované podľa princa Alberta a štýlu hodiniek, ktorý si obľúbil. Ak chcete nosiť retiazku Albert, umiestnite tyčku v tvare T do jednej z gombíkových dierok na veste.

Nie ste si istí, ktorú gombíkovú dierku máte použiť? Vyberte si dierku priamo nad vreckom alebo niektorú dierku v strede - okolo 3. gombíkovej dierky. Hodinky sa vkladajú do vrecka na strane oproti vašej dominantnej ruke. Ak ste pravák, vložte vreckové hodinky do ľavého vrecka. Takto budete mať pri kontrole času svoju dominantnú ruku voľnú.

Dvojitá retiazka Albert funguje rovnako ako jednoduchá retiazka Albert, má však jednu retiazku navyše. Na tejto retiazke je medailón alebo prívesok (označovaný tiež ako fob). Tento druhý kúsok sa zasunie do vrecka oproti vašim hodinkám.

2. Retiazka na opasok alebo pútko na opasku

Úprimne povedané, pravdepodobne sa každý deň neobliekate ako na komparz Peaky Blinders. Pre neformálny každodenný vzhľad môžete vreckové hodinky nosiť na pútku na opasku. Retiazky na opasok (alias tyčky na opasok) majú na jednom konci kúsok, ktorý sa nasúva na opasok (spoza neho) alebo na vrchnú časť nohavíc alebo džínsov.

Retiazka by mala visieť na vonkajšej strane nohavíc. Vreckové hodinky sa zasunú do vrecka na strane oproti vašej dominantnej ruke.

Ak máte oblečené rifle, použite malé vrecko určené výhradne pre kovbojov a pracujúcich mužov. Veď viete... to malé vrecko, nad ktorým ste vždy premýšľali, na čo slúži. Vytvoril ho pán Levi práve pre vreckové hodinky. S touto informáciou môžete taktiež urobiť dojem na svojich priateľov.

Pri koncovke, ktorá sa pripína na pútko opasku sa uistite, že je retiazka dostatočne dlhá na to, aby ste na vreckové hodinky videli. Ak bude príliš krátka... budete sa musieť ohnúť, aby ste sa pozreli, koľko je hodín.

3. Retiazka s uzatváracím krúžkom

Retiazky na vreckové hodinky s uzatváracím krúžkom sú podobné ako retiazky na peňaženky, pretože sa pripevňujú priamo k pútku na opasok pomocou pružinového krúžkového zapínania. Uzatvárací krúžok môžete tiež pripevniť ku gombíkovej dierke na veste, aby vyzerala podobne ako retiazka s tyčkou v tvare T.

Chcete nosiť vreckové hodinky so sakom? Pripevnite krúžok ku gombíkovej dierke na klope a hodinky zasuňte do vrecka na klope. Vestu v tomto prípade nebudete potrebovať.

Ako nosiť vreckové hodinky s vestou

Existuje niekoľko druhov viest. Niektoré sú v ležérnejšom štýle a iné sú vyhradené pre formálnejší odev a nosia sa s kravatou. Bez ohľadu na to, ktorú si vyberiete, tento odev bez rukávov je pre vreckové hodinky ideálny.

Ak chcete nosiť vreckové hodinky s vestou, jednoducho vložte hodinky do vrecka a retiazku prevlečte cez gombíkovú dierku priamo nad nimi.

Aký gombík si vyberiete, závisí od toho, koľko prevísajúcej retiazky chcete mať. Vrecko, ktoré si vyberiete, je vždy vrecko oproti vašej dominantnej ruke. Uvoľníte si tak ruku na dôležité veci, ako je podpisovanie dokumentov, podávanie rúk a ukazovanie na veci.

Nielen, že tento doplnok vyzerá sám o sebe inteligentne, ale vygravírované vreckové hodinky budú perfektná možnosť aj ako darček pre družbov. A celkovo... na svadbách vyzerajú skvele. Neviete, čo by ste mali dať na ne vygravírovať? Pozrite si naše tipy na gravírovanie.

Najlepšie retiazky na vreckové hodinky pre vesty: Retiazka s tyčkou v tvare T a retiazka s uzatváracím krúžkom

Ako nosiť vreckové hodinky so sakom k obleku alebo športovým sakom

Ak chcete nosiť vreckové hodinky so sakom alebo blejzrom, pripevnite jeden koniec retiazky na gombíkovú dierku v klope a hodinky si vložte do náprsného vrecka. Jedná sa o inteligentný spôsob, ako prilákať záujem o váš oblek bez toho, aby ste k nemu museli pridávať ihlu do klopy a vreckovku do saka. A vyzerajú skvele aj na každej svadbe alebo inej formálnej udalosti.

Ďalší spôsob, akým môžete nosiť vreckové hodinky s blejzrom, je pretiahnuť tyčku v tvare T cez gombíkovú dierku na prednej strane a hodinky vložiť do predného vrecka. Navrhujeme, aby ste ich vložili do vrecka oproti vašej dominantnej ruke.

Najlepšie retiazky na vreckové hodinky pre saká a blejzre: Retiazka s tyčkou v tvare T a retiazka s uzatváracím krúžkom

Ako nosiť vreckové hodinky s džínsami

Máme dobrú správu pre muža, ktorý chce nosiť vreckové hodinky, ale ktorý nechce neustále nosiť vestu a sako. Ak chcete nosiť vreckové hodinky s džínsami alebo nohavicami, jednoducho si hodinky zasuňte do predného vrecka a retiazku si pripevnite na pútko opaska. Alebo použite uzatvárací krúžok a pripojte ho k pútku na opasku.

Retiazka môže visieť na vonkajšej strane opasku alebo pútka zo spodnej strany opasku. Na uľahčenie kontroly času vám odporúčame použiť vrecko oproti vašej dominantnej ruke.

Ak máte oblečenú košeľu so zapínaním na gombíky, môžete tiež retiazku prevliecť cez jeden zo spodných gombíkov na košeli. A ak sú vaše vreckové hodinky dostatočne malé, hodinky môžete vložiť do malého vrecúška vo vnútri vrecka. Pôvodne bolo navrhnuté na to, aby sa do nich dávali vreckové hodinky, takže by mala veľkosť sedieť.

Najlepšie retiazky na vreckové hodinky pre džínsy alebo nohavice: Retiazka na opasok a retiazka s uzatváracím krúžkom

Ako nosiť vreckové hodinky ako náhrdelník

Vreckové hodinky majú svoje zamýšľané umiestnenie uvedené priamo v názve - vrecko. To však neznamená, že nemôžete porušiť tradíciu a nosiť ich na krku.

Ak chcete nosiť vreckové hodinky ako náhrdelník, odstráňte retiazku a nahraďte ju kovovou retiazkou na náhrdelník alebo koženou šnúrkou.

Myslite aj na šírku retiazky - mala by byť dostatočne pevná na to, aby hodinky udržala, a mala by mať rovnakú farbu ako vaše hodinky. Na väčšinu mužských vreckových hodiniek sa budú hodiť retiazky na náhrdelník so šírkou v rozmedzí 4 - 8 milimetrov. Skvelá voľba je nehrdzavejúca oceľ, pretože vám nezafarbí krk na zeleno a dodáva sa v strieborných a zlatých tónoch.

Zobrazený produkt: Vreckové hodinky Nicholas

PRIPOJTE SA A VYHRAJTE 400 €

Prihláste sa na odber tipov o štýle, špeciálnych ponúk a informácií o uvedení nových produktov na trh. Automaticky sa zapojíte do mesačného žrebovania o darčekovú poukážku v hodnote 400 €.

Súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov spoločnosti Trendhim. Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.